Voor wie er nog van wakker ligt (zou het?): Nieuw record in Syrië, 305 mensen vermoord op één dag

De reacties in de Arabische straten kunnen al eens verschillen naargelang het onderwerp. Links de reacties in de Arabische wereld op de tienduizenden Syrische moslims die tot op heden werden vermoord. Het plaatje rechts toont de reacties van diezelfde personen wanneer de een of andere Egyptische nitwit in de V.S. een satirisch islamfilmpje van 14 minuten op YouTube plaatst… Een ‘klein’ verschil maar, eh.. het zit ‘m allemaal tussen de oren… 😦

“Size doesn’t matter”… voor Israëlbashers. Het is intussen wel voor iedereen duidelijk dat Syrië niet Israël of Gaza is. Eén enkele door een Israëli gedode Gazaan of Palestijn en overal slaan de stoppen door in Arabistan, bij hun westerse aanhang en in de rest van de wereld. “Hallo? Wat zegt u? 250.000 doden in Syrië? Pfft… da’s peanuts in vergelijking met de gruwelijke terreurdaden van de Zionistische bezetter!”, hoor ik ze bij Stop de Bezetting of DeWereldmorgen.be reeds tot hier uitkrijsen. Wel ja… in het ene oog bijziende en het andere oog stekeblind, dan wordt het vrij normaal dat je dergelijke selectieve reacties van verontwaardiging.

Het persagentschap AFP berichtte op donderdag j.l. het volgende:

“Meer dan 305 mensen over heel Syrië werden afgelopen woensdag (26 sep.) vermoord, de bloedigste tol op één dag in de ruim achttien maanden durende revolte”, zegt het Syrische observatorium voor de Mensenrechten. “Dit is de hoogste tol die werd betaald op één enkele dag sinds maart 2011. En dan hebben we enkel de namen geteld die werden gedocumenteerd. Als we de ongeïdentificeerde lichamen erbij zouden tellen, komt de werkelijke dodentol nog veel hoger liggen.”

Dat vertelde directeur van de Syrische mensenrechtenorganisatie Rami Abdel Rahman via de telefoon aan het AFP. Zeker 199 van de slachtoffers van woensdag j.l. waren burgers, zei de in Engeland gebaseerde waakhond.


Syrisch president Bashar al-Assad: “Israël heeft het gedaan!”

“Toen hij tot hen sprak, ‘Laat ons gaan en de slechte mensen grijpen’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” (Georgisch spreekwoord)