Voor groeiend aantal vervolgde Europese Joden is Israël dè oplossing en niét het probleem [Guy Bechor]

“Free at last! Free at last! Thank God Almighty, we are free at last!”

(Dr. Martin Luther King in ‘I have a dream’, 28 August 1963 in het Lincoln Memoriaal, Washington D.C. – bron)

Can Jews live in Europe?

Voor het toenemend aantal hulpeloze Europese Joden is Israël dè oplossing en niét het probleem

door Guy Bechor [www.ynetnews.com]

Het is amper te geloven dat we het ons opnieuw moeten afvragen, maar jammer genoeg blijft na 70 jaar de kwestie zich andermaal opwerpen: Is er nog plaats in Europa voor Joodse aanwezigheid? Kunnen Joden in 2009 nog verder leven als een trotse gemeenschap, in datzelfde continent waar ze zoveel vreselijke herinneringen aan hebben? Het antwoord, in het licht van wat zich heeft afgespeeld de voorbije weken, en niet enkel en alleen daarom, luidt negatief.

Dubbele boodschap: ontkenning van de Holocaust en de aankondiging van een nieuwe

Een Jood kan niet langer over de straat wandelen als hij zichtbaar als Joods herkenbaar is, noch kan hij Joodse instellingen bezoeken die niet omringd worden door politieagenten en bewakers; zij moeten binnen blijven en zich verschuilen achter sloten en tralies, bevreesd voor hun leven.

Ondertussen zullen zij, die hun typisch Joodse attributen verbergen en opgaan in de maatschappij om te overleven, op zeker ogenblik worden geconfronteerd met een onaangename situatie met hun collega’s, op school of gelijk waar elders in het leven.

De voorbije maanden heb ik verschillende Joodse gemeenschappen bezocht en gesproken in Europese landen, waaronder die van Turkije, Frankrijk en Groot-Brittannië, zelfs nog voor de oorlog in Gaza uitbrak. Tijdens deze reis kon ik de miserabele toestand waarin de Joden leven, met eigen ogen vaststellen.

Jawel, als ze de Davidster verbergen en hun unieke kledij afleggen, en als zij ermee akkoord gaan dat hun synagogen erbij staan als versterkte burchten, in feite zoals getto’s, en als zij ertoe gedwongen worden de bedreigingen en scheldpartijen op straat te ervaren en als ze horen van het toenemend aantal antisemitische incidenten, ja, dan kunnen we spreken van een Joodse aanwezigheid; bevreesd, in verwarring en onderdanig. Maar wat dan te denken over het ‘veiligheidsgevoel’ in hun landen? Dat is onbestaande.

Antisemitisme is een Europees fenomeen. Door de vele miljoenen moslims die de landen binnenkomen en het conflict met Israël en de Joden hebben omgekeerd in een zaak waardoor de Joden in een situatie zijn beland zodat zij opnieuw gedwongen worden op te komen voor hun bestaansrecht in Europa. De wereldwijde economische crisis wordt uitgebuit om mensen op te hitsen tegen de Joden en tegen de bankinvesteerders, waarvan de wereld voor bijna een halve eeuw de voordelen van hebben genoten.Nu opnieuw, wanneer we de verliezen zien, klinkt het opnieuw: “Joods geld regeert nog steeds de wereld,” zoals onlangs de afgevaardigd minister van Buitenlandse Zaken van Zuid-Afrika opwierp.

De trend neemt steeds toe in de hele wereld en heeft niets te maken met Israël: Israël is slechts het instrument dat wordt gebruikt om bepaalde doelstellingen te bereiken. Israël is wat de Joden waren in het verleden.

Als we bijvoorbeeld zien dat Joodse handelszaken en winkels in Turkije of Italië worden gemarkeerd, zodat de bewoners zich onthouden om er waren aan te schaffen, wat voor toekomst zullen de kinderen van de 750.000 Joden dan in West-Europa nog hebben? U werkt voor een land voor wie je altijd als buitenlander wordt beschouwd en behandeld. Na de Tweede Wereldoorlog heeft u bijgedragen aan de toenemende welvaart van dat land, maar nu zien we hoe in de Zweedse hoofdstad een rustige Joodse manifestatie wordt verboden vanwege de angst voor moslimgeweld. Wat voor toekomst heb je in dit continent, Wat voor toekomst heb je in dit continent, dat steeds meer islamitisch wordt?

Oproep tot een nieuwe Alijah
En wat is dan het verschil tussen 1939 en 2009? Vandaag, in tegenstelling tot vroeger, hebben de Joden een eigen staat; een succesvolle en welvarende staat die met rasse schreden de levenstandaard in Europa op de voet volgt en benadert. Het bruto nationaal inkomen per inwoner lag in Groot-Brittannië op 39.000 dollar (december 2008 volgens de Britse krant The Economist), vergelijk met Israël over dezelfde periode een BNP van 29.000 dollar.

Verlaat het continent dat u ‘vriendelijk’ herinnert aan zijn antisemitisch verleden, we hebben je nodig in Israël. De toevoeging van honderdduizenden welvarende Joden zal Israël een boast geven, een einde maken aan de illusies van Israëlische arabieren die dromen van een demografische overwinning, en de economische overheersing van Israël weldra absoluut maken. U, die zal toekomen in Israël, zal niet het land tot één van de 20 rijkste landen van de wereld maken, dat doel werd al eerder bereikt, maar tot één van de 10 rijkste landen maken op deze wereldbol.

Je hebt een vaderland, dus waarom zou je het er mee eens zijn te worden behandeld als tweederangs burgers? Waarom zou je bang zijn om te laten zien dat je Joods bent? Waarom zou je ’s nachts in metrostations mogen aangevallen worden? Dit is het grote verschil. Kom niet enkel voor het belang van Israël, maar voor het belang van het behoud van je identiteit en voor het belang van uw kinderen voor de toekomst.

De Joodse gemeenschap in Israël nam altijd toe tijdens perioden van vervolging van de Joden elders – per slot van rekening is dit toch het doel van het Zionisme, namelijk dat we op deze wijze zouden terugkeren naar de eenvoudigste ideologische basis van de nationale Joodse beweging: Te dienen als Huis voor de Joden die worden vervolgd rondom de ganse wereld. In tegenstelling tot wat u gewend geraakt bent te horen van de mondiale media; voor u, Joden van Europa, is Israël niet het probleem – integendeel, het is dè oplossing.


Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ slechts betekent dat je je moet gaan wassen.” (Efraim Sevela, 1993)

4 gedachtes over “Voor groeiend aantal vervolgde Europese Joden is Israël dè oplossing en niét het probleem [Guy Bechor]

  1. En wij Europeanen laten dit gewoon toe, wij laten gewoon toe dat dit hier een islamitisch kalifaat aan het worden is onder het mom van politieke correctheid.
    Ik schaam me werkelijk kapot dat ik een europese ben.

    Like

  2. De echte oplossing is natuurlijk niet joodse E-migratie maar Moslimse RE-migratie.
    Waarom horen we daar nooit iets van?

    Like

Reacties zijn gesloten.