Minister Ayalon eist in de Verenigde Naties restitutie voor Arabisch-Joodse vluchtelingen [video]

Op vrijdag 21 september 2012 zorgde vice-minister van Buitenlandse Zaken, Danny Ayalon in de Verenigde Naties voor een primeur in de geschiedenis van het volk van Israël. Op de internationale conferentie in de VN eiste hij restitutie voor de Joodse vluchtelingen die tussen 1948 en begin jaren 1970 gedwongen werden te vluchten uit de Arabische landen. Danny Ayalon eiste gelijke behandeling van àlle vluchtelingen, Joden èn Arabieren, die sinds het ontstaan van de Joodse staat op 14 mei 1948 uit hun heimat werden ontzet.

Lees hier op Brabosh.com: “Kwestie Arabisch-Joodse vluchtelingen op agenda in Verenigde Naties

Opmerking: De commentator in het videofilmpje spreekt Hebreeuws maar minister Ayalon spreekt de VN toe in het Engels.