De zegeningen van de Arabische Lente: Huwbare leeftijd Egyptische meisjes naar 9 jaar [Xander]

In het streng islamistische Jemen zijn huwelijken met zeer jonge meisjes de gewoonste zaak van de wereld. In 2010 kwam er een 13 jarige bruid om het leven nadat haar man hun zojuist gesloten huwelijk hardhandig had ‘geconsumeerd’ [bron].

Huwbare leeftijd meisjes naar 9 jaar in nieuwe Egyptische grondwet

Tevens voorstel om vrouwenslavernij niet langer strafbaar te stellen – Voormalig IAEA hoofd en Nobelprijswinnaar ElBaradei pleit voor invoering Sharia in Egypte

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

De Egyptische sheikh Yassir Barhami, lid van de commissie die de opdracht heeft een nieuwe grondwet voor Egypte op te stellen, pleit voor de invoering van de islamitische Sharia wet die moslimmannen toestaat meisjes van slechts 9 jaar oud te trouwen en dat deze meisjes al op 14 jarige leeftijd kinderen mogen krijgen.

Een vrouwelijk lid van de Grondwetscommissie heeft uit protest haar taken neergelegd omdat dit volgens haar het legaliseren van kinderverkrachtingen betekent. Volgens Barhami mogen mannen volgens de islam seksuele relaties hebben met meisjes van 14 en ‘is het toegestaan dat een meisje van 9 of 10 jaar oud trouwt.’

De conservatieve Salafist beweerde afgelopen dinsdag tijdens een tv-debat dat zodra een meisjes begint te ovuleren zij klaar is voor het huwelijk. Daarbij beriep hij zich op de Koran, die in de ‘perfecte mens’ Mohammed, die onder andere een 6 jarige meisje trouwde, het grote voorbeeld ziet. Weliswaar is het huwelijk volgens Barhami ‘geen vervanging voor onderwijs’, maar ‘is het beter een jong meisje te trouwen dan te zondigen in een gewoon huwelijk.’

De Salafisten, die bij de afgelopen verkiezingen zo’n 20% van de stemmen kregen, willen tevens een nieuwe wet waarin vrouwenslavernij niet langer strafbaar wordt gesteld.

Manal al-Taibi, een vrouwelijk lid van de Grondwetscommissie, legde uit protest haar taken neer omdat Egypte volgens haar geregeerd dreigt te gaan worden door de islamitische Sharia wetten. Ook noemde ze het pleidooi voor het huwen van zeer jonge meisjes het promoten van kinderverkrachtingen.

Arabische Lente: Islamisten aan de macht
Het is de zeer vraag of de Westerse media en de zichzelf ‘progressief’ noemende Westerse politici, die allen stonden te juichen bij het uitbreken van de ‘Arabische Lente’, deze keer wél zullen durven toegeven dat ze het faliekant mis hebben gehad met hun verwachting dat er vrijheid en democratie zou komen. Zo pleit nu zelfs Nobelprijswinnaar Mohamed ElBaradei, voormalig hoofd van het IAEA en zogenaamd voorstander van de democratie en een seculier Egypte, ‘plotseling’ voor de invoering van de Sharia.

Ook de vervolging van niet-islamitische minderheden neemt hand over hand toe in Egypte. Afgelopen week werden twee christelijke jongetjes van 10 en 9 jaar oud gearresteerd omdat ze de islam zouden hebben beledigd. In september werd een christelijke leraar tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij cartoons waarop de profeet Mohammed zou worden beledigd op zijn Facebook pagina had gezet.

Niet alleen in Egypte, maar ook in Libië hebben islamisten de macht overgenomen. Zo telt het nieuwe Libische kabinet niet één pro-Westerse minister, slechts één vrouw en maakte de Centrale Bank van het land bekend plannen te hebben voor de invoering van het Sharia bankieren.

11 gedachtes over “De zegeningen van de Arabische Lente: Huwbare leeftijd Egyptische meisjes naar 9 jaar [Xander]

 1. Waar zijn de veroordelende kritieken van de ‘progressief linkse Europese intelligentia’ en hun om Human Rights schreeuwende (vrouwelijke) achterban?

  ZIJ hebben heel andere zorgen. Zij zijn namelijk 24/7 bezig om de democratische, maar Joodse staat Israel te verketteren i.p.v. zich het lot aan te trekken van deze groep kinderen, ‘wettelijk uitgehuwelijkt aan oude, perverse Moslim pedofielen!

  Like

 2. TJa en links slaapt in heel de EU en waar zijn de vrouwen in de EU? Misschien hebben ze wel dochters van die leeftijd of nichtjes. Kijken die allemaal de andere kant uit omdat ze hun baantje zo lief hebben? Nou dan weten we allemaal gelijk voor welke harteloze wezen we hier steeds meer moeten gaan betalen.Wat hebben die vrouwen te bieden???Niets maar dan ook helemaal niets anders dan eigenbelang.Het is maar dat we het weten.Niks Arabische lente, nergens, overal waar moslims aan de opstand begonnen zijn!! springen moslims in de gaten die na het verjagen van de zogenaamde dictator gevallen zijn.Het volk zal nog naar “vroeger”terug gaan verlangen ,maar ja dan is het te laat.Ze hebben zelf voor hun leiders van nu gestemd en willens en wetens vrouwen en kinderen uitgeleverd. Het wordt winter voor hen.

  Like

 3. U moet die Greta Duizendeurobergen, Anja Leugenbelt, Ludo De Brabander, Inge Neefs of een Eric Goeman maar eens vragen waarom ze sinds decennia de andere kant opkijken als het over de rechten van de minderjarige moslimmeisjes gaat. Uithuwelijken en besnijden van onschuldige kinderen is hun issue niet. Daarom zijn ze allen medeplichtig aan grote onrecht onrecht.
  Wat betreft Leugenbelt is haar drankprobleem en ziekelijke drang naar extreem geslachtscontact ontegensprekelijk de oorzaak van haar eenzijdige verontwaardiging betreffende de “Palestijnse zaak”. Rechts in het hoofd, links tussen de benen.
  Ben

  Like

  1. Ik vind dat we het afgelopen jaar toch maar weinig meer gehoord hebben van deze antisemieten, sinds de Arabische Lente dergelijke gewelddadige proporties heeft aangenomen en desastreuze gevolgen heeft voor de vrouwen en de minderheden in de betrokken landen. Alhoewel ik liever zou hebben dat ze wat zeggen ipv te zwijgen.

   Like

   1. Inderdaad Brabosh, ik vond dat er ook een stilte optrad bij linkse (?) websites na de golf van geweld nadat de film over Mohammed uitkwam…

    Like

 4. Of we die gasten als links moeten omschrijven, maakt in wezen niet zo veel uit.
  Hun zwijgen en dit naar de buitenwereld toe sinds meer dan vijftig jaar dodelijke onderdrukking in zowat alle Pan/Arabische landen is kenmerkend, maar stil zitten ze niet omdat ze volop bezig zijn met de volgende voorbereiding om Israël en de Joden te kakken te zetten.
  Dat een Ludo De Brander of Eric Goeman vet betaald worden met belastinggeld maakt het daarom zo veel erger. Dat heden en niet zo ver van ons die wereldverbeteraars geen moer geven omwille van geslachtsmutilatie van jonge moslimmeisjes en hoofdje eraf omwille van een al dan niet vermeende buitenechtelijke relatie, is dramatisch.
  Ben

  Like

  1. Een tijd geleden -toen ik hier en daar een reactie mocht plaatsen op de website De Wereld Morgen; momenteel ben ik natuurlijk opnieuw persona non grata- heb ik eens aan Goeman, De Brabandere, Soete e.t.q. gesuggereerd dat ze het boek van Wistrich “A lethal obsession” (over anti-semitisme) moesten lezen, want er staat ook een zeer leerrijk hoofdstuk in over de as tussen links-en islamistisch fundamentalisme… Maar helaas, er bestaat geen groter dove dan degene die niet horen wil, er bestaat geen groter blinde dan degene die niet zien en wil etc etc.
   Trouwens Daniel Greenfield heeft op zijn website Sultan Knish een heel interessant artikel gepleegd over de blindheid van de linkerzijde en de progressieven in het algemeen: What Orwell can learn about the liberal appeacement of islam. Zal ook niet besteed zijn aan hen.

   Like

 5. ik begrijp niet hoe je als moeder dit ook maar kunt overwegen om dit te laten gebeuren,en ja ik weet dat ze waarschijnlijk “protest moeten bekopen met veel klop of erger” maar toch ik zou dit nooit of te nooit laten gebeuren.koste wat kost…religie of geen religie,klop of geen klop.ik zou vechten voor mijn kind !

  Like

Reacties zijn gesloten.