Simon Wiesenthal Centrum: ‘Obama moet banden met Moslim Broederschap verbreken’ [Xander]

Gil Ronen: “De vriendschappelijkheid van de Amerikaanse president Barack Obama jegens de Moslim Broederschap, een beweging die voordien in het Westen buiten de wet stond, wordt thans beschouwd als één van de oorzaken voor de val van de Egyptische president Moebarak en het aan de macht komen van de Moslim Broederschap.” [cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon – Arutz-7]

Simon Wiesenthal Center: Obama moet banden met Moslim Broederschap verbreken

‘Moslim Broederschap gevaarlijkste antisemitische organisatie ter wereld’

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

Het internationaal bekende Joodse Simon Wiesenthal Centrum, dat zich wereldwijd inzet voor de mensenrechten en de bestrijding van haat en terrorisme, dringt er bij de Amerikaanse president Obama op aan om publiekelijk de antisemitische haatoproepen van de Moslim Broederschap om een jihad (heilige oorlog) tegen Israël te beginnen te veroordelen en alle contacten met de Broederschap te verbreken totdat deze dreigementen worden ingetrokken.

Vrijdag 12 oktober berichtte Brabosh.com dat de opperleider van de Moslim Broederschap, sjeik Mohamed Badie (plaatje rechts), zich afgelopen week opnieuw aansloot bij een groeiend aantal hoge Broederschap officials en geestelijken die al sinds het begin van de Egyptische revolutie met de regelmaat van de klok hebben gezworen een nieuwe oorlog tegen Israël te beginnen om Jeruzalem te ‘bevrijden’ en de Joodse staat te vernietigen.

In zijn toespraak in Ahram afgelopen donderdag fulmineerde Badie dat ‘de Joden… corruptie over de Aarde hebben verspreid, het bloed van de gelovigen hebben verspild en de heilige plaatsen, inclusief die van henzelf, hebben ontheiligd.’

De sjeik, hoofd van dezelfde Broederschap waar ook de Egyptische president Mohamed Morsi lid van is, riep daarom alle moslims op tot de ‘heilige jihad (tegen Israël), grote offers en alle vormen van verzet,’ omdat in zijn ogen ‘de Zionisten enkel de taal van geweld verstaan en niet zonder dwang zullen buigen.’

Broeders ‘gevaarlijkste antisemieten ter wereld’
‘Badies tirade bevestigt ons langdurige standpunt dat de Egyptische Moslim Broederschap heden ten dage de gevaarlijkste antisemitische organisatie ter wereld is,’ aldus rabbi’s Marvin Hier en Abraham Cooper, respectievelijk oprichter/decaan en vicedecaan van het Wiesenthal Center.

‘We hebben niet te maken met een YouTube video of een op zichzelf staande extremistische imam, maar met een oproep tot antisemitisch geweld door een man die tientallen miljoenen volgelingen heeft en aan het hoofd staat van de organisatie die de toekomst van Egypte bepaalt.’

‘Daarom kan men in Washington niet doen alsof er met deze aanval op het Joodse volk niets aan de hand is. We roepen president Obama dan ook op deze retoriek te veroordelen en alle officiële en onofficiële Amerikaanse contacten met de Moslim Broederschap te verbreken, totdat ze stoppen met hun haatdragende en oorlogszuchtige taal,’ concludeerden Hier en Cooper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.