President Barack Obama belooft na herverkiezing Palestijnen snel eigen staat te geven

Vrienden voor het leven: Obama en Abbas. Samen willen zij Israël op de knieën krijgen. De herverkiezing van Obama beloven harde tijden voor de Joodse staat.

Volgens een hoge official van de Palestijnse Autoriteit heeft president Barack Obama de PA belooft dat hij na zijn herverkiezing Israël de schuld zal geven van het mislukken van de vredesonderhandelingen en de Palestijnse pogingen om via de VN Veiligheidsraad eenzijdig een eigen staat uit te roepen in Gaza, Judea, Samaria en Oost Jeruzalem zal steunen. (3)

Obama belooft Palestijnen eigen staat
Het Witte Huis zou de PA hebben gevraagd om tot na de Amerikaanse presidentverkiezingen te wachten met unilaterale actie om erkenning te krijgen voor ‘Palestina’. Als Obama morgen wint zou hij een Palestijnse staat tot één van zijn topprioriteiten maken. ‘Ons is gezegd dat de onderhandelingen voor een Palestijnse staat een belangrijk doel zullen zijn voor Obama en dat hij Netanyahu als hoofdschuldige zal aanwijzen voor het instorten van het vredesproces,’ aldus de PA official.

EU en VS vrezen herverkiezing Netanyahu
Ook de EU zou PA leider Abbas hebben gevraagd om nog even te wachten met het verzoek aan de VN om de status van ‘Palestina’ te upgraden naar die van een ‘staat zonder lidmaatschap’, omdat de kans dan groot is dat Netanyahu inderdaad de verkiezingen in Israël wint en de Oslo akkoorden, waarin een dergelijke stap van de Palestijnen expliciet wordt verboden, mogelijk als geannuleerd zal beschouwen. (2)

Hamas boos op Abbas, wil héél Israël
Eergisteren beschuldigde de Palestijnse terreurbeweging Hamas PA president Mahmoud Abbas er nog van dat hij vorige week tegenover de Israëlische media zou hebben ingestemd met een Palestijnse staat binnen de ‘1967 grenzen’ en Oost Jeruzalem. Hamas heeft als hoofddoel de ‘bevrijding’ van geheel Israël en wil net als Iran de Joodse staat volledig van de kaart vegen. Hamasleider Ismail Haniyeh noemde Abbas opmerkingen dan ook ‘extreem gevaarlijk’ voor de Palestijnse zaak.

Hamas machtiger ten koste van PA
Terwijl de internationale gemeenschap er nog steeds vanuit gaat dat een Palestijnse staat door de PA van Abbas zal worden geleid, wordt Hamas ook op de ‘Westbank’ (Judea en Samaria) almaar sterker. Hamas, dat zich enkele maanden geleden officieel aansloot bij de Moslim Broederschap, controleert nu al de Gazastrook, dat sinds de machtsovername in 2007 is veranderd in één groot terreurbolwerk. De PA ontdekte en ontmantelde onlangs een kleine ondergrondse Hamasgevangenis nabij Ramallah op de Westbank, bedoeld om een gekidnapte Jood of Israëliër vast te houden.

Westbank wordt 2e terreurstaat
Tevens blijkt Fatah, de terreurtak van de PA, steeds verder geïnfiltreerd door Hamas. Al in 2007 zou deze infiltratie een belangrijke reden zijn geweest dat Hamas zonder veel verzet de macht over de Gazastrook kon overnemen. Door de officiële aansluiting van Hamas bij de Moslim Broederschap, de moederorganisatie die onlangs aan de macht kwam in Egypte, is de strategische positie van Hamas ten koste van de PA sterk verbeterd. De kans is dan ook zeer groot dat een toekomstige Palestijnse staat net als de Gazastrook niets anders dan een terroristenbasis wordt die zal worden gebruikt voor nieuwe aanslagen en aanvallen op de Joodse staat Israël.

door Xander

De kloof tussen premier Netanjahoe en Barack Obama worden telkens weer wat dieper.

Bronnen:
(1) Hoofdartikel door Xander Nieuws: Obama belooft na herverkiezing Palestijnen snel eigen staat geven
(2) Ynet News: US, EU urge Abbas to postpone UN bid door Itamar Eichner
(3) World Net Weekly: Claim: Obama to target Netanyahu in 2nd term

Gerelateerd:

 • Mahmoud Abbas nodigt premier Netanjahoe uit om de vredesonderhandelingen te hervatten [lees]
 • Veertien leugens over Israël die vrede in het Midden-Oosten blokkeren [lees]
 • De tweestatenoplossing is al een tijdje dood, laten we ze nu ook in alle vrede begraven [lees]
 • Het einde van het land voor vrede principe door Missing Peace [lees]
 • Parlementslid Danny Danon pleit in nieuw boek voor 3-statenoplossing: Israël, Jordanië en Egypte [lees]

6 gedachtes over “President Barack Obama belooft na herverkiezing Palestijnen snel eigen staat te geven

 1. Precies. Vandaar ook dat ik pleit om het terreurnest Gaza terug te geven aan Egypte, net zoals dat in de periode 1948-1967 ook het geval was. In die tijd was er geen enkele Palestijn in Gaza te bespeuren die opkwam voor een soevereine staat Palestina. Daar zorgden de Egyptenaren wel voor.

  Like

 2. Misschien kunnen we Obama overtuigen van de 3-statenoplossing: Israël, Jordanië en Egypte. Na de annexatie van de Westbank bij Israel, mogen de Palestijnen die pro zijn (Joodse staat erkennen en loyaal zijn) kiezen waar ze willen wonen en genieten volle rechten èn plichten. Dus, geen activiteiten ontplooien die het bestaansrecht en de veiligheid van de Joodse staat ondermijnen. Alle andere Pal-Arabieren die weigeren een loyauteitsverklaring te ondertekenen krijgen een gratis ticket naar Egypte of Jordanië. Ze mogen zelfs hun raketten, bazooka’s en kalashnikovs meenemen naar hun nieuwe land.

  Like

 3. Welk recht heeft de USA om nieuwe staten,waar andere volkeren dan Amerikanen,daar leven. Het gruwelt mij dat ze nieuwe Staten wil maken ,waarin de meerderheid van die staten niet haar bevolking is . Ook democratie en een ,veilig leven is er veelal niet. Ook de veiligheid van een volk voor haar buren,moet ook gewaarborgd blijven . Dit is veelal niet het geval. Voorbeeld:Rusland probeerd het met landje pik van Georgie. Het zijn de provincies Abchazie en Zuid Osetie. Bijna geen land in de wereld,heeft deze onder millitaire bezetting van Rusland deze ,, Staten,, erkent .
  De Gaza strook zijn ook bezet door terreur groepen. enz enz

  Like

 4. Dat zal meneer Obama duur komen te staan. De God van Israel laat niet met Zich spotten noch met de belofte aan Zijn volk over Zijn land

  Like

Reacties zijn gesloten.