Obama verliest steun Amerikaanse Joden vanwege anti-Israël beleid [Xander]

Getuige dit protest in 2009 weten ze het in Israël zelf al veel langer, maar nu krijgen ook de Amerikaanse Joden door dat Obama geen vriend is van de Joodse staat.

Obama verliest steun Amerikaanse Joden vanwege anti-Israël beleid

Ook onafhankelijke kiezers kiezen nu in meerderheid voor Romney

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

Het heeft heel lang geduurd, maar een dikke twee weken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is de stemming onder de Amerikaanse Joden, die tot voor kort massaal achter president Barack Obama bleven staan, plotseling omgeslagen. Zelfs in staten en districten waar Joden historisch gezien altijd op de Democratische kandidaat stemden tekent zich nu een Joodse meerderheid voor de Republikein Mitt Romney af. De twee belangrijkste redenen: de verslechterende economische situatie en Obama’s harde houding tegenover Israël.

De opiniepeilingen wijzen uit dat de Amerikaanse Joden zich in drommen afkeren van de in hun ogen falende president Obama. In bijvoorbeeld de cruciale staat Florida heeft Romney in 3 weken tijd zijn 5 punten achterstand op Obama omgebogen in een voorsprong van 1 punt. Behalve Joden kiezen ook steeds meer onafhankelijke stemmers in Florida voor Romney. Onder hen heeft de Republikein zelfs een achterstand van 11 punten op Obama weten weg te werken naar een voorsprong van 8 punten.

Feitelijk begon de kentering al een jaar geleden, toen uitgerekend in het overwegend Joodse congressionele disctrict in New York een Republikein werd gekozen. Uit een nieuwe peiling blijkt dat Romney nu zelfs in de traditioneel ‘blauwe’ (Democratische) staten 44% van de Joodse stemmen krijgt, tegen 40% voor Obama, wat gerust een klein wondertje kan worden genoemd.

Midden Oosten gevaarlijker door Obama
De Joodse exodus uit de Democratische Partij wordt veroorzaakt door de aanhoudende slechte economische situatie en Obama’s openlijke vijandigheid tegenover Israël. De 23 jarige Irina, die in 2008 op Obama stemde, maakte een 20 minuten durende YouTube video getiteld ‘Absoluut onzeker’ die in 3 dagen tijd maar liefst 650.000 keer werd bekeken. In het filmpje legt ze uit dat ze langzaam maar zeker het vertrouwen in Obama is verloren omdat het Midden Oosten in tegenstelling tot wat de president in 2008 beloofde steeds extremer wordt en de bedreigingen voor de Joodse staat juist toenemen.

Oproep Wiesenthal Center
Tevens belangrijk voor de stemming onder de Joden was een recente verklaring van het internationaal in hoog aanzien staande Simon Wiesenthal Center, dat Obama dringend opriep zijn contacten met de Moslim Broederschap te verbreken omdat de hoogste leiders van de islamistische beweging openlijk pleiten voor een heilige oorlog (jihad) tegen Israël om Jeruzalem te ‘bevrijden’. Het Wiesenthal karakteriseerde de Moslim Broederschap zelfs als de ‘gevaarlijkste antisemitische organisatie ter wereld’.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere opvallende zaken die Amerikaanse Joden geheel tegen de traditie het Republikeinse kamp indrijven. Zo werd op de Democratische Conventie aanvankelijk besloten om de verwijzing naar God uit het partijprogramma te halen en Jeruzalem niet langer als hoofdstad van Israël te erkennen. Toen daar vervolgens landelijk de nodige tumult door ontstond haastten de leiders van de partij zich om de wijzigingen weer ongedaan te maken, wat hen echter op massaal boegeroep van de aanwezige Democraten kwam te staan.

Obama vs. Netanyahu
Verder heeft Obama er nooit een geheim van gemaakt dat hij de Israëlische premier Benyamin Netanyahu veracht. Obama liet de afgelopen jaren geen gelegenheid ongebruikt om de leider van de Joodse staat te vernederen. Eén van de laatste voorvallen was zijn weigering om Netanyahu te ontvangen toen deze voor de Algemene Vergadering van de VN in New York was. Het Witte Huis gaf als reden dat Obama het te druk had met zijn campagne, maar achteraf bleek de president de hele dag gegolfd te hebben. Bovendien beval de president dat zowel minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton als VN ambassadeur Susan Rice tijdens de VN toespraak van Netanyahu weg moesten blijven.

Moslim Broederschap
Dan zijn er natuurlijk nog de talloze, ook op deze site besproken bewijzen en aanwijzingen dat Obama’s werkelijke loyaliteit bij de islam ligt. Zijn overduidelijke buiging voor de Saudische koning en zijn vernederende excuustoespraak in Caïro spraken boekdelen, alsmede ook de (minstens) $ 1,5 miljard die hij overmaakte naar de Moslim Broederschap in Egypte. Bovendien benoemde hij drie verborgen leden van de Broederschap in het Witte Huis en was zijn eerste reactie op de moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië dat ‘de toekomst niet toebehoort aan degenen die de islamitische profeet beledigen.’

Omringd door Joden- en Israëlhaters
Naast het feit dat Obama zich omringd heeft met anti-Israël officials – zoals buitenlandadviseur Samantha Power, VN ambassadeur Susan Rice en algemeen adviseur Valerie Jarrett- benoemde hij bijvoorbeeld Salam al-Marayati, de president van de Muslim Public Affairs Council (MPAC), tot delegatieleider voor een mensenrechtenconferentie in Warschau. Al-Marayati is een virulente antisemiet en steunt openlijk de islamitische terreurbewegingen Hezbollah en Hamas.

Obama heeft wat dit onderwerp betreft sowieso een dubieus verleden. Zo was hij 20 jaar lid van de kerk van dominee Jeremiah Wright, naast vriend van Nation of Islam leider Louis Farrakhan een openlijke antisemiet die net als de Nazi’s de Joden de schuld geeft van alle ellende in de wereld en de staat Israël ‘illegaal’ noemt. De grootste financiële sponsor van Obama is de linkse magnaat George Soros, die diverse anti-Israël organisaties oprichtte en ondersteunt. Tevens zou de Los Angeles Times nog steeds een video-opname uit 2003 achterhouden waarop Obama een opruiende toespraak hield en toastte op de aanwezige radicale Palestijnse activist Rashid Khalidi.

Obama wil actie Israël tegen Iran tegenhouden
Tenslotte het gevaar Iran. De hoogste religieuze, politieke en militaire autoriteiten in Iran laten met de regelmaat van de klok weten dat hun doel de vernietiging van Israël is en het ontketenen van een massale oorlog met het Westen, zodat de islamitische messias, de Mahdi, op het toneel kan verschijnen die de hele wereld zal onderwerpen aan de islam. Het wordt steeds duidelijker dat Obama niet zozeer wil voorkomen dat dit apocalyptische Iran kernwapens krijgt, maar dat Israël militaire actie onderneemt om deze zeer gevaarlijke ontwikkeling te stoppen.

Liever een Mormoon dan een moslim
De Amerikaanse Joden zijn bijna de complete vier jaar achter Obama blijven staan, maar de bewijzen dat de president feitelijk volop meewerkt aan de islamitische doelstellingen om de Joodse staat weg te vagen en het Westen van binnenuit de baas te worden zich huizenhoog hebben opgestapeld zijn niet langer te negeren. Inmiddels verkiest een meerderheid van hen liever een Mormoonse president dan dat het Witte Huis nog eens vier jaar geregeerd wordt door een neo-communistische moslim annex Israëlhater en zijn al even radicale adviseurs.

4 gedachtes over “Obama verliest steun Amerikaanse Joden vanwege anti-Israël beleid [Xander]

 1. Ik denk dat Obama nu te zwart afgeschilderd wordt. Romney is een bijzonder slechte keus, die zal het land snel in weer een oorlog storten waar het Amerikaanse volk echt niet op zit te wachten.

  Like

 2. Ik heb het debat gezien waarin ze de kwesties Israël en Iran bespraken en ik kan niet anders concluderen dan dat Obama pal achter Israël staat. Romney bleek wat krijgszuchtiger maar ik ben ervan overtuigd dat hij alleen maar zo heftig reageerde om de Amerikaanse Joden achter zich te krijgen. Hoop dat de laatste intelligent genoeg zijn om Romney’s spelletje te doorzien. Obama is niet een man van veel woorden, maar dat hij de waarheid sprak ben ik van overtuigd.

  Like

  1. Ik echter niet anders concluderen dat Obama niet en nooit achter Israël heeft gestaan.
   Dit zie je in de afgelopen tijd heel duidelijk. Je ziet dat de relatie Israël/Witte huis behoorlijk is afgekoeld. Obama wil Netanyahoe niet eens spreken. Obama tracht met zijn huichelachtige spel de Amerikaanse Joden achter zich te krijgen. Hij zal niet en nooit achter Israël gaan staan. Hij zal rustig het kruitvat Midden Oosten lachend laten ontploffen, en zo medeschuldig zijn aan een tweede holocaust.

   Like

 3. Verder heeft Obama er nooit een geheim van gemaakt dat hij de Israëlische premier Benyamin Netanyahu veracht. Obama liet de afgelopen jaren geen gelegenheid ongebruikt om de leider van de Joodse staat te vernederen. Eén van de laatste voorvallen was zijn weigering om Netanyahu te ontvangen toen deze voor de Algemene Vergadering van de VN in New York was. Het Witte Huis gaf als reden dat Obama het te druk had met zijn campagne, maar achteraf bleek de president de hele dag gegolfd te hebben. Bovendien beval de president dat zowel minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton als VN ambassadeur Susan Rice tijdens de VN toespraak van Netanyahu weg moesten blijven.

  Like

Reacties zijn gesloten.