Britse Arabische moslim Kasim Hafeez: Israël moet trots zijn op zichzelf

Israel should be proud

door Kasim Hafeez [Ynet]

Het recente besluit van de Canadese overheid om de Iraanse ambassade te sluiten en alle Iraanse diplomaten uit het land te zetten, zeggende dat “Iran de meest significante bedreiging is voor de wereldvrede en veiligheid in de wereld van vandaag,” is net zo moedig als dat het logisch is. Het is duidelijk dat vanaf het ogenblik dat het regime in Teheran aan de macht kwam, een sponsor is gebleken van de terreur over de hele wereld en in het bijzonder Israël en de Joden in het vizier heeft.

Even duidelijk is dat de zogenaamde “Arabische Lente” snel degenereerde naar een Islamistische winter, het regime van Assad zal blijven doorgaan met eigen volk te vermoorden tot elke oppositie het zwijgen is opgelegd, de door de Saoedisch gesponsorde Islamistische ideologie alle andere ideologieën veracht en – wellicht nog het ergste van allemaal – niemand geeft om al die èchte mensenrechten tragedies in de wereld die het allemaal moet afleggen tegen de algemene pathologische obsessie voor Israël.

Hier in Europa en nog meer het geval in de Moslimwereld, hebben de mensen deze obsessie overgenomen, Israël en de Joden beschouwend als de wortel van alle kwaad, in dichte drommen hebben wij deelgenomen aan flytillas, flotilla’s en elke andere publiciteitsstunt die bedoeld is om Israël op het schavot te brengen, daarbij de mensenrechten aanhalend, terwijl tegelijkertijd het feit wordt genegeerd dat al deze stunts werden uitgevoerd onder de bescherming van het Iraanse regime en met de steun van het Assad regime in Damascus.

Islamisten die zich voordoen als de bewakers van de Islam hebben het Mausoleum verwoest van de Soeffi heilige Shaykh Ahmad Zarruq, de moslims beschuldigend van idolatrie. Gelijkaardige feiten vonden plaats in Mali, Pakistan en Irak, evenals een eeuw geleden in Mekka en Medina. Het daadwerkelijke uitwissen van de moslimgeschiedenis vindt plaats zonder tegenstand, toch wordt Israël herhaaldelijk beschuldigd van het samenzweren om de Al Aqsa moskee te vernietigen – een beschuldiging die leidde naar een veroordeling door de Arabische liga en tot gewelddadigheden.

Terwijl dit slechts enkele voorbeelden zijn van echte wreedheden die plaatsvinden in de wereld, zou men gek genoeg kunnen zijn om te geloven dat de enige natie die dergelijke wandaden pleegt, u raadt het al, Israël is.

Boycotten, protesten en wekelijkse samenkomsten om te bespreken hoe ‘apartheid Israël’ moet bestookt worden, komen over de hele wereld voor, toch worden de gedempte schreeuwen van de slachtoffers van het regime van Assad genegeerd, gaat de Islamistische vernietiging van het Soeffi erfgoed onverminderd door, en een regime dat voortdurend de terreur exporteert en opschiet in het verwerven van atoomwapens, wordt toch weer enkel Israël geëtiketteerd als een bedreiging voor de wereldvrede.

Pro-Israël en Zionist zijn kan dezer dagen een beetje ontmoedigend zijn. Met al de chaos, geweld en terreur in de wereld, is Israël het doelwit bij uitstek geworden voor kritiek van regeringen, de Verenigde Naties en van demonstranten die Al Quds Dag marsen houden in steden over de hele wereld, met inbegrip van hier in hartje Londen.

Een pro-Israël moslim zijnde voegt daar nog een eigen unieke reeks problemen aan toe: Ik word door radicalere leden van mijn geloof beschuldigd van een verrader te zijn, sommige van de zogenaamde verdedigers van de Palestijnen heten mij een betaalde kwast die gehersenspoeld werd, terwijl enkele zonderlinge leden van de pro-Israël beweging me beschuldigden van het praktisch bedrijven van Taqiyah of van het deel uitmaken van een groot afleidingscomplot.

Ik geloof in feite dat wij veel hebben om trots op te zijn. Ik bezocht onlangs Israël, en ik kan met stellige zekerheid zeggen dat wanneer het erop aan komt een zaak van Israël te maken, wij een reusachtig voordeel hebben ten opzichte van onze tegenstanders: de waarheid. Israël is een natie waar moslims, christenen, Joden en andere groepen, zij aan zij leven; er is geen segregatie of apartheid.

Ik kon langs het strand van Tel Aviv wandelen en dan een moskee binnenlopen om te bidden. Op gevaar af te klinken als een gebroken opname, laat ons trots zijn en de mensen de waarheid over Israël te vertellen, ongeacht hoeveel mensen ook maar apartheid en volkerenmoord gillen. Veel van de leugens worden uitgebraakt door zelfs de toonaangevende media, maar dat belet de waarheid niet om waar te zijn. Als iemand die zovele jaren verblind Israël haatte, kan ik zeggen dat de waarheid over Israël leren, inspirerend en bemoedigend is.

Het breekt mijn hart om de beelden van Syrië te zien en de weerzinwekkende stilte aan de zelfbenoemde beschermers van de rechten van de mens vast te stellen, waarvan hun obsessie voor Israël hen blind heeft gemaakt voor de echte tragedies die in zo vele landen plaatshebben waar de leiders hun burgers afslachten.

Wij zouden trots moeten zijn dat zelfs ondanks deze uitdagingen, haat en terreur waarmee Israël dagelijks te maken heeft, het vastbesloten blijft om een baken van democratie en vrijheid te zijn in een gebied dat zo vaak verduisterd wordt door totalitaire regimes.

Waar anders in het Midden-Oosten of zelfs in de wereld, kan u een land vinden dat hulp zendt naar een gebied waarvan de heersers zich toegelegd hebben op zijn vernietiging en dagelijks raketten en granaten afvuurt? Alléén in Israël! Israël is niet wat verkeerd loopt in het Midden-Oosten; het is precies datgene wat in Midden-Oosten zo werkelijk verbazingwekkend is.


Kasim Hafeez is een Britse moslim en voormalige islamist die thans een trotste Zionist is en pal achter Israël staat. Hij beheert de  www.theisraelcampaign.org en heeft een blog op deze website. Hij is tevens lid van het adviserend comité van StandWithUs in het Verenigde Koninkrijk en heeft recent een reeks spreekbeurten aan de universiteiten afgewerkt.

Lees ook van Kasim Hafeez hier op deze blog: ‘Ik ben een moslim en een Zionist, ik hou van Israël en daar ben ik fier op!’

Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Hugo, je dubbelganger!” 🙂

Een gedachte over “Britse Arabische moslim Kasim Hafeez: Israël moet trots zijn op zichzelf

  1. “Hugo, je dubbelganger” (Kasim Hafeez)

    Inderdaad een opmerkelijk fenomeen…Theorie: In de jonge jaren volgen sommigen een verkeerd ideaal om dan op latere (meer verstandige) leeftijd een Zionist te worden; m.a.w. een ideaal gevonden hebben dat het echt waard is om zich voor in te zetten.

    Zo schijnen veel antisemieten en neo-nazi’s toch een stiekeme bewondering te koesteren voor Israël’s geheime diensten en strijdmacht en hun “nation en armes”.

    Natuurlijk speelt een natuurlijke sympathie voor de underdog die alleen tegen de wereld vasthoudt aan zijn principes ook mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.