Premier Netanjahoe ontmoet Tony Blair van het Kwartet: ‘Hamas komt niet ongestraft weg’ [video]


PM Benjamin Netanyahu meets the International Quartet Representative Tony Blair, 22/10/2012

Gisteren had de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe een ontmoeting met Tony Blair, de ambassadeur van het Kwartet voor het Midden-Oosten (Rusland, Verenigde Staten, Europese Unie en de Verenigde Naties). Zoals bekend wil het Kwartet graag dat Israël onderhandelingen begint met Hamas en de blokkade door Israël van de Gazastrook beëindigt.

Het antwoord van Netanjahoe aan Tony Blair was krachtig en duidelijk:

“You know we get rockets. We got Hamas, supported by Iran. Firing rockets, fire again. We are not getting anyone arm themselves and fire rockets on us and think that they can do this without impunity. They are not get away with it. We attack them before. We attack them after. And we gonna prevent them to rearm themselves. This is our policy. This is a very different policy that I‘ve put in. You don’t let them get away with it. And they know [it]. That’s what we are doing.”

[vert. Wij worden beschoten met raketten. We zitten opgescheept met Hamas, gesteund door Iran. Zij vuren raketten af [op ons] en opnieuw en opnieuw. Wij gaan niemand zich laten bewapenen om raketten op ons af te schieten en [hen laten] denken dat ze dit ongestraft kunnen doen. Daar komen ze niet mee weg. We vallen hen voordien aan. Wij vallen hen nadien aan. En wij zullen beletten dat ze zich herbewapenen. Dat is ons beleid. Dit is een heel ander beleid dat ik heb ingebracht. Je laat ze niet wegkomen met dat. En zij weten dat. Dat is wat wij doen.]