Voortdurende belegering van Israëlische burgerdoelwitten door Hamas met raketten en granaten

De rust van de Joodse sabbat werd vrijdagavond doorbroken toen twee Grad-raketten door terroristen vanuit Gaza werden afgevuurd en insloegen in de stad Netivot in het zuiden van Israël.

Omstreeks 19u30 locale tijd hoorden de inwoners van de stad, die op dat ogenblik aan de sabbattafel dineerden, het ‘rode alarm’ afgaan en haastten zij zich naar de schuilplaatsen om dekking te zoeken. Korte tijd later explodeerden de twee raketten, waarvan één in de tuin van een huis. Er vielen geen lichamelijke gewonden maar één vrouw moest voor shocksymptomen door paramedici behandeld worden.

Video: raketinslag van vrijdagnacht 12 oktober 2012 nabij Netivot

Door de explosie vlogen granaatscherven alle kanten op en tevens in een aantal kamers van het huis, waaronder ook in de kinderkamer.”Wat als het kind daar nog zou geweest zijn?” vroeg de woordvoerder van het IDF zich af in een twitterbericht: “Wat als dit uw slaapkamer was?”

De Israëlische luchtmacht (IAF) kwam meteen in actie om zijn burgers te beschermen tegen de terreuraanval. Midden in de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie terreurnesten in de Gazastrook bestookt. Volgens de verklaring van de woordvoerder van het IDF zal “de IDF geen enkele poging tolereren om Israëlische burgers schade te berokkenen en de soldaten van het IDF zullen voortgaan met actie te voeren tegen om het even welke partij die terreuraanslagen uitvoert tegen Israël.” Het IDF legde de verantwoordelijkheid voor de aanslag volledig bij Hamas die Gaza controleert.

De aanval kwam nadat eerder op de week de aanvallen op Israël escaleerden. Zo werden de afgelopen week maar dan 60 raketten afgevuurd op Joodse gemeenschappen in het zuiden van Israël. De meesten van die springtuigen explodeerden in open gebied.

De huidige escalatie van raketaanvallen begon toen verleden zondag de Israëlische luchtmacht twee terroristen van de Global Jihad uitschakelde. De terroristen beantwoordden het vuur door alleen al op de Joodse feestdagen van Simchat Torah meer dan 50 raketten op Israël af te vuren tijdens die vakantiedagen.

Maandag werd die aanslag door het IDF beantwoord door vanuit de lucht terreurdoelwitten onder vuur te nemen als antwoord op de meer dan 30 raketten en mortiergranaten die door Hamas in samenwerking met de Islamitische Jihad op landbouwdistricten in het zuiden van Israël werden afgevuurd. De IAF vernielde op dinsdag een aantal terroristentunnels in het noorden van de Gazastrook, nadat verscheidene raketten eerder op die dag naar de Negev werden afgeschoten.

Woensdag vuurden de Gazaanse terroristen opnieuw raketten af die in het westelijke deel van de Negev explodeerden, waarvan twee raketten het open gebied explodeerden in de omgeving van Sderot en twee anderen rondom Netivot. Geen gewonden of schade werd gemeld.

De Israëlische Luchtmacht bombardeerde vervolgens woensdagnacht een terreurnest in het noorden van de Gazastrook, in antwoord op voortdurende raketaanvallen vanuit het kustgebied. De IAF nam een trainingskamp van de Izzadin al-Qassam Brigads van Hamas onder vuur. Tijdens die aanval vielen er geen gewonden.

Hieronder twee plaatjes van de terreuraanslagen in Netivot die eerder op 9 september 2012 werden gepleegd. Blijkbaar zijn die zogenaamde ‘vuurpijltjes’ toch niet zo onschuldig als de westerse pers ons wil doen geloven… àls ze er al over berichten: