Muziek verlicht de geesten: “Fluidity” door Mirror System [muziekvideo]

Tel Aviv, Israël, 2009. Optreden van Miquette Giraudy (groepen System 7, Mirror System, Gong enz.) in Israël. Miquette is de levenspartner van Steve Hillage, de andere muzikant, performer en componist van het team.

Muziek verlicht de geesten

Naast Israël, mijn primaire passie, is boeken verslinden (non-fictie) mijn tweede. Daarnaast ben ik al mijn hele leven een muziek- en filmfanaat. Duizenden LP’s, CD’s, DVD’s en Blu Ray disks begeleiden mij alle dagen tijdens het internetten. Moest ik deze blog niet hebben zou ik er een over muziek en/of film hebben. Alle dagen van het jaar besteed ik 6 tot 8 uren aan mijn pro-Israëlblog (voordien andere internetactiviteiten en dat al sinds december 1995!).

Om me goed te kunnen focussen via de PC op mijn teksten en onderwerpen draai ik permanent CD’s of internetradiozenders [klik hier voor Top Chillout Internet Radio Stations.] Mijn muziekgenre voorkeuren van het moment: Ambient, Chillout, Lounge, Trip Hop, Jazz; muziek zoals bv. Café del Mar enz., teveel om op te noemen. Maar voor langdurig internetten gaat er niks boven het hierboven genoemde. Al het andere is optioneel.

Tip van de dag: “Fluidity” door Mirror System (Miquette Giraudy en Steve Hillage).

Video: “Fluidity” door Mirror System

3 gedachtes over “Muziek verlicht de geesten: “Fluidity” door Mirror System [muziekvideo]

 1. Dat maakt in Nederland niet uit hoor Hugo; al ben je met je 10e begonnen met werken; je zult doorgaan tot je 65e (en straks tot 66,67 en nog langer)
  Wat dat betreft is het dus in België beter geregeld: 45 jaar en geen dag langer !

  Like

 2. @jij in België kon al heerlijk met je 60e met pensioen en hebt dus ruim de tijd om naar deze muziek te luisteren terwijl wij in Nederland op die leeftijd nog zes jaar moeten ‘zwoegen’.

  Zo simpel ligt het niet. Ook in België ligt de pensioenleeftijd op 65 jaar. Ik ben enkel met vervroegd pensioen kunnen gaan omdat ik 45 jaar heb gewerkt. Ik ben namelijk al op m ’n 15de gaan werken.

  Echter, sinds 1983 is de leerplicht in België van 15 op 18 jaar gebracht, dus de kans dat nog iemand op z’n 60ste op pensioen kan, wordt aanzienlijker kleiner. Dat wordt minstens 63 jaar.

  Bovendien verlies ik bijna 200 euro per maand (levenslang) door vervroegd te gaan. Zo zie je maar: alles heeft zijn prijs.

  Maar 45 jaar werken vond ik lang genoeg, temeer omdat ik de laatste 7 arbeidsjaren een bijzonder stresserende baan had.

  Like

 3. Aardig muziekje, maar als generatiegenoot – beiden zijn we 60 – houd ik meer van traditionele muziekvormen zoals blues, country en Ierse muziek.
  Maar ja Hugo, jij in België kon al heerlijk met je 60e met pensioen en hebt dus ruim de tijd om naar deze muziek te luisteren terwijl wij in Nederland op die leeftijd nog zes jaar moeten ‘zwoegen’.
  Maar we zijn niet jaloers, we gunnen je die vrijheid, omdat je nu veel meer gelegenheid hebt – buiten het muziek luisteren om – om je met des te meer energie aan deze site te wijden, waarvoor we je heel dankbaar zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.