Gaza Unplugged afl.115: In het Atfaluna restaurant worden de doven bediend op hun wenken [in beeld]

Op dinsdag 16 oktober 2012 opende het Atfaluna restaurant nabij de haven van Gaza zijn deuren. De staf bestaat uit 12 medewerkers die allen doof zijn en die hun dove en hardhorende klanten bedienen in gebarentaal. Meer info op hun website: http://www.atfaluna.net/

Alleszins een mooi initiatief en niet echt iets wat je zou verwachten aan te treffen in een ‘open gevangenis’ zoals de Arabische, anti-Israëlische lobby, de Westerse en linkse media ons willen geloven dat Gaza zou zijn. Dàt is een fabel bedoeld om Israël in een kwaad daglicht te stellen. Op hun websites en blogs of andere mediakanalen vind je niks terug over de verborgen welvaart van Gaza. Dat hoort bij hun beeldvorming over Gaza.

Aan de plaatjes te merken (18 afbeeldingen) werden er kosten nog moeite gespaard. Er is dan ook geld in Gaza, veel geld. En honger lijden doet er niemand. Maar dat wist u al uit de vorige afleveringen van Gaza Unplugged op deze blog. Om hongerende mensen te vinden zal u naar bepaalde landen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika moeten reizen, maar niét in Gaza.

Bronnen: artikel Reuters – “Gaza deaf restaurant a chance to change perceptions“; foto materiaal: Gaza Skyscrapercity; foto’s: Omar El Qattaa.


https://brabosh.com/category/gaza-unplugged/