Israëlische Arabieren betogen aan Amerikaanse ambassade in Tel Aviv tegen kritisch islamfilmpje

Tel Aviv, 13 september 2012. Een 30-tal Israëlische Arabieren betoogden aan de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv. [P.B.U.H = Peace Be Upon Him = Vrede zij met Hem]. Zij eisten een verbod van een Amerikaans satirisch filmpje over de Islam. Op het spandoek: vrijheid van meningsuiting is okee, behalve als het over de Islam of moslims gaat. Tja… Misschien dan toch maar beter de vrije meningsuiting radicaal afschaffen in het M-O, behalve dan in Israël? Aanvankelijk circuleerde het bericht dat het bewuste filmpje door een Jood of een Israëli werd gemaakt maar dat lijkt dan weer een zoveelste kwakkel te zijn geweest.

Commentaar van Aussie Dave van Israëllycool:

“Vrijheid van meningsuiting moet wederkerig zijn. Zouden deze mensen ook een spandoek omhoog houden tegen het beledigen van Jezus Christus? Mozes misschien? En wat met Joseph Smith en Ron L. Hubbard? Nee, natuurlijk niet. De westerse culturen en de waarden, zoals vrijheid van meningsuiting, zijn niet van toepassing als het over de Islam gaat. En toch weerhoudt hen dat er niet van om hun eigen vrijheid van meningsuiting uit te oefenen om andermans vrijheden aan te klagen en te beknotten.

Zo, als u mij even wilt excuseren, zou ik nu graag mijn vrijheid van toespraak willen uitoefenen. De Islam kant zich tegen het polytheïsme en verheerlijkt één en dezelfde God. En toch, met moslims die Mohammed vereren, hem als een halfgod beschouwend – mirakelen, gegraveerde afbeeldingen en godslastering inbegrepen, zelfs dodend in zijn naam – u kunt het toch ook niet helpen dat u zich afvraagt of ze misschien geen twee goden aanbidden ipv één.

De ene is almachtig, alles ziende die zij aanbidden en uit vrees en ontzag respecteren, zelfs bereid om in zijn naam te doden of in het belang van zijn naam te sterven. De andere is Allah.”

Israëlische Arabieren maken gebruik van hun recht op vrije meningsuiting (only in Israel!) door te protesteren in Tel Aviv. Ik zie het nog niet meteen gebeuren dat Israëlische Arabieren bv. zouden demonstreren aan de Egyptische ambassade in Riad, Saoedi-Arabië om te protesteren tegen antisemitische en racistische uitspraken of bv hen zien betogen in Teheran, Iran tegen bedreigingen om Israël van de kaart te vegen. Maar wat niet is kan nog komen. 🙂

11 gedachtes over “Israëlische Arabieren betogen aan Amerikaanse ambassade in Tel Aviv tegen kritisch islamfilmpje

 1. Een mooie Diaspora gedachte…Jammer genoeg is de oppositie zichzelf wat agressiever bewust van zijn “gelijk”. Amaleq ,Haman en Hitler moesten toch tot andere acties gedwongen worden…Hoe zei Jabotinsky het ook al weer? Iest met de Diaspora uit de Jood halen…

  Like

 2. En niet te vergeten de honderdduizenden Joden van Arabische komaf. En, als je maar ver genoeg terug gaat, zijn ALLE Joden (behalve de bekeerlingen) Arabisch, want Abraham, hun stamvader, was een Irakees. 🙂

  Like

 3. Als Israël de 1,6 miljoen moslims die op zijn grondgebied leven, de zogeheten ‘Israëlische Arabieren’, gelijke rechten kan geven en velen onder hen bijzonder hoge posities in het land bekleden, vind ik het niet erg verstandig om alle moslims zonder onderscheid in de zak van de Jihad te stoppen.

  Like

 4. Intussen worden onze kinderen in de giftige multikulturele soep opgevoed: elke cultuur is evenwaardig weet u wel… behalve de westerse die moet telkens in het stof kruipen. Zo reageerden onze drie kinderen heel poco op de rellen in Borgerhout: het is toch normaal dat de moslims reageren men mag hen niet beledigen….

  Like

 5. Dat is wel een mooi idee, trouwens. Ze hadden in 1948 ook een stukje van Duitsland aan het Joodse volk kunnen afstaan. Duitsers eruit, hoppa, Joden erin. Stuk veiliger en fairer.

  Like

 6. Daar gaat het toch niet om? Iedereen moet zo’n film mogen maken ongeacht of het kwetsend is of niet. Er zijn inmiddels al 8 doden gevallen. Ik durf te zweren dat de meeste mensen de film niet eens hebben gezien. Je beledigd voelen is nog altijd geen vrijbrief om mensen te vermoorden. Dat moet ook maar is aan moslims duidelijk gemaakt worden.

  Like

 7. Het zal goed voor Israel zijn ,dat deze demonstrerende Islamisten in kaart worden gebracht en controle an over dezen zal goed zijn.
  De veiligheid voor Christenen en Joden wordt op prijs gesteld.

  Like

 8. Hopelijk begrijpt u dat ik op het filmpje reageer en de makers daarvan. Willen wij zoiets zien over jodendom, christendom of welke religie dan ook? Door mijn banden, (familie, vrienden, israëlische echtgenoot, lang verblijf) en steun aan Israël hoeft men niet te twijfelen aan mijn kennis.

  Like

 9. Als je in de meeste Arabische landen toegeeft dat je geen moslim bent maar een andere religie aanhangt, hoef je meteen niks meer duidelijk te maken, op geen enkele andere manier. Je mensenrechten èn vrouwenrechten verdwijnen als sneeuw onder de zon.

  Israël is al 64 jaar lang oorlogsgebied, belegert en vervloekt door zijn naaste buren. Of dacht u soms dat Israël een landje is dat midden in het veilige Europa ligt? Neem er dan maar vlug een geografische kaart bij.

  Like

 10. Natuurlijk,vrijheid van meningsuiting voor alles maar dat kan ook zonder een ander of andermans religie te beledigen. Hoe kan men respect krijgen als men anderen respectloos behandelt? Onbeschaafd handelen heeft niets met vrijheid te maken. Men haalt vooral zichzelf ermee naar beneden. Er zijn andere manieren om duidelijk te maken dat we het ergens niet mee eens zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.