Commandant van Libanese terreurorganisatie Hezbollah gedood door Syrische rebellen in Homs

Haret Hreik in Beiroet, Libanon 24 juli 2012. Solidariteitsbetoging van  aanhangers van de Libanese terreurgroep Hezbollah met Assad, de Slager van Damascus. Portretten van Hezbollahleider Hassan Nasrallah (links) en Syrisch president Bashar Al Assad (rechts) worden in de betoging meegedragen. Hezbollah is één van de belangrijkste terreurgroepen ter wereld. In juli j.l. drong Israël bij de EU aan om de groep op zijn terreurlijst te plaatsen, maar de EU weigert zowel Hezbollah als zijn sponsor, de Iraanse Revolutionaire Gardes, in de ban te slaan.

Hezbollah commander reportedly killed in Syria

Het Vrije Syrische Leger bericht dat Ali Hussein Nassif gedood werd door een wegbom

door Gabe Fisher [bron]

Een hooggeplaatst lid van Hezbollah die in Syrië operationeel is, werd naar verluidt zondag jongstleden door een bom gedood die door het rebellenleger werd geplaatst, meldde het Vrije Syrische Leger gisteren dinsdag 2 oktober.

Indien dit klopt illustreert dit de omvang van de betrokkenheid van de sjiitische Libanese terreurgroep, berucht voor zijn strijd om de vernietiging van Israël, in zijn steun aan het Syrische regime bij het neerslaan van de interne opstand die sinds maart 2011 doorheen het land raast.

Volgens de Libanese pers liep de commandant van Hezbollah, Ali Hussein Nassif, in Homs in een hinderlaag van de rebellen. Nassif werd, samen met verscheidene andere terroristen van Hezbollah, gedood door een bom die aan de kant van de weg explodeerde toen zijn konvooi passeerde. In een ven verklaring zegt Hezbollah dat Nassif tijdens een “operationele activiteit” werd gedood.

Naast het leiden van de strijdkrachten van Hezbollah in Syrië, was Nassif actief als verbindingsofficier tussen de regering van Assad en de terreurgroep, schrijft de media. Volgens een Syrische oppositiebron, was hij belast in Syrië met het neerslaan van “burgeropstanden”. Hezbollah werd al maanden geleden beschuldigd van het helpen van het regime van President Bashar Assad in de Syrische burgeroorlog.

Vorige week, berichtte de Washington Post dat de sjiitische terreurorganisatie zijn steun aan het Syrische regime nog had verhoogd en een groep militaire adviseurs naar Syrië had gestuurd.


De As van de Terreur tegen Israël. Damascus, Syrië, 25 februari 2010. Drie islamistische boeven die nog steeds stevig in het zadel zitten, van links naar rechts: Libanees Hezbollahleider Hassan Nasrallah, de Syrische president Bashar al-Assad en de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.