Hamas TV bekritiseert UNRWA voor onderricht Holocaust aan Palestijnse schoolkinderen

Op 6 januari 2011 beweerde topleider van Hamas Mahmoud Al Zahar dat de holocaust “een leugen is die uit elkaar gevallen is” en dat Israël “talloze Holocausten” heeft gepleegd op het Palestijnse volk. Dat was geen toevallige verspreking. Hierna een gedeelte uit een televisiedebat zoals dat werd uitgezonden op Al-Aqsa TV (Hamas, Gaza) op 22 oktober 2012.

Tv-presentator Hany Al-Mgahri:

“De UNRWA [VN organisatie] onderwijst de nazi Holocaust op de Joden aan de Palestijnse vluchtelingen. De zionistische vijand heeft deze zionistische leugen verspreid in de wereld, zeggende dat in nazi-Duitsland miljoenen zionisten* werden gedood door dat regime.

De zionistische vijand blijft Duitsland en de hele wereld straffen voor deze leugen, tot op de dag van vandaag. Terwijl in die hele periode, in de 63 jaar sinds de bezetting van Palestina, deze vijand juist vele holocausts op zijn geweten heeft.

Zij kunnen zeggen wat ze willen, maar wij hebben ons overtuigingen en wij weten de waarheid. Maar UNRWA, dat werd opgericht om hulp en werk voor de Palestijnse vluchtelingen te bieden – onderwijst toch de Holocaust aan kinderen. Dit roept veel vragen op.”

* NB Hamas gebruikt de term zionisten voor Joden. Interessant voor diegenen die beweren dat antizionisme geen relatie heeft met antisemitisme.

Mahmoud Abbas, de negationist van de PA
Overigens is de ganse Palestijnse leiding doordrongen van negationisme en revisionisme omtrent de Holocaust. Zo bijvoorbeeld Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit en voorzitter van AL Fatah en van de PLO,  behaalde destijds het Sovjetequivalent van een doctoraat in Moskou die hij ‘verdiende’ met een verhandeling die in het Arabisch werd gepubliceerd onder de titel “The Other Side: the Secret Relations between Nazism and the Leadership of the Zionist Movement” [De andere kant van de geheime relaties tussen het nazisme en het leiderschap van de Zionistische Beweging], waarin hij beweerde dat de Holocaust niet gebeurd is.

Hij verklaarde dat de gaskamers nooit werden gebruikt om Joden te vermoorden en dat ten hoogste 890.000 Joden door de Nazi ’s werden gedood. Dit gebeurde, zo beweerde hij, omdat voor een deel de Zionisten een campagne aanvoerden jegens de Joden die leefden onder het naziregime met het doel de uitroeiing te voorzien van brandstof en aldus de overwinning zou bewerkstelligen van het Zionisme.

Antizionisme en antisemitisme
Critici van Israël beweren vaak dat ze zomaar voor antisemiet worden uitgemaakt wanneer ze Israël bekritiseren. Helaas gebeurt dat ook wel. Anderzijds komt het ook voor dat pro-Palestijnse organisaties of personen echt over de rand gaan. Een drietal recente voorbeelden:

 • Onlangs schreef Anton van Hooff in De Gelderlander dat de Holocaust een offer was voor de Joden waardoor ze Israël hebben gekregen. Hij vindt ook dat zionisten de Holocaust misbruiken en het alleenrecht op lijden claimen.
 • Niet lang daarvoor stond op een facebookpagina die door Gate48 (platform voor kritische Israëli’s, zoiets als EAJG) voor een bijeenkomst was aangemaakt onvervalst antisemitisme. Ene Peter Goy ontkende de Holocaust en schreef bijzonder kwetsende reacties over ‘die fabels over oma’s die door de schoorsteen waren verdwenen’. Na klachten bleven de reacties gewoon staan. (Enkele dagen later is de hele pagina verwijderd.)
 • Eind september stuurde de Free Gaza Movement (bekend van de ‘flotilla’s’ naar de Gazastrook) een tweet met een link naar een video waarin werd beweerd dat de concentratiekampen door zionisten werden geleid en zij daar de antizionistische Joden wilden doden in samenwerking met de nazi’s. Ook zouden sommige Joden pleiten voor een standbeeld van Hitler in Israël, want ‘men heeft Israël aan Hitler te danken’. De Free Gaza Movement wordt in Nederland ondersteund door o.a. EAJG, Anja Meulenbelt en het Palestina Komitee. Vier dagen later werd op de Free Gaza website een verontschuldiging geplaatst voor de tweet, die een vergissing van mede-oprichtster Greta Berlin zou zijn geweest.

Bronnen:
(1) Memri TV: Hamas TV Host Criticizes UNRWA for Teaching Holocaust to Palestinian Children
(2) Transcriptie video vertaald door Likoed Nederland [likud.nl] als Hamas: holocaust is verzinsel

Gerelateerd:

 • Hamasleider zegt dat de Holocaust een leugen is [lees]
 • Jordaanse leraars in VN-scholen voor Palestijnse vluchtelingen weigeren Holocaust educatie te geven [lees]
 • Bezoek Palestijnse leider Ziad Al-Bandak aan KZ Auschwitz roept hevige reacties op bij Hamas [lees]
 • De rol van de Protocollen van de Wijzen van Sion in Egypte en bij Hamas [lees]
 • Free Gaza Movement onder vuur voor antisemitisch negationistisch twitterbericht door Benjamin Weinthal [lees]
 • Zwaar over het paard getild: Mahmoud Abbas door Melanie Phillips [lees]

2 gedachtes over “Hamas TV bekritiseert UNRWA voor onderricht Holocaust aan Palestijnse schoolkinderen

 1. De alom, vooral in het Gazaanse, gerespecteerde oud-premier van NL en katholieke antisemiet Van Agt poneerde eergisteren de uitspraak dat de Joden eigenlijk een eigen staat hadden moeten krijgen in het Duitsland na de tweede wereldoorlog.

  Like

 2. UNWRA: Zelfde laken & pak als het commentaar op de UN-mensenrechten organisatie.
  M.a.w. alles waar UN voor staat is suspect.

  Like

Reacties zijn gesloten.