Terreurgroep Hamas wil klacht neerleggen bij VN omdat Israël zich verdedigt tegen raketaanvallen

In deze videobeelden die Gazaanse terroristen zelf hebben gemaakt en die gisteren 24 oktober 2012 online werden gebracht op de Palestijns/Gazaanse website PalTimes.net, is te zien hoe terroristen in een gezamenlijke actie van Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en de Volksverzet Comités (PRC) vanuit Gaza de voorbije dagen raketten en mortiergranaten afvuurden op willekeurige doelwitten in zuidelijk Israël.

Het duurde niet lang vooraleer het Israëlische leger in actie kwam en de lanceerinstallaties in Gaza onder vuur nam. Hierbij werden een aantal terroristen uitgeschakeld, onder hen Ismail Fathi Al Teli, Loay Abed Al Hakim Abu Jarad en Yousif Abu Jalhoum, alle drie van Hamas en een vierde terrorist Muhammad al-Sheikh van de Volksverzet Comités (PRC) [bron].

Hamas to complain to UN against Israel

Hamas wil de natuur van Israël’s “nieuwe agressie” aanklagen

door Khaled Abu Toameh [J-Post]

Het bestuur van Hamas heeft woensdag 24.10 aangekondigd dat de organisatie een klacht zal neerleggen in de Verenigde Naties tegen de “nieuwe agressie” van Israël tegen de Gazastrook. De aankondiging kwam er na de wekelijkse vergadering van het bestuur in Gaza City. De klacht kwam er ook in het kielzog van berichten dat Hamas en andere terreurgroepen een gezamenlijke operatieruimte hebben gevormd om hun aanvallen tegen Israël te coördineren.

“Wij veroordelen de Zionistische agressie tegen de Gazastrook, die de laatste uren is toegenomen en waarschuwen voor vergeldingen,” zei een regeringswoordvoerder van Hamas. “Wij verklaren dat wij een klacht zullen indienen bij de V.N. om de aard van de Zionistische agressie tegen ons volk toe te lichten en zullen eisen om daar onmiddellijk een eind aan te maken.”

De leiding van Hamas zei in een verklaring dat Israël de spanningen opdrijft in antwoord op het bezoek aan de Gazastrook van de emir van Qatar, Sjeik Hamad al-Thani. De verklaring wees erop dat Israël eerder op dinsdag tegen het bezoek van de emir aan de Gazastrook had geprotesteerd. Het bericht beweerde dat Israël zich ongerust maakte dat het bezoek een einde zou kunnen maken van de blokkade van de “politieke en economische blokkade van de Gazastrook.”

Hamas waarschuwde er tevens voor dat het niet zal toelaten dat “de misdaden van de Israëlische bezetting ongestraft zouden blijven.” De Palestijnse groepen ophemelend die achter de recente barrage zitten van raket- en mortieraanvallen op Israël, beloofde Hamas “om het geweer te dragen samen met alle vrije strijdkrachten, tot Palestina is bevrijd en de bezetter werd verslagen.”

Ondertussen beschuldigde de gewapende vleugel van Al Fatah, de Martelaren Brigades van Al Aqsa, Hamas ervan dat het sommige van zijn militanten arresteerde die trachten om raketten af te vuren op Israël. De groep van Al Fatah zei dat dat veiligheidsagenten van Hamas ook de raketten in beslag namen die in het bezit van zijn mensen werden gevonden. De groep zei dat veiligheidsagenten van Hamas later de hoofden van de vastgehouden terroristen van Al Fatah kaal schoren.