Syrisch leger doodt twee Hamasleiders in Palestijns vluchtelingenkamp Deraa in Syrië

Afgelopen week doodde het IDF een Hamasmilitant toen die op heterdaad werd betrapt toen hij een raket afvuurde op de burgerbevolking in Zuid-Israël. Op het plaatje hierboven van enkele dagen terug wordt hij in Gaza ten grave gedragen. Zo te zien betaalt Hamas een hoge prijs voor zijn misdadige terroristische activiteiten. Maar ook in Syrië betalen de Palestijnen een zware prijs. Tot in augustus 2012 werden er naar schatting reeds 400 Palestijnse vluchtelingen in Syrië gedood. Nee, niét door Israël of het IDF maar door het Syrische leger.

Toch vreemd die internationale selectieve verontwaardiging telkens wanneer het IDF (Israëlisch leger) terroristen van Hamas, de Islamitische Jihad en andere verwante terroristengroepen uitschakelt, maar wanneer het Syrische leger Palestijnse vluchtelingenkampen in eigen land bestookt met bommen en granaten en doelbewust Hamasleiders liquideert, blijft het aan Westerse zijde oorverdovend stil. Arabieren die andere Arabieren vermoorden vinden zij blijkbaar ‘normaal’, maar Joden (al dan niet in Israël) die zich verdedigen tegen Arabische islamistisch geïnspireerde terreur is voor hen blijkbaar ‘abnormaal’.

Wat zou er toch aan de hand zijn bij die reguliere Westerse media? Is het zogeheten emotioneel beladen “pro-Palestinisme” in het Westen inderdaad maar schone schijn en is het hen in werkelijkheid enkel om de delegitimisering van Israël te doen? Dat zou een rationele verklaring kunnen zijn voor die opvallende eenzijdige berichtgeving.

2 Hamas Leaders Killed in Syrian ‘Palestinian’ Camp

Twee Hamasleiders werden door het Syrische leger gedood in Deraa dat dienst doet als kamp voor mensen die geregistreerd staan als Palestijnse vluchtelingen

door Elad Benari [Arutz-7]

Twee leiders van Hamas werden afgelopen zaterdag 27 oktober door soldaten van het Syrische leger gedood, dat meldt het persagentschap Ma’an van de Palestijnse Autoriteit vanuit Bethlehem. De twee slachtoffers, Ahmad Khalil Khalil en Ahmad al-Kharoubi, werden door Syrische soldaten doodgeschoten in het gebied van Deraa dat wordt gebruikt als opvangkamp voor mensen die geregistreerd zijn als ‘Palestijnse vluchtelingen’. Hun lijken lagen verscheidene uren in de straat vooraleer ambulances in staat waren om het getroffen gebied te bereiken, schrijft Ma’an.

Eerder deze maand hebben strijdkrachten van president Bashar Al Assad het Palestijnse vluchtelingenkamp Deraa gebombardeerd, waarbij minstens 20 Palestijnen werden gedood en dozijnen andere werden gewond. Bronnen in het kamp van Deraa vertelden tegenover Ma’an dat de Syrische artillerie granaten en mortiergranaten afvuurden op straten en woonwijken in het gebied van de locale moskee.

In augustus j.l., tijdens gevechten tussen het Syrische leger en het rebellenleger, werden Al-Yarmouk zwaar belegerd, dat is een buurt in Damascus dat dient als een onofficieel kamp waar ruwweg 150.000 mensen geregistreerd zijn als Palestijnse vluchtelingen. Minstens 21 mensen in het vluchtelingenkamp werden gedood toen Syrische troepen zwaar geschut inzetten om de rebellen terug te slaan.

Het aantal geregistreerde Palestijnse vluchtelingen die tijdens de burgeroorlog in Syrië werden gedood, werd in augustus ’12 op ca. 400 mensen geschat. Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an zegt dat dit cijfer aanzienlijk is toegenomen de voorbije maanden.

De meeste mensen in Syrië die worden beschouwd als Palestijnse vluchteling, worden ondanks het feit dat zij in Syrië zijn geboren en getogen, door de regering niet als Syriër beschouwd en zij hebben ook geen politieke rechten. Tot aan het begin van de burgeroorlog in Syrië, nu alweer 20 maanden geleden, waren hun leefomstandigheden aanzienlijk beter dan van de vluchtelingen in buurlanden zoals bv. Libanon, waar de vluchtelingen slechts bepaalde beroepen mogen uitvoeren en het burgerschap hen wordt ontzegd.

Intussen zijn de gevechten in Syrië afgelopen zaterdag weer in alle hevigheid opgelaaid, ondanks het feit dat er een staakt-het-vuren was afgekondigd ter gelegenheid van  het Islamitische Offerfeest (Eid al-Adha). Minstens 221 mensen werden gedood sinds het staakt-het-vuren afgelopen vrijdag is ingegaan.

Syrisch leger bombardeert Palestijns vluchtelingenkamp Deraa in Syrië