Ehud Barak op Jom Kipoer: Op het uur van de waarheid kan Israël enkel op zichzelf betrouwen [Aviel Magnezi]

Herzl Berg, Jeruzalem, Jom Kipoer 26 september 2012. Minister van Defensie Ehud Barak op de herdenking van de Jom Kipoeroorlog van oktober 1973: “Het is onze plicht om op eender welk ogenblik de veiligheid te handhaven, geen valse hoop, noch ambities of dromen te koesteren. Wanneer we geconfronteerd worden met de ultieme test, kunnen we op niemand anders vertrouwen dan enkel op ons zelf.” [foto: Avi Peretz]

Barak: We can rely only on ourselves

door Aviel Magnezi [Ynet]

“De Jom Kipoeroorlog was een keerpunt in de geschiedenis van Israël,” zei Minister van Defensie Ehud Barak tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de oorlog van 1973 vandaag donderdag 27 september.

“Het lawaai van de sirene die op nauwelijks één seconde de serenitiet van Jom Kipoer doorbrak, weerklinkt tot op vandaag en draagt een duidelijke boodschap in zich: het is onze plicht om op eender welk ogenblik de veiligheid te handhaven, geen valse hoop, noch ambities of dromen te koesteren. Wanneer we geconfronteerd worden met de ultieme test, kunnen we op niemand anders vertrouwen dan enkel op onszelf,” zei Barak.

“Onze beste zonen zullen naar het slagveld worden gestuurd, enkel wanneer er geen andere keuze is,” poneerde Barak en benadrukte “Niettemin, zullen wij in om het even welke campagne in actie treden, zelfs ten koste van grote verliezen. Het gebied rondom ons staat in lichterlaaie. Het Israëlische Leger (IDF) en de veiligheidsdiensten staan paraat voor om het even welke uitdaging, zij het nabij of veraf.”

De jaarlijkse herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Jom Kipoeroorlog werd gehouden op de Herzlberg in Jeruzalem en werd bijgewoond door beroofde families, Opperrechter Yoram Danziger, de voormalige minister van Defensie Yitzak Mordechai, Stafchef van het IDF Benny Gantz alsmede hoge officieren van de Generale Staf.

De Jom Kipoeroorlog was de grootste van alle Israëlisch-Arabische oorlogen in termen van de schaal van de betrokken strijdkrachten in kwestie en de gebruikte hoeveelheid artillerie. In totaal werden 2.569 soldaten van het IDF gedood, zowat 7.500 werden gewond en 301 andere soldaten werden door de vijand krijgsgevangen gemaakt en later teruggegeven aan Israël.

Herdenkingsmonument van Tel Nof in centraal Israël, maandag 24 september 2012. Een Israëlische legerofficier steekt een bloem in de naam van zijn vader op de muur met de namen van Israëlische paratroopers die zijn omgekomen in de Israëlisch-Arabische oorlogen. De Joodse staat herdenkt deze week de 39ste verjaardag van de Jom Kipoeroorlog toen Israël vocht tegen Syrië en Egypte.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Altijd zo geweest.”

2 gedachtes over “Ehud Barak op Jom Kipoer: Op het uur van de waarheid kan Israël enkel op zichzelf betrouwen [Aviel Magnezi]

  1. Ik hoop ook dat men in Israël in vrede kan blijven leven voor zover dat mogelijk is.
    Maar heb er een zwaar hoofd in helaas.
    Het enigste wat we kunnen doen is bidden, en als het misgaat opgeven als vrijwilliger.

    Like

  2. Ik hoop niet dat Israelische volk op nieuw betrokken raakt bij een oorlog tegen Israel. In de afgelopen jaren is Israel met duizende raketten en mortieren bestookt door terroristen vanuit de Gaza en Libanon. Ik hoop dat het Israelische volk in vrede veder kunnen leven zonder aanslagen en oorlog. Ik vind dat Israel de Golan vlakte in haar bezit moet blijven houden voor de veiligheid van Israel. Ik begrijp niet dat de Europesche Unie jaarlijks miljoenen euro’s geeft aan de PA een terroreur organisatie belachelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.