Tweede ambtstermijn van president Barack Obama zal desastreus zijn voor Israël [Xander]

‘Tweede termijn Obama desastreus voor Israël’

Obama heeft ‘geen tijd’ voor Israëlische premier en minister Defensie, wel voor Libische premier en Egyptische president

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

Volgens de uit Israël afkomstige Amerikaanse advocaat Shoula Romano Horing zouden de Joden in haar land zich twee keer moeten bedenken alvorens ze op 6 november opnieuw massaal op Barack Hussein Obama stemmen. Uit het op de recente conventie vastgestelde Democratische partijprogramma blijkt namelijk duidelijk dat Obama tijdens zijn tweede termijn een voor Israël desastreus beleid zal voeren, Oost Jeruzalem en de Klaagmuur zal overgeven aan de Palestijnen en de Joodse staat zal dwingen zich terug te trekken tot de volstrekt onverdedigbare wapenstilstandsgrens van 1949.

Het schrappen en na massale kritiek weer haastig opnemen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël in het Democratische programma was bepaald niet het enige – maar wel het meest opvallende- signaal waaruit bleek wat Obama na zijn herverkiezing van plan is te doen met Israël:

  • Obama zal Jeruzalem proberen te verdelen en Oost Jeruzalem als hoofdstad van een Palestijnse staat erkennen. In 2004 en 2008 besloten de Democraten nog dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël moet blijven en niet mag worden opgedeeld. Recent weigerden zowel het ministerie van Buitenlandse Zaken als woordvoerders van het Witte Huis te bevestigen dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is.

  • Obama zal eisen dat Israël zich volledig terugtrekt naar de wapenstilstandsgrens van 1949 (in de media misleidend de ‘1967 grenzen’ genoemd). Dat betekent een complete overgave van Oost Jeruzalem en het heuvelland van Judea en Samaria, vanwaar wordt neergekeken op de luchthaven van Tel Aviv en 80% van de bevolking van het land. In 2008 stelden de Democraten nog dat het ‘onrealistisch’ was te verwachten dat Israël hiermee instemt (omdat dit feitelijk zelfmoord betekent), maar in 2012 is deze pro-Israël alinea geschrapt.
  • Obama zal de ‘terugkeer’ van miljoenen Palestijnse vluchtelingen naar Israël eisen. In 2004 en 2008 benadrukten de Democraten dat het vluchtelingenprobleem moet worden opgelost in een toekomstige Palestijnse staat en niet in Israël. Ook deze passage is anno 2012 verwijderd. Het toelaten van miljoenen zogenaamde Palestijnse vluchtelingen zal de facto een einde maken aan de Joodse staat.
  • Obama zal de terreurbeweging Hamas erkennen en ermee onderhandelen, ondanks het feit dat Hamas gezworen heeft nooit Israël te erkennen en als officieel hoofddoel de totale vernietiging van de Joodse staat heeft. Op de vorige twee Democratische conventies werd Hamas nog geïsoleerd omdat het eerst Israëls bestaansrecht moet erkennen en terrorisme moet afzweren. Onder Obama zijn deze eisen vervallen.
  • Obama zal de militaire steun aan Israël fors verminderen. In 2008 herhaalden de Democraten nog dat Israëls recht op zelfverdediging moet worden veiliggesteld door het land een kwalitatieve militaire voorsprong op zijn vijanden te laten behouden. In 2012 is deze belofte ingetrokken en wordt enkel in verleden tijd gesproken over het behouden van een militaire voorsprong voor de Joodse staat.

‘De Democraten en de ontkenningen en excuses van hun Joodse supporters ten aanzien van Obama’s verplichtingen aan Israël zijn wishful thinking en blindelings naïef,’ aldus Horing. ‘De Amerikaanse Joden moeten heel goed bedenken wat voor gevolgen het kiezen van Obama voor de Joodse staat zal hebben.’

Geen tijd voor Israël, wel voor Egypte en Libië
Obama laat, gesteund door de voor hem gunstige peilingen, steeds openlijker blijken waar zijn ware loyaliteiten liggen. Zo weigert hij een gesprek met zowel de Israëlische premier Benyamin Netanyahu als diens minister van Defensie Ehud Barak, die volgende week in New York zullen zijn voor de Algemene Vergadering van de VN. Volgens woordvoerders van het Witte Huis heeft Obama officieel geen tijd, maar de president heeft wél Moslim Broederschap president Mohammed Morsi uitgenodigd en naar verluid ook de Libische premier Mustafa Abushugar, alhoewel die laatste ontmoeting nog niet is aangekondigd.

Een gedachte over “Tweede ambtstermijn van president Barack Obama zal desastreus zijn voor Israël [Xander]

  1. Obama zijn ware aard komt dus naar boven. Maar stel je ook geen illusies voor over Mitt Romney, die spoort net zo min.

    Like

Reacties zijn gesloten.