Netanjahoe zou graag de kop van de slang van de Gazaanse terreur inslaan, wie niet? [cartoon]

Na de rakettenregen op Israël van de afgelopen weken door Hamas, Islamitische Jihad en Co zou de regering van premier Netanjahoe graag de genadeslag uitdelen aan de terreurgroepen in de Gazastrook. Steeds meer stemmen gaan op om de Gazastrook opnieuw binnen te trekken en het werk af te maken dat het IDF na het verdedigingsoffensief (Op. Cast Lead) na amper 22 dagen strijd tegen Hamas en Co op 18 januari 2009 onder internationale druk voortijdig moest afbreken.

Nà de parlementsverkiezingen van 22 januari 2013 en het kabinet Netanjahoe/Lieberman naar algemeen wordt verwacht hun greep op de Israëlische binnen- en buitenlandse politiek zullen verstevigen, wordt hopelijk de laatste binnenlandse weerstand teniet gedaan en kan de grote kuis in Gaza onder de terreurorganisaties o.l.v. Hamas eindelijk worden hervat en wordt aldus de veiligheid van de Joodse staat en zijn burgers opnieuw hersteld.

De bevolkingen in de zuidelijke Israëlische steden zoals Ashdod, Sderot, Beersjeba en vele andere, hopen eindelijk verlost te raken van de Palestijnse terreur. Ook de Gazaanse burgerbevolking zou eindelijk weer een normaal leven kunnen leiden als de repressie door Hamas zou verdwenen zijn. Dit jaar alleen al vielen er meer dan 600 raketten en mortiergranaten vanuit Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in zuid-Israël.

Cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon; bron Arutz-7.