Premier Netanjahoe en Canadees premier Stephen Harper eensgezind over Iran [video]

New York, 28 september 2012. De dag nadat Israël’s premier Benjamin Netanjahoe zijn toespraak hield in de V.N. en in het aanzicht van de wereld met een rode viltstift op een kartonnen bord een lijn trok hoe ver Iran staat met zijn ontwikkeling van atoomwapens, had hij in de rand van de VN een hartelijke ontmoeting met Stephen Harper, premier van Canada. Belangrijkste onderwerp was uiteraard Iran en de dreiging die van de Ayatollahs uitgaat, niet enkel jegens Israël maar tegenover de wereldvrede. Zoals bekend heeft Canada op 8 september j.l. de ambassade van Iran gesloten en alle Iraanse diplomaten het land uitgewezen. ‘k Ben benieuwd welk Europees land de lef heeft om Canada hierin te volgen.

Premier Netanjahoe opende het gesprek met premier Harper als volgt:

“Ik wil mijn genoegen uitdrukken bij het weerzien van Stephen Harper. Hij heeft bewezen dat hij een echte staatsman is, en Stephen, ik denk dat wat u deed, uw banden verbreken met Iran, niet alleen een daad van staatsmanschap is, maar vooral een daad van morele duidelijkheid was.

Wij hebben Iran horen spreken over hoe het Israël wil vernietigen, zelfs nu, hier op deze huidige ronde van de Algemene Vergadering van de V.N., en het feit dat u dergelijke duidelijke, beslissende stappen heeft gezet is een groot voorbeeld dat door andere naties moet gevolgd worden, van wie velen van hen een conferentie in Teheran bijwoonden en niets zeiden.

Ik probeerde gisteren iets te zeggen, waarvan ik denk dat het thans doorheen de hele wereld nagalmt, net zoals u mij vertelde, en dat is om die overeenkomst en het principe te vertalen om Iran in de praktijk tegen te houden met het ontwikkelen van atoomwapens. In de praktijk, betekent dit dat we rode lijnen moeten trekken onder hun verrijkingsprocédé. Het is hun enige zichtbare en kwetsbare deel van hun kernprogramma.

Ik denk dat wanneer dergelijke rode lijnen worden getrokken, dit Iran zal afschrikken en doen terugtrekken… ik hoop tevens enkele minuten over deze kwestie te kunnen discuteren met u als de grote kampioen van de vrijheid en een grote vriend van Israël.”

New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” In het voorjaar van 2013, uiterlijk tegen de zomer, zal Iran Fase 2 van zijn uraniumverrijking hebben bereikt, en dan duurt het nog maar enkele weken, hooguit wat maanden, vooraleer het een atoomwapen kan aanmaken. Een en ander belooft een hete zomer te worden in het Midden-Oosten.

Een gedachte over “Premier Netanjahoe en Canadees premier Stephen Harper eensgezind over Iran [video]

  1. wat een lef van Canada was Amerika ook maar zo, misschien met de nieuwe president.
    Wij moeten Israel in alles steunen en bidden voor dit volk want dat hebben zij nodig.

    Like

Reacties zijn gesloten.