Plaatje van een kind dat oproept tot moord op andersdenkenden schokt heel Australië

“Jong geleerd is oud gedaan”. Het plaatje hierboven werd genomen in Sydney, Australië, tijdens gewelddadige moslimdemonstraties naar aanleiding van het uitbrengen van een satirisch islamfilmpje in de moslimwereld op 9/11. De slogan op het bord luidt: “Hak iedereen het hoofd af die de Profeet beledigt.” [bron]

Mijn oudste zuster Reinhilda, die samen met haar dochter Elisabeth al sinds de jaren 1970 in Sydney woont, kon er ook niet mee lachen. “How is it possible? How can she do that?” vroeg ze me via Skype. “How can a mother put her little children – still babies !! – in the frontline of the Islamic Jihad?” zei ze geschokt.

Wel, ik begrijp er eerlijk gezegd ook niks van. Kanonnenvlees wellicht? En dat deed ook Julia Gillard niet, de eersteminister van Australië, die er volgens The Telegraph het volgende over heeft gezegd:

“De premier van Australië en de premier van North-South Wales [NSW] hebben het gewelddadig islamistisch protest van gisteren scherp veroordeeld dat de natie met afschuw vervulde, zeggende dat dit het “onaanvaardbaar gezicht van het multiculturalisme toonde” en dat dit niet “de Australische manier is”.

Premier Julia Gillard viseerde in het bijzonder de schokkende afbeelding van een klein kind dat door een vrouw werd gefotografeerd dat een bord in de handen hield waarop werd opgeroepen tot moord.

“Ik veroordeel absoluut het geweld dat we gisteren zagen in de straten van Sydney,” zei Mevrouw Gillard. “Er bestaat geen enkel excuus voor dit gewelddadig gedrag.”

“Ik wil geen aanvallende tekens zien die oproepen tot moord op anderen, zeker niet in de handen van kinderen. Dit is niet de Australische manier van handelen.”


Brabosh.com / VVvI sinds 31 januari 2009 onafgebroken in de Top Tien

WordPress Nederlandstalige blogs (Nederland en Vlaanderen samen)

(hieronder stand op dinsdag 18 september 2012)

2 gedachtes over “Plaatje van een kind dat oproept tot moord op andersdenkenden schokt heel Australië

  1. Het zal goed zijn dat overal en niet alleen in Australie waar dat soort uitingen gedaan worden ,de ouders van minderjarige kinderen voor de rechter gedaagd worden.

    Like

  2. Zo’n kind verzint uit zichzelf zulke provocaties niet. Het zijn de ouders die dit vergif erin pompen. Gelukkig voor ze dat ik het niet voor het zeggen heb daar, ik zou ze gelijk het land uit kegelen. Wel profiteren natuurlijk van het “verderfelijke westen”, de klauw open voor een uitkering want daar is men dan natuurlijk niet vies van. Aanpassen of opzouten, niet meer en niet minder.

    Like

Reacties zijn gesloten.