Voor Gilad Shalit geruilde Palestijnse terrorist, terug in Israëlische cel opgesloten

Oktober/december 2011. Vrijlating van 1.027 Palestijnse gevangenen in ruil voor één enkele Israëlische soldaat: korporaal Gilad Shalit. Gilad werd 5 ½ jaar gegijzeld door Hamas, ergens weggestopt in een gat in de grond op Gazaanse bodem. Zijn misdrijf? Geboren uit een Joodse moeder… meer moet dat niet zijn voor de Palestijnse Islamistische Jihadisten 😦

First Shalit ‘Repeat Offender’ Terrorist Sent Back to Prison

Ali Jumah Ali Zidat, vorig jaar vrijgekomen conform de Shalit ruil, terug in een Israëlische cel om zijn straf verder uit te zitten

door David Lev [Arutz-7]

Eén van de 1.027 terroristen (1000 mannen en 27 vrouwen) die in oktober en in december 2011 door Israël op vrije voeten werden gesteld in ruil voor de 5 1/2 jaar lang gekidnapte en gegijzelde IDF-soldaat Gilad Shalit, keert weer terug naar zijn cel in een Israëlische gevangenis.

Soldaat Gilad Shalit weer vrijAli Jumah Ali Zidat, die tot meerdere jaren opsluiting was veroordeeld voor daden van terreur en vervroegd vrijkwam als gevolg van de Shalit ruil, werd in Israël opgepakt voor illegaal verblijf en zal weer achter de tralies verdwijnen om zijn straf alsnog volledig uit te zitten.

Alhoewel de meeste illegale Arabische indringers gewoonlijk slechts voor korte tijd worden vast gehouden terwijl de veiligheidsdiensten intussen hun achtergrond controleren en hen dan vervolgens terugstuurt naar het grondgebied van de Palestijnse Autoriteit, was Zidat een speciaal geval, volgens een regeringscommissie die toezicht houdt op vrijgelaten terroristen.

Veiligheidsambtenaren die hem arresteerden zeiden dat Zidat blijkbaar Israël was binnen gegaan met de intentie een terreuraanslag te ondernemen. Hiermee schond Zidat de voorwaarden van zijn vrijlating. Vandaar dat de commissie woensdag 19 september, besloot om Zidat terug achter de tralies te zetten en zijn volledige staf te laten uitzitten, eventueel nog aangevuld met extra straffen voor verdere misdaden die hij sinds zijn vrijlating zou gepleegd hebben.

Zidat was één van de “mindere” veiligheidsgevangenen die in december 2011, in het tweede stadium van de overeenkomst Shalit, samen met zowat 550 andere terroristen werd vrijgelaten. In tegenstelling tot de 477 terroristen die in oktober vrijkwamen, net vooraleer Hamas soldaat Shalit vrijliet, was geen enkele in deze tweede groep rechtstreeks betrokken in de moord op Israëliërs. Nochtans, waren velen onder hen veroordeeld wegens samenzwering of het helpen van andere terroristen in moorddadige aanslagen op Israëliërs.

Aldus is Zidat de eerste terrorist van het Shalit-akkoord om naar gevangenis weer te keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.