Nobelprijs Vrede: EU sluit zich aan bij notoir gezelschap Arafat en Obama [Xander]

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit in de Europese Raad bij de Belg Herman van Rompaey, president van de Europese Unie, op zoek naar steun voor erkenning volledig lidmaatschap in de Verenigde Naties. De landen van de Europese Unie botsten echter op een veto van de Verenigde Staten. De EU onderzoekt nu hoe een economische boycot aan Israël kan opgelegd worden.

“EU prijs voor de vrede? Het Nobelprijscomité rookte wellicht een jointje. Het is de NATO die vrede bracht.”
[William Darthmouth, Britse eurosceptici]

Nobelprijs Vrede: EU sluit zich aan bij notoir gezelschap Arafat en Obama

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

Iedereen weet inmiddels ongetwijfeld dat het echt niet dé grap van het jaar is (of juist wel): de Europese Unie heeft de Nobelprijs voor de Vrede gekregen. Ondanks massale en vaak gewelddadige demonstraties in bankroete landen zoals Griekenland, Spanje, Italië en Portugal, waar de economie en sociale zekerheid dankzij de euro steeds sneller in elkaar storten en de werkloosheid de pan uitrijst, en Noord Europa miljarden moet bezuinigingen om de bodemloze put van het Zuiden te dempen, krijgt uitgerekend het megalomane clubje fascisten in Brussel, dat van de EU een totaal gecontroleerde superstaat wil maken waarin de burgers welgeteld 0,0 zeggenschap hebben over hun eigen landen en financiën, de prestigieuze Vredesprijs.

Volgens de voorzitter van het Nobelcomité Thorbjörn Jagland heeft de EU de prijs gekregen omdat het meer dan 6 decennia aan de verspreiding van vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa heeft bijgedragen. Tevens zou de EU tijdens de financiële crisis een ‘voorbeeldfunctie’ voor de rest van de wereld vervullen door ‘leiderschap’ te tonen en de Unie bij elkaar te houden.

Deze factoren mogen dan de eerste vijftig jaar een belangrijke rol hebben gespeeld, maar anno 2012 klinkt deze argumentatie voor de enigszins sceptische Europeaan ronduit bizar. Tegen de tijd dat u dit artikel heeft gelezen heeft de Unie het prijzengeld van 950.000 er allang doorheen gejaagd aan nieuwe schulden, die vooral worden gebruikt om de banken te redden en te veel te hoge uitgaven van Zuid Europa in stand te houden, ten koste van met name de Noord Europese belastingbetalers.

EUtopisch waanproject
De eurocraten en hun gigantische ambtenarenkorps zouden die 950.000 natuurlijk ook kunnen gebruiken voor hun zoveelste bacchanale feestje om elkaar te feliciteren hoe goed ze er met hun kenmerkende misleidende retoriek in geslaagd zijn om sinds de invoering van de euro in razend tempo de democratie en het zelfbeschikkingsrecht van de volken in Europa te ondermijnen, ten gunste van hun eutopische waanproject van één centraal, in Brussel geleid dictatoriaal systeem waarin letterlijk alles en iedereen totaal wordt gecontroleerd. Kortom, het Vierde Rijk is in volle vaart in oprichting.

Barack Obama
En daar heeft de EU nu dus de Nobelprijs voor de vrede voor gekregen. Gekeken naar eerdere ‘illustere’ ontvangers van deze prijs is dat misschien wel meer dan terecht. Tenslotte kreeg de Amerikaanse president Barack Obama, die nog maar koud in het pluche van de Oval Office had plaatsgenomen en nog hoegenaamd niets had gepresteerd, in 2009 eveneens de Vredesprijs. Zijn mooie woorden en achteraf loze beloften bleken voor het comité klaarblijkelijk voldoende. Inmiddels is de eerste zwarte president van de VS in meer oorlogen en conflicten betrokken dan al zijn voorgangers en is het lang geleden dat de wereldvrede in korte tijd zó aan het wankelen werd gebracht als sinds zijn aantreden in januari 2009.

Yasser Arafat
De beruchtste ontvanger van de Nobelprijs van de Vrede is echter vanzelfsprekend de voormalige Palestijnse aartsterrorist, massamoordenaar, serieleugenaar, meestermisleider, megafraudeur en dictatorvriendje Yasser ‘ik wil alles’ Arafat. Feitelijk verloor het Nobelcomité al in 1994 al zijn geloofwaardigheid toen het de Vredesprijs toekende aan een man die er niet voor terugdeinsde jonge Joodse kinderen de keel door te snijden en zelfs baby’s uit het raam te gooien – één van zijn vele gruwelijke misdaden, waar hij bovendien zijn hele leven lang trots op was. Het postuum toekennen van de Vredesprijs aan Adolf Hitler of Joseph Stalin zou nauwelijks schokkender zijn geweest.

Kissinger en El-Baradei
Hoewel Arafat en Obama de duidelijkste voorbeelden zijn werd de prijs aan meer omstreden figuren toegediend. Zo kreeg de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger in 1973 de prijs voor het beëindigen van de Vietnamoorlog, die na de uitreiking van de prijs echter nog gewoon een tijdje doorging. Kissinger ontplooide zich vervolgens tot één van de belangrijkste Nieuwe Wereld Orde voormannen die steeds minder moeite deed zijn antipathie tegen de Joodse staat Israël te verbergen. De geslepen intrigant zou er onlangs zelfs voor hebben gepleit dat Amerika zijn handen van Israël aftrekt, zodat het Joodse thuisland over 10 jaar niet meer bestaat.

Ook de Egyptenaar Mohamed el-Baradei hoort in dit beschamende rijtje namen thuis. El-Baradei kreeg in 2005 de Nobelprijs voor de Vrede, maar bleek als hoofd van het Internationale Atoom Energie Agentschap doelbewust cruciale informatie over het Iraanse nucleaire programma achter te hebben gehouden. Recent pleitte El-Baradei op zijn persoonlijke website zelfs voor het invoering van de streng islamitische Sharia wetten in Egypte.

Notoir gezelschap
Conclusie: EU commissiepresident José Manuel Barroso en EU president Herman Van Rompuy kunnen ‘trots’ zijn voortaan in één adem te worden genoemd met Arafat, Obama, Kissinger en El-Baradei. Dit notoire gezelschap heeft immers dezelfde eigenschappen gemeen, namelijk door middel van manipulatie, misleiding, leugens, bedrog en diefstal proberen hun eigen ideologische doelstellingen te verwezenlijken, zonder ook maar één seconde rekening te houden met het lot van de gewone man. Proficiat, EU! Jullie hebben het dik verdiend.

4 gedachtes over “Nobelprijs Vrede: EU sluit zich aan bij notoir gezelschap Arafat en Obama [Xander]

 1. eigenlijk hadden ze best Assad die prijs kunnen geven als je ziet welke “inspanningen” die man levert om de “democratie” in zijn land te behouden…
  hij zou zeker niet misstaan in het mooie lijstje van waarachtige integere verdedigers van mensenrechten en hun eigen fortuin(niet noodzakelijk even fanatiek…)

  ere wie ere toekomt….

  Like

  1. En waarom de Vredesprijs niet gegeven aan de Iraanse president Ahmadinejad, voor zijn inspanningen om vrede in het Midden-Oosten te brengen door Israël van de kaart te willen vegen? Of aan Egyptisch president Morsi van de Moslim Broederschap? Toegegeven, de Moslim Zusterschap is nog niet direct voor morgen, maar wat niet is kan nog komen. 😉

   Like

 2. Uitgegeven door het land dat persé niet bij deze vredelievende & eensgezinde familie wil horen en een bewijs van TOTALE armoede & incompetentie van dit instituut.

  Het moedige Afghaanse meisje van 15, vechtend voor recht op onderwijs en daarom door haar kop geschoten, was een mooi voorbeeld geweest.

  De over mekaar rollebollende, geld verslindende, elitaire EU is een lachertje.

  Het jaarlijkse ‘ritueel van de uitreiking van deze overbodige prijs moet afgeschaft worden tot men met waardige vredes apostelen voor de dag komt.

  Echte vredesapostelen zijn moeilijk te vinden, maar zijn meestal annonieme eenvoudige mensen, die het verdienen in het zonnetje te worden gezet.

  Like

Reacties zijn gesloten.