Iran viert 33ste verjaardag van gijzeling Amerikanen in Teheran met vlagverbrandingen

Iran feiert Jahrestag der Flaggenverbrennungen

door Kybeline [www.kybeline.com]
vert. E.J. Bron [ejbron.wordpress.com]

Iran viert de 33e verjaardag van de haat op niet-moslims met officiële vlagverbrandingen. Het is 30 jaar geleden dat de islam de oorlog heeft verklaard aan de vrije wereld. Uitgangspunt was destijds de Iraanse revolutie van de islamitische ayatollah Khomeini. Daarmee begon het islamitische terrorisme tegen niet-moslims. Moslims vermoordden eerst in Iran, daarna in de hele wereld mensen om de doodeenvoudige reden dat ze geen moslims waren.

Duizenden Iraniërs scandeerden “Dood aan Amerika!” en verbrandden vrijdag Amerikaanse vlaggen om de 33e verjaardag van de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Teheran te vieren – en dat slechts enkele dagen voor de Amerikaanse verkiezingen.

De demonstranten scandeerden ook anti-Britse en anti-Israëlische leuzen en verbrandden vlaggen voor de voormalige ambassade. De autoriteiten, die deze manifestatie sponsoren, noemen het terrein daar “bolwerk van spionnen” – aldus een fotograaf van AFP.

Als iemand een indruk van een islamitische revolutie zou willen krijgen, dan bevelen wij de roman “Wervelwind” van James Clavell aan. De roman beschrijft op spannende en overtuigende wijze de wirwar, de moordlust en het fanatisme dat in Iran plotseling naar buiten was gekomen.

Een gedachte over “Iran viert 33ste verjaardag van gijzeling Amerikanen in Teheran met vlagverbrandingen

  1. Men kan aan de foto`s aflezen dat het om een selectieve groep gaat,welke in opdracht van het regiem de publicatie zoekt. Geen aandacht of streng protesteren van de wereldopinie aan het gebeuren is de oplossing om vervolg te ontmoedigen.

    Like

Reacties zijn gesloten.