New York Post verwelkomt Iraans president Ahmadinejad met wel heel bijzonder welkomstgeschenk

New York Post:
“Shalom & Welcome to NYC, A’jad!”

Stad New York zendt Ahmadinejad Joodse ‘welkom’ [ynetnews.com]

De New York Post heeft een originele manier gevonden om de Iraanse President Mahmoud Ahmadinejad in New York welkom te heten: De krant hoopt dat Ahmadinejad “de liefde voelt en de smaak kan proeven van gefilte fish”. Joodse humor op zijn best!

Een speciaal thematisch samengestelde welkomstmand werd naar het Hotel Warwick in het centrum van New York gezonden waar Ahmadinejad verblijft, in afwachting dat hij overmorgen woensdag 26 september, naar jaarlijkse gewoonte de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal toespreken.

Deze keer valt die toespraak van de Iraanse dictator toevallig (?) samen met Yom Kippoer, de heiligste feestdag van het Joodse volk. De New York Post zei dat het trachtte “(Ahmadinejad) een gift te leveren geschikt voor een despoot – uit liefde geschonken door de Newyorkers.” [From New Yorkers with love].

De mand bevat locale streekgerechten zoals Borscht van Gold, Gefilte Fish van het warenhuis Manischewitz en gerookte witvis van het wereldberoemde Murray’s Sturgeon House gelegen aan de Upper West Side van NY. De mand bevat ook enkele ongedesemde broodjes van H&H, bialys ui (gevulde gebakken ronde broodjes ajuin) en roomkaas van Zabar’s.

De krant keek duidelijk op geen kosten aangezien de mand zelfs een toegangsticket twv 125 dollar bevat voor het Broadwaytoneelstuk “Old Jews Telling Jokes” (Oude Joden vertellen moppen) – geboekt op zijn naam – waarvan de krant hoopt dat “het zijn bloeddorstige wens om atoomwapens te ontwikkelen en Israël van de kaart te vegen wat zal temperen”.

De post heeft er zelfs voor gezorgd dat de mand essentiële zaken bevat zoals “I NY” ondergoed en deodorant Ierse Lente (Irish Spring). De krant geeft de Holocaust ontkenner ook de kans om iets te leren over het onderwerp door hem een rondleiding aan te bieden in het Museum van het Joodse Erfgoed: A Living Memorial to the Holocaust. Zij hebben voor hem zelfs een brochure netjes ingepakt.

Voor de goede orde bevat de mand ook enkele postkaarten die door willekeurige Newyorkers werden ondertekend met groeten zoals “Gelukkig (Joods) Nieuwjaar 5773. Geschikt om te raadplegen als je het ooit nodig hebt” en “Welkom in New York en in de V.S! Het Huis waar al het goede is!”

De New York Post zei dat het zaterdagnacht getracht heeft om de welkomstmand persoonlijk af te geven aan Ahmadinejad in het Warwick Hotel, maar dat ze werden tegengehouden door zijn veiligheidsagenten. Volgens eigen zeggen van de NY Post, nadat zij gestopt werden door veiligheidsagenten van de Iraanse president, kwam een Amerikaanse agent van de veiligheidsdienst tussenbeide en zei: “This isn’t going to happen. You have to go.” (Dit gaat niet gebeuren. U moet weggaan.)


Met dank aan Tiki S. voor de hint.