Opmerkelijk: ‘Israël haalt drone uit de lucht’ en de disproportionele reactie van Jan Publiek [+video]

Israel shoots down drone

Afgelopen zaterdagochtend 6 oktober omstreeks 10u00 haalde de Israëlische Luchtmacht (IAF) een onbemand verkenningsvliegtuig (drone) neer boven het zuiden van Israël. Het toestel werd wellicht gelanceerd vanuit Zuid-Libanon door Hezbollah, alhoewel dat nog niet zeker is, vloog via de Middellandse Zee over Gaza alzo het Negev gebied binnen totdat het daar werd neergehaald. Onderzoek door het IDF moet verder uitwijzen wat het doel van dat vliegtuig was.

The Disproportionate Response

door Aussie Dave [www.israellycool.com]

Echter, het bericht “Israel shoots down drone” en de video kregen zo te merken op de website van CNN ongewoon veel aandacht. Hoewel er geen doden en gewonden vielen, kon dit bericht maar liefst 3.669 commentaren genereren (intussen reeds opgelopen tot 4.001!) Vergelijk dit bijvoorbeeld met de berichtgeving van diezelfde dag waar wèl aardig wat doden en slachtoffers vielen, maar die Jan Publiek ijskoud aan zijn neus liet voorbij gaan: “4 killed in Bagdad attack” kreeg amper 5 commentaren en de voortdurende slachting in Syrië met 20 doden nauwelijks 4 commentaren. Raar maar waar!

Vanaf het ogenblik echter dat je “Israël” ergens in een titel plaatst, slaan onmiddellijk alle stoppen door bij het cybergepeupel en heb je een absolute winner:

4 gedachtes over “Opmerkelijk: ‘Israël haalt drone uit de lucht’ en de disproportionele reactie van Jan Publiek [+video]

  1. Dit is precies de juiste benaming: “cybergepeupel, al kan je kan “cyber (meestal) ook weglaten.

    Like

  2. Opmerkelijk artikeltje. Bedankt Brabosh om het te plaatsen. Ik ga het in mijn achterhoofd houden wanneer mijn linkse (? ik zet daar sinds kort een vraagteken bij, want ik zou bij god niet weten waarom het progressief en links is om Israël te haten) vrienden me weer eens hoofdschuddend verwijten van geïndoctrineerd te zijn….

    Like

  3. Israel heeft gelijk dat ze zo’n ding (wat daar niets te zoeken heeft) uit de lucht knallen. En laat die Israelbashers maar zeveren die hebben toch altijd wat, zo langzamerhand zou je het gewend raken.

    Like

Reacties zijn gesloten.