Netanjahoe en Lieberman hand in hand naar de parlementsverkiezingen van 22 januari 2013


Jeruzalem, 25 oktober 2012. Donderdagavond, hebben tijdens een persconferentie premier Benjamin Netanjahoe (Likoed) en de minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteinu – Israël is Ons Huis) aangekondigd hun krachten te bundelen en samen naar de vervroegde parlementsverkiezingen begin 2013 te trekken. De alliantie is een streep door de rekening van de vele kleine politieke partijen die meedingen.

Beide partijen hebben samen weliswaar geen meerderheid in de Knesset (= Israëlisch parlement), maar met naar schatting minstens 50 zetels op zak van de 120 te begeven zitjes in het parlement, zitten zij in een stevige uitgangspositie om zelf uit te maken met wie zij in zee willen gaan. Dat Netanjahoe in de volgende legislatuur (de 19de Knesset) opnieuw eersteminister van Israël zal worden, is nu al voor 99% zeker, tot grote spijt voor wie het benijdt.

De parlementsverkiezingen vinden plaats op dinsdag 22 januari 2013.