Bekentenis van een links-liberale Jood: ‘Ik denk dat ik stilaan pro-Israël wordt. HULP!’ [satirevideo]

Confessions of a Liberal Jew

Joden in de Diaspora hebben soms nogal wat moeite met het beleid dat in Israël wordt gevoerd. Ze staan voortdurend onder druk door niet-Joden die hen haast persoonlijk verwijten dat de Joodse staat ‘nederzettingen’ bouwt in Oost-Jeruzalem en op de Westbank in Judea en Samaria. Een vraag eist een antwoord en daar loopt het al eens mis. Een gekend fenomeen onder de Diaspora-Joden is dat van de ‘As-a-Jew‘-s (als-Jood-zijnde…zeur zeur…).

Een typische ‘As-a-Jew’ – een ‘ashole’ staat ‘m beter

Met ‘As-a-Jew’ worden die Joden bedoeld die in de Diaspora leven en zich beroepend op hun “Joods achtergrond” zich in die hoedanigheid meer gemachtigd voelen – dan niét-Joden – om ongebreideld kritiek te spuien op het overheidsbeleid van de Joodse staat.

Sommige Joden zijn zelfs zo goed geïntegreerd in de meute Israëlbashers, dat je haast het verschil niet meer merkt met bv. Hamas, Al Fatah of Hezbollah. Denk bv maar aan bekende dwaze Joden zoals Norman Finkelstein, Ilan Pappe, Jaap Hamburger en Noam Chomsky om nog maar te zwijgen over Satmar of Neturei Karta Joden. “De strop om de eigen nek leggen en wachten tot iemand de stoel onderuit schopt,” heet zoiets. Pure kamikaze-neigingen. Het komt bij deze besten voor…

Ook in mijn koekestad Antwerpen lijden nogal wat vooraanstaande leidende Joden aan die kwaal. Onder het excuus van “kritiek op Israël moet kunnen” borrelt de grootste onzin spontaan naar boven en vooraleer ze er veel erg in hebben “huilen ze mee met de wolven in het bos”. Rabiate Israëlhaters kicken op die ‘As-a-Jew-s’ en citeren graag en veelvuldig hun uitspraken om het bestaansrecht van Israël te delegitimiseren. Ze kunnen elke hulp gebruiken en dan is die Joodse hulp graag meegenomen. 😦

Een goede remedie tegen die kwaal is op vakantie gaan naar Israël. Bezoek er de ‘bezette gebieden’, steek je licht op in de Israëlische gemeenschap, laat je eens behoorlijk voorlichten in het Sderot Media Center en Yad Vashem. Als dat allemaal niet helpt, hou dan gewoon je mond toe als het over Israël gaat in het bijzijn van Israëlbashers en hun handlangers in de reguliere media.

Lees wat meer Brabosh.com of… bekijk deze video, herken je stomme dwaze “ikke” hierin en kom eindelijk weer tot jezelf. Joodse humor op z’n best. Hilarisch! 🙂

“Concerned that U.S. policies toward Israel and Palestinians are hampering, not helping the peace process, an organization of Rabbis and peace advocates turn to Hollywood for a new script… a trilogy of satirical videos of which this is the second.

For more information, please visit Real Peace Middle East (www.rpme.org)!”

Video’s van RPME op Brabosh.com:

11 gedachtes over “Bekentenis van een links-liberale Jood: ‘Ik denk dat ik stilaan pro-Israël wordt. HULP!’ [satirevideo]

 1. Punt 7: De schrapping, in de wet tegen het negationisme, van de expliciete verwijzing naar de genocide die het Duitse naziregime heeft begaan, waardoor de wet ook op andere genocides kan worden toegepast.

  Het lijkt me vrij duidelijk wat daar de bedoeling van is. Eerst de band tussen de Shoah met de Nazi’s ongedaan maken, zodat ze 1. Een nieuwe Shoah kunnen aankondigen en uitvoeren; 2. Later kunnen ze dan een fictieve Israëlische Shoah op het Palestijnse volk toevoegen en nog wat later punt 3. De wet tegen het negationisme compleet afschaffen en vervangen door de Shariawet.

  Intussen, kunnen ze ongestoord de Holocaust blijven uitbuiten voor hun moordzuchtige agenda. Zo worden Israëliërs vergeleken met Nazi’s, IDF soldaten worden Gestapo’s genoemd, Israël heeft concentratiekampen gebouwd in Gaza en voert een genocide en etnische zuivering uit; Gaza is erger dan het Getto van Warschau; de leiders van Israël worden SS’rs genoemd en meer van die bij mekaar gefantaseerde rotzooi.

  Zie je de donderbui al aankomen? Ik wel. De orkaan Sandy zal een zomerbuitje zijn vergeleken bij wat nog komen moet. Tenzij we zelf de gang van zaken in handen nemen.

  Like

 2. ik geloof dat zelfs een relletje is geweest over de samenstelling van “de ridders van de ronde tafel” …
  nu het valt toch weer op dat men (uiteraard) de Shoah op de één of andere manier wil minimaliseren(heb er geen ander woord voor)

  Like

 3. Ja inderdaad, net wat ik zeg, een voorstel dat duidelijk opgemaakt werd onder invloed van de steeds groeiende moslimgemeenschap die zijn inspraak laat gelden. Het zijn nog maar aanbevelingen en die maken op dit ogenblik slechts weinig kans om goedgekeurd te worden maar dat is naar ik vrees slechts uitstel. Het kan er binnen enkele jaren (verkiezingen verder) helemaal anders uitzien, meerderheid tegen minderheid volgens de democratische formule. In principe kan de democratie zichzelf opheffen bij meerderheid van stemmen net zoals dat in Nazi-Duitsland gebeurde en ook in de Gazastrook in januari 2006.

  Like

 4. “De eerste testen vonden reeds plaats en voorspellen weinig goeds. ”

  klopt wat je daar zegt .ik weet niet of je het nog herinnert?

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1180295/2010/11/08/Pasen-en-Allerheiligen-niet-langer-betaalde-feestdagen.dhtml

  http://www.belgium.be/nl/nieuws/2010/news_rondetafels_interculturaliteit_eindrapport.jsp

  vooral puntje 7 springt er voor mij uit.. maar ik zal wel lange tenen hebben zeker?
  maar er staan wel meer “baanbrekende voorstellen” in ….

  onnodig te zeggen dat dit in “linkse middens” op applaus werd onthaald

  Like

 5. @denk dat ze die meerderheid snel gaan hebben

  Ik denk dat dit nog wel een paar generaties zal duren vooraleer het zover is en ik zal dat (gelukkig) zelf bij leven niet meer meemaken. Dat probleem mogen de tieners van nu binnen 30 jaren of zo oplossen.

  Wat al wel zichtbaar is en kon verwacht worden, is de toenemende invloed in politiek en samenleving van het conservatieve islamitische gedachtegoed, waarden en tradities. Ik zie hen de grondwet nog herschrijven met de Koran in de hand.

  Het zal me benieuwen hoe lang vrouwenrechten (abortus, anticonceptie, baas in eigen buik, werk enz.), homorechten, dierenrechten en mensenrechten in het algemeen in de toekomst nog zullen standhouden.

  Vrije meningsuiting, algemeen stemrecht en geheime verkiezingen is het cement van de democratie. De eerste testen vonden reeds plaats en voorspellen weinig goeds. Binnen de 30 jaren zal onze leefwereld er helemaal anders uitzien.

  Like

 6. Lijst Islam: “De invoering van de sharia is geen doelstelling tenzij daar een meerderheid voor is.”

  denk dat ze die meerderheid snel gaan hebben als je alleen al kijkt naar de demografische indeling van brussel dan weet je het wel he

  Like

 7. en toch blijft men graag volhouden dat het gaat om een “minderheid” dat is pas knettergek !

  Like

 8. Lijst Islam: “De invoering van de sharia is geen doelstelling tenzij daar een meerderheid voor is.”

  Tja, als radicale fundamentalisten, Salafisten en Jihadisten zich nu ook al beginnen voor te doen als ‘gematigde’ moslims, weten we straks helemaal niet meer wie dat wie is en waarvoor we bang moeten zijn. 😦

  Like

 9. Ja Katrien.A.

  Onbegrijpelijk, ook al staat de sharia haaks op onze wetten. Haaks op de mensenrechten…. ja dan zelfs moet het kunnen…..

  Knettergek zou in Nederland iemand zeggen…
  Het is te droevig voor woorden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.