Israëlisch Leger voorkomt aanslag en schakelt twee Gazaanse terroristen uit

Het voertuig waarmee de twee terroristen een terreuraanslag wilden uitvoeren werd door de Israëlische luchtmacht met een raket aan flarden geschoten [foto: Ma’an News agentschap]

IDF Foils Terror Attack, Kills 2 Gaza Terrorists

door Elad Benari [Arutz-7]

Het IDF (Israëlisch Leger) is op woensdagavond 19 september 2012, in een gezamenlijke operatie met de Israëlische Veiligheidsdienst (Shin Bet), erin geslaagd om een geplande terreuraanslag in Israël te voorkomen, toen een gevechtsvliegtuig van de IAF (Israelische Luchtmacht) twee terroristen uitschakelde in zuidelijk Gaza. De twee terroristen, Ashraf Saleh (38) en Anis Abu Elenein (22), waren lid van een groep die zich “De Verdedigers van Al-Aqsa” heten, een terreurgroep die volgens het IDF door Hamas wordt gesteund.

De woordvoerder van de IDF eenheid bevestigde de aanval in een persverklaring, eraan toevoegend dat directe treffers werden vastgesteld. Het IDF zei dat Anis Abu Elenein van plan was geweest om een terreuraanslag binnen Israël uit te voeren, die bijna voltooid werd. In de verklaring werd bijgevoegd dat Abu Elenein de voorbije jaren betrokken was in andere pogingen tot terreuraanslagen, waaronder een poging om explosieven vanuit Gaza via Egypte naar Israël te smokkelen. Hij leidde ook terroristenactiviteiten in Judea en Samaria, volgens het IDF.

Aanslag mislukt. De twee Gazaanse pechvogels, van de warme huiselijke haard recht naar de frigobox. Echter, niet getreurd. Ashraf Saleh en Anis Abu Elenein zijn reeds onderweg naar hun 72 maagden in het Islamistisch paradijs. Uiteindelijk komt alles toch weer goed voor het onfortuinlijke tweetal en… heeft Gaza er weer twee martelaars bij naar wie ze in Gaza City en op de Westbank weer straten en pleinen kunnen en zullen hernoemen. De Palestijnse terreurindustrie in Gaza tegen Israël maakt weer overuren [foto: Ma’an News agentschap]

Ashraf Saleh was in het verleden een lid van de Volksverzet Comitées (PRC) en was eerder gearresteerd en ondervraagd. Tijdens zijn ondervraging gaf hij toe dat hij betrokken was in het smokkelen van twee terroristen naar Egypte voor het uitvoeren van zelfmoord bomaanslagen in Israël. Volgens het IDF was hij ook betrokken in de wapenhandel.

“Het IDF zal geen enkele poging tolereren om de burgers van de Staat Israël en IDF-soldaten te verwonden of doden. en blijven doorgaan met kordaat en doortastend op te treden tegen iedereen die daden van terrorisme bedrijft tegen Israël”, zei het IDF in een verklaring, eraan toevoegend dat “de terreurorganisatie verantwoordelijk is” voor alle terreurdaden die vanuit Gaza worden uitgevoerd. Eerder hadden de door Hamas beheerde urgentiediensten tegenover het AFP gemeld dat twee PA-Arabieren werden gedood en een derde gewond tijdens een Israëlische luchtaanval in Gaza.

Ongeveer tien dagen geleden legden IAF vliegtuigen een wapenfabriek in de as, alsmede een centrum voor terrorisme activiteiten en een terroristentunnel in noordelijk Gaza, evenals een smokkeltunnel in zuidelijk Gaza. Directe treffers werden vastgesteld en alle vliegtuigen keerden veilig weer naar hun thuisbasis. De aanval kwam één nacht nadat terroristen vanuit Gaza twee Grad raketten hadden afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël. Eén van de raketten raakte toen een huis in de stad Netivot.

Een man die op dat ogenblik van de aanval in zijn huis lag te slapen, werd gered door het lawaai van de alarmsirene en kon op tijd uit de slaapkamer ontkomen vooraleer het hele huis boven zijn hoofd in elkaar stortte. Een tweede raket, die werd afgevuurd op de stad Beersjeba, explodeerde in open terrein van de stad. op een open gebied van de stad. De Joodse interventiedienst Magen David Adom behandelde zeven mensen die leden aan verwondingen ten gevolge van de raketbeschietingen.

In de nacht van vrijdag 31 augustus, beschoten IAF vliegtuigen twee centra van terroristenactiviteit in noordelijk Gaza. Directe treffers werden vastgesteld en alle vliegtuigen kwamen veilig op hun basissen terug. De aanval volgde nadat eerder die ochtend een raket werd afgevuurd vanuit Gaza en een huis in de stad Sderot raakte. Eén vrouw leed aan shock symptomen en haar huis werd licht beschadigd. Een tweede raket explodeerde in open gebied van de Regionale Raad van Shaar HaNegev.

2 gedachtes over “Israëlisch Leger voorkomt aanslag en schakelt twee Gazaanse terroristen uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.