Overgrote meerderheid van Joden in Israël en Diaspora stemden voor Republikein Mitt Romney

Ook in Israël en elders in het buitenland (Diaspora) mochten Amerikaanse staatsburgers stemmen voor de presidentsverkiezingen. Zoals verwacht stemde het overgrote deel van deze Joden, met het belang van de Joodse staat Israël in het achterhoofd, op de Republikeinse kandidaat Mitt Romney.

President Barack Obama schaarde in de Verenigde Staten ongeveer 70 procent van de Joodse kiezers achter zich, wat minder dan de 78 procent vergeleken met 2008, volgens peilingen aan de uitgangen van de kieskantoren. Op een bepaald ogenblik in de campagne toonden opiniepeilingen aan dat slechts 60 tot  65 procent van de Joden zittend president Barack Obama zouden steunen.

In Israël, kreeg de Republikeinse kandidaat Mitt Romney meer dan 80 procent van de Joodse stemmen in de Joodse Staat, hiermee het verschil in prioriteiten onder de Joden in de Diaspora onderstrepende, waar gezondheidszorg en de economie meer doorwegen.

De exit polls van CNN tonen een scherp afgetekend en verstoord beeld van een verdeelde maatschappij. De eerste zwarte president in de geschiedenis van de Verenigde Staten won 74 percent van de niet blanke stemgerechtigden. Onder blanke katholieken kreeg Mitt Romney, die een Mormoon is, slechts 38 procent van hun stemmen met 62procent die voor Obama kozen.

Zestig procent van de niet-religieuze blanken stemden op Obama terwijl slechts 36 procent voor Romney kozen. De Amerikaanse samenleving werd ook opgedeeld in leeftijdsgroepen, volgens deze exit polls, met jongere Amerikanen die Obama steunden en oudere (wijzere) kiezers stemden op Romney.  In het bijzonder versloeg Obama Romney met een overweldigende marge van 67-31 onder de jeugdige kiezers tussen 18 en 24 jaar oud en hij won met 52 procent de stemmen van de tussen 30 en 44 jarigen, waar Romney 47% haalde.

De aantallen waren omgekeerd onder oudere groepen, met Romney die 64 procent van de kiezers achter zich kreeg in de leeftijd van 45 tot 64 jaar en 58 procent van hen die ouder dan 65 jaar zijn. De kloof naar geslacht was eveneens opmerkelijk met 52 procent van de mannen die op Romney stemden en 45 procent voor Obama. Van de Obama kiezers bleken 63 procent van de kiezers vrouwen te zijn en van diegenen die voor Romney stemden waren slechts 46 procent vrouwen.

door Tzvi Ben Gedalyahu


Bronnen:
(1) Arutz-7: Exit Polls: Obama Won 70% of Jewish Vote door Tzvi Ben Gedalyahu

Gerelateerd:

 • Tweede ambtstermijn van president Barack Obama zal desastreus zijn voor Israël [lees]
 • Amerikanen die in Israël wonen kiezen voor Republikeinse kandidaat Mitt Romney [lees]
 • Obama verliest steun Amerikaanse Joden vanwege anti-Israël beleid [lees]
 • Israël gaat gevaarlijke tijden tegemoet met president Barack Obama aan het roer [lees]
 • Met dergelijke onbetrouwbare vrienden zoals Barack Obama heb je geen vijanden meer nodig [lees]
 • Petitie: President Barack Obama, blijf alstublieft pal achter Israël staan, de staat van het Joodse volk! [lees]
 • Wall Street Journal bevestigt: president Barack Obama is geen vriend van Israël [lees]
 • Obama’s lijst ‘Rabbis for Obama’ met heel wat anti-Israëlactivisten oogt allesbehalve kosjer [lees]
 • Palestijnen wachten op president Barack Obama tot hij herverkozen is [lees]

4 gedachtes over “Overgrote meerderheid van Joden in Israël en Diaspora stemden voor Republikein Mitt Romney

 1. Iedere ‘godsdienstige’groep, die buiten Christus om zelfverlossing predikt, is een secte. De Mormonen hebben hun ‘Boek van Mormon’ wat – in hun ogen – meer autoriteit heeft dan de Bijbel, die, in zijn accurate en gedetailleerde toekomstvoorspellingen met recht ‘Woord Van God’ genoemd mag worden. De Jehova’s hebben blaadjes zoals ‘Wachttoren’ en ‘Ontwaakt’, die vol zitten met dwaling en het enige wat ze trouw lezen, waarin het evangelie totaal onherkenbaar wordt gemaakt. De Roomse kerk heeft Maria in de plaats van Jezus gesteld, ze aanbidden beelden en zoals laatst met ‘allerzielen’, de doden. Wij behoren God de eer te geven en niet mensen, beelden en doden. Wat duidelijk in de Schrift geleerd wordt.
  Dus ieder die Jezus niet predikt als de ultieme verlossing van zonde en oordeel, is een secte.
  Zal jij het wel weer niet mee eens zijn Hugo, maar wat onderzoekjes in die richting, begin b.v. maar eens met het evangelie van Johannes te lezen, dat zal je héél misschien een beetje in de goede richting brengen.

  Like

 2. Hr Brabosh
  Je bent goed op de hoogte van welke groepen en aantallen Christenen in de wereld. Er zijn sinds 1900 nogal wat sektes . Ze wensen dat niet graag. maar wel bij naam als groep noemende met andere geloofsopvattingen en beleidenis.Ze staan niet naast,maar tegenover de Rooms Katholieken. Een wereld leider zoals Obama koesterde vaan de beginne zijn Moslima. Dat bracht hem stemmen en vijandschap van die groep op . Stemmen Jehova`s wel in de VS? Heel veel(Christenen) ,onderklasse en de groep zonder God en Gebod hebben op Obama gestemt. ik voorspel je dat het een zwarte tijd wordt voor de USA en de crissis zal vanaf nu hier zichtbaarder worden. De gelddrukmaschines zullen nu overuren gaan draaien.

  Like

 3. Wat jij een sekte noemt. Wie bepaalt wanneer een bepaalde religieuze strekking een sekte is? De Jehova’s Getuigen tellen zowat 8 miljoen aanhangers in de wereld, de Mormonen meer dan 14 miljoen. Koptische Christen Kerk zowat 18 miljoen aanhangers, de Georgisch Orthodoxe Kerk ca. 3,5 miljoen volgelingen enz…

  Ik hoop altijd dat het gezond zegeviert met een persoonlijke klemtoon op het behoud van het bestaansrecht en de veiligheid van Israël. De rest maakt mij niet zoveel uit.

  Like

 4. Doordat Romney een Mormoon is,zal hij van de rooms katholieken veel minder stemmen toebedeelt krijgen . De Rooms Katholieken hebben nogal wat apatie tegen deze sekte.
  Graag uitleg via reactie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.