Open brief van een Israëlische moeder in Sderot: Ze schieten op mijn kinderen!!! [Devorah Horev]

Op het plaatje hierboven, één van de vele openbare schuilplaatsen in Sderot, Zuid-Israël, om de bevolking bescherming te bieden tijdens een aanval van terroristen in de Gazastrook met raketten, missiles en mortiergranaten. Wanneer het alarm afgaat hebben de bewoners welgeteld 15 seconden om een schuilplaats op te zoeken vooraleer de raketten inslaan. De betonnen muur vooraan op de buis is gericht naar Gaza vanwaar de aanvallen komen.

Wat volgt is een open brief gericht aan de premier van Israël van een moeder die met haar gezin woont in het fel belegerde Sderot in het zuiden van het land. Zij tracht onder deze omstandigheden zo goed mogelijk haar kinderen groot te brengen.

Zij is het beu te moeten leven onder de voortdurende dreiging van aanslagen en raketten vanuit Gaza, telkens wanneer de terroristen zin hebben om wat Joden te doden.

Een schrijnend getuigenis uit wanhoop en een schreeuw om aandacht om het lot van vrouwen en kinderen in Zuid-Israël.

They’re shooting at my kids!!!

Ze schieten op mijn kinderen!!!

door Devorah Horev [bron]

Mijnheer de Eersteminister,

Waarom beschermt u hen niet? Waarom maakt u geen einde aan de terroristische aanslagen tegen ons land? In plaats van de vijanden van Israël uit te schakelen, tracht u uw eigen onderdanen te sussen met lapmiddel oplossingen.

U kwam naar het zuiden, maakte uw entree en beloofde de inwoners van het zuiden dat u meer zou investeren in schuilruimten. Maar dat zal niet beletten dat de aanslagen gewoon doorgaan.

Lapmiddelen.

Zijn de zuidelijke grenzen van Israël dan niet belangrijk? Waarom zouden wij constant onder de Arabische agressie moeten verder blijven leven? Mijn kleine kinderen zijn bang om in het park te spelen uit schrik dat ze zouden geraakt worden door een raket die uit de lucht valt.

Waarom moeten mijn kindjes op deze manier leven? Waarom moeten zij lessen op school missen? Is onderwijs in het zuiden dan niet zo belangrijk als in Tel Aviv? Waarom moeten moeders bidden dat hun kinderen veilig weerkeren van school of wanneer ze buiten spelen?

Waarom worden schooluitstappen afgeschaft omdat er raketten rondvliegen? Welke ouder in Tel Aviv kan zijn kinderen nog tot bedaren brengen nadat zij bruusk uit hun slaap werden opgeschrikt door de alarmsirene en het kabaal van nadreunende inslagen?

Toon mij eens een speeltuin van een school binnen de gordel van Gaza waar het kinderen niet toegestaan wordt om buiten te spelen, uit angst dat zij niet snel genoeg in staat zouden zijn om op tijd een veilige schuilplaats te bereiken? Gewone kinderen houden op school brandoefeningen, mijn kinderen houden raketoefeningen. Vindt u dat normaal?

Stop met al uw loze beloften! Onze scholen hoeven niet te worden versterkt! Onze stenden en gemeenten hebben niet meer schuilkelders nodig! Wij willen veiligheid en geen lapmiddelen!

Wij willen dat onze kinderen een normale en veilige jeugd kennen! Waar is uw leiderschap, uw weerstand gebleven? Waar is de rechtvaardigheid? Hoe lang denkt u nog lapmiddelen te verdelen? Schaam u Mijnheer de Eersteminister!

Devorah Horev,

Sderot, Negev

Hierboven, videobeelden van een raketinslag in Sderot op 1 augustus 2010. Het hydrotherapie rehabilitatie centrum voor kinderen in het Sapir College van de stad werd verwoest. Het centrum verzorgt therapie en workshops voor kinderen die bijzondere zorg behoeven als gevolg van de voortdurende raketbeschietingen. Het therapiecentrum in de Westelijke Negev wordt gebruikt door kinderen van over het hele land.

Een gedachte over “Open brief van een Israëlische moeder in Sderot: Ze schieten op mijn kinderen!!! [Devorah Horev]

  1. Het is bizar van woorden waarom de inwoners van sderot niet worden beschermd door het leger herhaaldelijk worden raketten afgeschoten door terroristen op sderot

    Like

Reacties zijn gesloten.