Iraanse topgeneraal dreigt met totale verwoesting van Israël [Xander]

De diplomatieke interventies van de Amerikaanse president Barack Obama, maken niet zo heel veel indruk op de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad [cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon – Arutz-7]

Iraanse topgeneraal dreigt niets heel te laten van Israël, suggereert interventie Syrië

Massale Westerse vloot oefent vanaf gisteren in Perzische Golf

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

Generaal Mohammad Ali Jafari, de topcommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, heeft vandaag gedreigd ‘niets heel te laten van Israël’ als er militaire aanval op de nucleaire installaties van het land wordt uitgevoerd. Tevens gaf de commandant toe dat de garde elitetroepen naar Syrië heeft gestuurd voor ‘niet-militaire bijstand’, maar dat deze tussenbeide zullen komen als Syrië wordt aangevallen. Ondertussen is in de Perzische Golf gisteren de grootste gezamenlijke Westerse-Arabische marine oefening ooit van start gegaan.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Het doel van de Iraanse nucleaire ambities: Israël vernietigen

Al Jafari sprak in ongewoon gedetailleerde bewoordingen over de reactie van zijn land op een Israëlische aanval en zei dat de eerste reactie bij de grenzen van Israël zal beginnen. De islamitische terreurbewegingen Hezbollah in Libanon en onder andere Jihad Islami op de Palestijnse Gazastrook functioneren al jaren als vooruitgeschoven onderdelen van het Iraanse leger en zijn tot de tanden toe bewapend met vele tienduizenden raketten, waarvan sommige types heel Israël kunnen raken.

Afsluiten Straat van Hormuz
De generaal herhaalde het al vaker geuite dreigement dat Iran bij een aanval de Straat van Hormuz zal afsluiten voor alle olietransporten. Tevens benadrukte hij dat zijn land zich na het uitbreken van een oorlog niet langer gehouden zal achten aan het Non-Proliferatie Verdrag. Hij voegde daar aan toe dat dit niet betekent dat Iran kernwapens zal bouwen.

De kans op een oorlog acht Al Jafari overigens gering, aangezien de Amerikaanse bases in het Midden Oosten kwetsbaar zouden zijn voor Iraanse raketaanvallen en Israël het volgens hem niet zal aandurven om Iran unilateraal aan te vallen.

Iraanse militaire interventie Syrië
De commandant van de Garde verklaarde dat elitetroepen van de Quds strijdkrachten als ‘adviseurs’ in Syrië en Libanon aanwezig zijn. ‘Maar dat betekent niet dat wij daar militair aanwezig zijn,’ verklaarde hij. Desondanks dreigde hij dat deze troepen militair tussenbeide kunnen komen als er een Westerse-Arabische militaire interventie in Syrië komt. De Quds strijdkrachten zijn speciaal getraind op het uitvoeren van terreuroperaties in het buitenland.

Westerse armada oefent bij Iran en Syrië
Zoals we onlangs al berichtten is een coalitie van 25 Westerse en Arabische landen gisteren begonnen met een massale 12-daagse militaire oefening in de Perzische Golf. De armada wordt aangevoerd door 3 Amerikaanse vliegdekschepen met bijbehorende strijdgroepen. Er zal onder andere worden geoefend op het mijnenvrij houden- en maken van de Straat van Hormuz als deze inderdaad door Iran wordt afgesloten. Daarnaast houdt een andere marine eenheid die wordt aangevoerd door het Britse vliegdekschip HMS Illustrious en het Franse vliegdekschep Charles de Gaulle een oefening in de Oostelijke Middellandse Zee nabij Syrië.