Soedans genocidale regime thans lid van VN Mensenrechtenraad: ‘Israël is vijand nummer Eén!’

President van Soedan, Omar al-Bashir, met de stok in de hand klaar om alle vrouwen van zijn land eigenhandig af te rossen als zij zich niet gedragen volgens de sharia, de islamitische wet. Soedan werd zopas verkozen om te zetelen in de Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties.

UN Watch, de in Genève gebaseerde niet-gouvernementele mensenrechtenorganisatie, heeft VN chef Ban Ki-moon, mensenrechten commissaris Navi Pillay, de Amerikaanse afgevaardigde Susan Rice en Catherine Ashton van de EU opgeroepen om de verkiezing van het “genocidale, vrouwenhatende en repressieve” Soedan te veroordelen en niet toe te laten tot zijn 54 leden tellende Economische en Sociale Raad van de V.N. [ECOSOC].

Die Raad is één van de toporganisaties van de Verenigde Naties die waakt over de rechten van de mens, die een sleutelrol speelt in de samenstelling van de belangrijkste vrouwenrechtenorganisatie van de VN en resoluties goedkeurt op gebieden zoals bv. vrijheid van meningsuiting op het Internet tot en met vrouwelijke genitale verminking.

“Het is een regelrechte schande,” sprak Hillel Neuer, de uitvoerend directeur van UN Watch. “Het verkiezen van het genocidale Soedan tot de wereldorganisatie omtrent de Mensenrechten, is zoals het verkiezen van Jack the Ripper om een onderduikadres voor vrouwen te laten bewaken. Dit vermindert de geloofwaardigheid van de mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en werpt een schaduw op de reputatie van de organisatie in zijn geheel.”

Israël is vijand nummer Eén
De Soedanese president Omar al-Bashir verscheen donderdag j.l. on televisie na een kleine medische ingreep, en noemde Israël vijand nummer Eén, waarmee hij terugkeerde naar zijn gekende vurige retoriek. Het AFP berichtte dat “hij er vermoeid uitzag maar gezond leek.” President Bashir (68 jr.), hield aan een lessenaar een toespraak van ongeveer 15 minuten die hij eerder op de dag had afgelegd in de Soedanese ambassade in Riyad, Saudi-Arabië, en die nadien werd uitgezonden door de Soedanese staatszender Blue Nile TV.

Yarmoek, Soedan, 23 oktober 2012. Explosie in Iraanse wapenfabriek

“Israël is onze vijand, ons vijand nummer één, en wij zullen Israël onze vijand blijven noemen,” zei de strijdlustige president. De commentaren waren de eerste die hij over Israël deed, sinds de Joodse staat er door Khartoem van werd beschuldigd dat het op 23 oktober jongstleden vier onbemande vliegtuigen zou hebben gezonden om een wapenfabriek in Yarmoek te bombarderen.

Israël heeft tot nog toe geweigerd commentaar te geven op die beschuldiging. Echter, Israëlische regeringsambtenaren hebben reeds eerder hun bezorgdheid uitgedrukt over de wapentrafiek doorheen Soedan en beschuldigen Soedan er reeds lang van dat het wapens smokkelt bestemd voor de terroristen van de islamiStische Hamas die de Gazastrook bestuurt.

“Na het incident in Yarmouk waren vele mensen boos en vroegen ‘Hoe is dit kunnen gebeuren?'”, zei Bashir, die nu en dan tijdens zijn toespraak glimlachte. “Om een andere aanval te verhinderen heeft Soedan twee keuzen,” zei hij. “De ene is dat men de relaties met Israël moet normaliseren, maar dat is iets dal nooit zal gebeuren,” bezweerde hij. “De tweede keuze is om de technologie te hebben die ons toelaat om een soortgelijke aanval op Israël te plegen. Ik kan niet zeggen of dit onmogelijk is. Wij proberen om deze technologie te verwerven.”

Alle westerse aandacht, dollars en hulp gaat naar Gaza en naar de ‘Palestijnen’, terwijl landen zoals Soedan en Somalië die het ECHT nodig hebben, volkeren die ECHT honger lijden, in de kou blijven staan. Intussen gaan de soldaten van het regeringsleger van president Bashir als wildebeesten te keer in eigen land. Balans tot nog toe: ca. een half miljoen doden en 2,5 miljoen mensen op de vlucht…

Bronnen:
(1) UN Watch: Outrage: U.N. Elects Genocidal Sudan to Top Human Rights Body
(2) Arutz-7: Sudan’s Bashir: Israel is Enemy Number One door Gil Ronen
(3) The Guardian: Sudan threatens retaliation over alleged Israeli air strike
(4) The Wallstreet Journal: Sudan Blames Israel for Factory Explosion

Gerelateerd:

 • De 3 x NEEN van Khartoem uit 1967: geen erkenning, geen onderhandelingen en nooit vrede met Israël [lees]
 • Het Paradijs in Gaza, de Hel in Soedan: “Israël, Soedan en ik” door Simon Aban Deng [lees]
 • Premier Haniyeh herhaalt in Soedan: Hamas zal nooit het bestaansrecht van Israël erkennen [lees]
 • Soedan: moslimvrouw krijgt 53 zweepslagen – schokkende video [lees]

Rapporten van Human Rights Watch:

5 gedachtes over “Soedans genocidale regime thans lid van VN Mensenrechtenraad: ‘Israël is vijand nummer Eén!’

 1. De “Verenigde Israëlbashers” is nog dichter bij de waarheid. 😉

  dat is niet dichter bij de waarheid..dat is gewoon DE WAARHEID !

  Like

 2. ach ja de VERENIGDE NIETSNUTTEN….
  wel een stand up comedy is er nog niet van gemaakt(hoewel elke zitting dat wel is) maar er is wel een film/docu over gemaakt UN ME…(aanrader !)
  ik denk dat Hugo er zelfs een stukje over staan heeft ..

  Like

 3. Nóg een staaltje van de ultieme UN-belachelijkheid. Een stand up comedian zou eens een parodie over dit UN-fenomeen moeten maken. Als het niet zo treurig was, dan was het om je ‘dood te lachen, wat dan ook met veel van de burgers uit deze mensenrechten ‘respecterende landen gebeurt.

  Like

Reacties zijn gesloten.