Terroristen vuren vanuit Gaza opnieuw ca. 30 raketten en granaten af op Israël; het IDF slaat terug

Ashkelon, Israël, zaterdagnacht 10 november 2012. Burgers, moeders en kinderen rennen in paniek voor hun leven om tijdig een veilige schuilplaats te bereiken wanneer Hamas en/of Islamitische Jihad een salvo raketten afvuurt op Israëlische dorpen en gemeenten in Zuid-Israël. [foto: AFP/David Buimovitch]

Zondag, 11 november 2012. Terwijl de halve wereldbol vandaag de 94ste verjaardag herdenkt van de Wapenstilstand van Wereldoorlog I (en een aantal tegelijk ook het einde van WO II in mei 1945 herdenkt) gaat de strijd in Gaza onverminderd verder.

De Israëlische luchtmacht (IAF) heeft een terreurcel uitgeschakeld die op het punt stond raketten af te vuren op het zuiden van Israël. In een mededeling zei de woordvoerder van het IDF dat de piloten hun doel hebben geraakt. Volgens Palestijnse bronnen kwam in die aanval één terrorist om het leven en een andere gewond.

Zaterdagavond werden meer dan 30 qassamraketten en mortiergranaten afgevuurd op Israël vanuit het noorden van Gaza. De escalatie van terreur en geweld vanuit Gaza is nu al verscheidene weken aan de gang en het einde is nog lang niet in zicht.


Telling raketinslagen volgens Challah Hu Akbar

De vuurgevechten volgden na een aanval aan de grens toen Gazaanse terroristen kans zagen om een anti-tankraket te lanceren op een patrouille van het IDF nabij de Karni grensovergang. Twee IDF-soldaten raakten ernstig gewond en twee andere gewond. Na die aanval namen tanks van het IDF de terreurnesten onder vuur. Volgens medische bronnen in Gaza werden vier terroristen gedood en 25 anderen gewond.

Terreurgroepen in Gaza hebben een gemeenschappelijke verklaring uitgegeven waarin ze Israël met vergelding dreigen zeggende dat “Israël zal betalen voor zijn misdaden” en dat “zij een gecoördineerd antwoord zullen geven aan de Zionistische massacre in Gaza.”

De beschieting met raketten begon omstreeks 20u30 locale tijd toen het Rode Alarm afging in de regio’s van Eshkol en Sha’ar Hanegev en er alleen al in Eshkol ruim 25 raketten insloegen. Geen lichamelijke gewonden werden gemeld. Omstreeks 21u00 klonken opnieuw de alarmsirenes in Ashdod, Yavne, Gedera, Gan Yavne en Ashkelon, toen opnieuw raketten werden afgevuurd.

De Iron Dome raketafweerbatterij die in het gebied staat opgesteld, slaagde erin om drie raketten te onderscheppen. Sinds 2001 werden al naargelang de bronnen en de wijze van tellen meer dan 12.800 raketten vanuit Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in Israël afgevuurd waarbij minstens 44 burgers werden gedood.

Niet alleen geeft Hamas geen lor om de veiligheid van de Israëlische burgerbevolking, ook de eigen Gazaanse bevolking wordt door de terreurgroep gegijzeld in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat. Hieronder videobeelden afkomstig van de website van Hamas waarin je goed kan zien hoe zij de raketten afvuren in het midden van hun eigen woonwijken. Dit uiteraard om te beletten dat hun stellingen door het IDF onder vuur worden genomen, goed wetende dat het IDF er alles aan doet om burgerslachtoffers te vermijden terwijl Hamas net het tegenovergestelde beoogt:


Bronnen:

 1. Ynet News: Rocket salvo hits south; IAF strikes Gaza door Ilana Curiel en Neri Brenner
 2. Arutz-7: IAF Strikes More Terror Targets in Gaza en Enough is Enough, Say MKs about Gaza Escalation door Elad Benari
 3. IDF Blog: Hamas Uses Gazans as Human Shields When Launching Rockets en Anti-Tank Missile Fired at IDF Soldiers, Wounding Four

3 gedachtes over “Terroristen vuren vanuit Gaza opnieuw ca. 30 raketten en granaten af op Israël; het IDF slaat terug

  1. Inderdaad, ik citeer HLN: “De Gazastrook is de afgelopen dagen opnieuw doelwit van Israëlische aanvallen” en ook “De bezettende macht dreigt met nog meer aanvallen in de komende dagen“.

   Hoor ik hier weer de echo van de Palestijnse terreur doorklinken? Waarom de Belgische kranten nog lezen? Ik kan net zo goed rechtstreeks citeren uit de website van Hamas en de Islamitische Jihad… 😦

   Like

Reacties zijn gesloten.