Pakistaans minister zet prijs van 100.000 dollar op het hoofd van producer satirisch islamfilmpje

Nakoula Basseley Nakoula (plaatje hierboven), de producer van het satirische islamfilmpje ‘Innocense of Muslims‘, is naar verluidt een 55-jarige Egyptische Koptisch-Christen die in Los Angeles (VS) woont. Hij is een veroordeelde crimineel, oplichter en berucht fraudeur en was in afwachting van zijn proces op borgtocht op vrije voeten. Nakoula werd na de rellen om het filmpje korte tijd opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten.

Het was met name Nakoula zèlf die de kwakkel de wereld had ingezonden dat de filmproducer van het hatelijk filmpje een 52-jarige Israëlische projectontwikkelaar was, genaamd Sam Bacile uit Californië, zeggende dat die de film had gemaakt met de hulp van 100 Joodse schenkers.

Korte tijd later viel hij door de mand nadat uit onderzoek bleek dat Sam Bacile een verzonnen figuur was, dus niet bestaat en helemaal niet geregistreerd is als real estate agent in de staat Californië. Nakoula beweert dat hij het filmpje ‘Innocence of Muslims‘ heeft gemaakt omdat volgens hem “Islam een kanker is”. Nakoula mag het nu zelf in Pakistan gaan uitleggen, maar wel nadat hij eerst een goede levensverzekering heeft afgesloten… [bron]

Pakistani Minister Places Bounty on Maker of Anti-Islam Film

Pakistan’s Railways Minister places a $100,000 bounty on the head of the maker of an anti-Islam film that has sparked violence

door Elad Benari [Arutz-7]

Een Pakistaanse topambtenaar heeft gisteren zaterdag een prijs van 100.000 dollar gezet op het hoofd van de maker van een kritische islamfilm die een golf van geweld en woede heeft teweeggebracht in de moslimwereld, berichtte het AFP. Ghulam Ahmed Bilour, minister van de Spoorwegen, heeft tegelijk ook de Taliban en Al-Qaeda uitgenodigd om zich bij de jacht aan te sluiten en te helpen de ‘nobele daad’ uit te voeren.

Bilour sprak zaterdag met enkele verslaggevers in de noordwestelijke stad Peshawar, een dag nadat bij gewelddadige manifestaties tegen de film ‘Innocence of Muslims‘ zeker 21 mensen werden gedood en 200 anderen gewond raakten. De protesten tegen de low-budgetfilm, die de spot drijft met de profeet Mohammed, heeft een golf van geweld veroorzaakt in de moslimwereld die zeker tot 50 doden heeft geleid sinds de eerste demonstraties begonnen op 11 september [toen VS-ambassadeur Stevens en drie stafmedewerkers werden vermoord; Brabosh].

“Ik kondig vandaag aan dat deze godslasteraar die de heilige profeet heeft beledigd, dat als iemand hem wil doden, ik die persoon een beloning zal geven van 100.000 dollars,” zei Bilour, tegelijk anderen aansporend om de moordenaar met contant geld en goud te overgieten. “Ik nodig ook de Taliban en de broers van Al-Qaeda uit om partners te zijn bij het uitvoeren van deze ‘nobele daad’,” voegde hij eraan toe. “Ik kondig ook aan dat, indien de regering mij deze persoon zou overhandigen, mijn hart me zegt dat ik hem met eigen handen zal ombrengen en dat ze me daarna kunnen ophangen.”

Duizenden Islamistische activisten manifesteerden zaterdag opnieuw in Pakistan maar er volgde geen herhaling van het wijdverspreide geweld van de vorige dag. Het AFP berichtte dat meer dan 5.000 manifestanten, waaronder honderden vrouwen, naar het parlement in Islamabad opmarcheerden zingende “Wij houden van onze heilige Profeet” en “Straf diegenen die onze Profeet beledigen“. Zowat 1.500 mensen van de Islamistische Jamaat-ud-Dawa en Soennitische religieuze groepen betoogden voor het Amerikaanse consulaat in de oostelijke stad Lahore, scanderende “De V.S. verdienen slechts één remedie – Jihad, Jihad“.

Het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft deze week spotprenten over de profeet Mohammed geplaatst (plaatje hieronder, Engelstalige versie) die het volksgezegde “In een Franse koleire schieten”, in de Arabische en moslimwereld nog wat meer ‘body’ moet geven…

KLIK op het plaatje voor groter beeld: 1234 x 812 pixels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.