Joodse bevolking van Israël nadert de symbolische kaap van zes miljoen [Gil Ronen]

Jeruzalem, 28 juli 2010. Meer dan 100 mensen uit Groot-Brittannië namen deel aan de Identiteitskaart ceremonie van het Joods Agentschap aan de Klaagmuur (Kotel) in Jeruzalem, Israël. Zij waren slechts enkele van de 1000 immigranten van over de hele wereld die in Israël op één week tijd toekwamen. [bron – foto: Brian Hendler]

Israeli Jewish Population Set to Pass 6 Million

Bevolkingsstatistieken voor het Joodse nieuwjaar geven 5.978.600 Joden. Aantal Joden in de Diaspora verder gedaald met 10.000.

door Gil Ronen [Arutz-7]

De Joodse bevolking in Israël telt ca. 5.978.600 inwoners – net 21.400 verwijdert van de symbolische kaap van zes miljoen, die naar verwacht tegen het einde van 2012 zal overschreden worden.

Volgens de statistieken die werden vrijgegeven voor het Joodse Nieuwjaar telt de totale bevolking van Israël, illegale immigranten niet meegeteld, op ca. 7.933.200 mensen. Van dit aantal zijn 1.636.600 Arabieren en 318.000 staan te boek als “anderen”. Joden maken aldus 75,3% uit van de totale bevolking van Israël, illegale buitenlanders niet inbegrepen.

De Joodse bevolking is sinds het einde van 2011 met 70.000 mensen toegenomen, toen het cijfer nog op 5.907.000 stond. De procentuele toename van de Joodse bevolking bedroeg 1.8%, eenzelfde constante toename over de voorbije acht jaren. De toename was dezelfde in de jaren 1980 maar lag in de jaren 1990 hoger door de massale immigratie van Joden uit de voormalige Sovjet-Unie.

De procentuele bevolkingstoename van de Israëlische Arabieren bedroeg 2,4% in 2011, een daling vergeleken met de 3,4% in de jaren 1996-2000. Vier procent van de Israëlische bevolking woont in Judea en Samaria (Westbank), een stijging van 3 procent in 2000. Ongeveer de helft van de Israëlische Joden wonen in centraal Israël en in Tel Aviv. Ongeveer 40 procent van de Arabieren wonen in het noorden van Israël.

Volgens de informatie die recent werd vrijgegeven door de demografische expert professor Sergio Della Pergola van de Hebreeuwse Universiteit, leven er 13,75 miljoen Joden wereldwijd, een toename met 88.300 vergeleken met vorige Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar).

De Joden van Israël vertegenwoordigen 43% van de totale Joodse wereldbevolking, terwijl 39% van alle Joden in de wereld in de Verenigde Staten leven (5,46 miljoen) en 9,5% (1,43 miljoen) in Europa wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.