Human Rights Watch rapport: Hamas schendt mensenrechten van Palestijnen in Gaza

Video van Human Rights Watch: Sinds Hamas in 2007 de controle heeft overgenomen van de Gazastrook, heeft de terreurgroep minstens drie mannen geëxecuteerd op basis van “bekentenissen” die onder marteling werden afgedwongen. Twee families doen hun verhaal. [bron]

Human Rights Watch: Hamas Abusing Palestinians in Gaza

door Hamas Terrorism 101 [www.idfblog.com]

Eerder deze maand heeft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch een 43 bladzijden tellend rapport uitgegeven onder de titel “Abusive System: Criminal Justice in Gaza,” dat extreme schendingen van de mensenrechten documenteert van Palestijnen die door de veiligheidsdiensten van Hamas hard werd aangepakt, met inbegrip van marteling van gevangenen, arrestaties zonder aanhoudingsbevelen en het falen om de families in te lichten wat er met de gevangenen is gebeurd en waar ze worden vastgehouden.

In een geval dat werd gedocumenteerd door Human Rights Watch, werd bericht over de Izz ad-Din al-Qassam brigades, de gewapende vleugel van Hamas, over de aanhouding van de 52-jarige Adel Razeq onder valse voorwendsels en martelden hem tot hij stierf. In feite is de geschiedenis van illegalme terechtstellingen door Hamas reeds lang het onderwerp van mensenrechtengroepen.

Hamas wordt ervan beschuldigd van minstens drie mensen te hebben geëxecuteerd in de afgelopen vijf jaren van wie de bekentenissen onder marteling werden afgedwongen. Dit rapport van HRW komt er nadat de Europese Unie eerder deze maand de doodstraffen in de Gazastrook scherp veroordeelde.

Lees ook op Brabosh.com:

Joe Stork, de vice-directeur van Human Rights Watch voor het Midden-Oosten zei:

“Na vijf jaar bestuur van Hamas in Gaza, stoot zijn strafsysteem een stinkende walm van onrechtvaardigheid uit, schendt routinematig de rechten van gevangenen en verleent onschendbaarheid aan gewelddaden die gepleegd werden door zijn veiligheidsdiensten.”

In antwoord heeft een regeringsambtenaar van Hamas gezegd dat “het rapport vele fouten bevat”, maar slaagde er niet in om daar enig concreet bewijs van te leveren.

De ene gemaskerde boef schiet de andere gemaskerde boef dood. Dàt is Gaza.

Op het plaatje hierboven, executeren Hamas ‘strijdkrachten’ Majdi Mikkawi (28 jaar). Hij werd op 13 januari 2001 in Gaza terechtgesteld omdat hij Israël aan informatie zou hebben geholpen waardoor het IDF op 22 november 2000 in Khan Younis in de Gazastrook vier Palestijnse terroristen konden uitschakelen. Ondermeer Jamal ‘Abdel-Qader‘ Abdel-Raziq, commandant van de Tanzim (een radicale factie binnen Abbas’ partij Al Fatah), beet toen zijn tanden stuk op het IDF. In 2001 maakte Hamas nog deel uit van de Palestijnse Autoriteit die, sinds de dood van terroristenleider Yasser Arafat in november 2004, wordt geleid door Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas van Al Fatah en president van de PA.