Nederlandse pro-Israëlactivisten stemmers hebben slechts 3 keuzes: PVV of SGP of ChristenUnie

Nederland, 20 september 2011. Uriël (Uri) Rosenthal, VVD lid en minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte, is duidelijk niet opgezet met het slinkse manoeuvre van de Palestijnse Autoriteit om eenzijdige erkenning af te dwingen voor een Palestijnse staat in de Verenigde Naties, zonder vooraf een vredesakkoord met Israël te sluiten. Over de blauwe stoel van Abbas in de Verenigde Naties zei Rosenthal: “Zij hopen vandaag op een stoel zodat wij d’r morgen uitliggen”.

Nederlands stemadvies Israël-Palestina

De afgelopen week hebben enkele organisaties een “Stemwijzer Israel-Palestina 2012” gepubliceerd. Gebaseerd op de stemwijzer van Een Ander Joods Geluid van Jaap Hamburger hebben nu ook de linkse Ratna Pelle en Wouter Brassé op hun website Israel-Palestina.Info een vervolg aangebreid voorzien van lichte nuances en commentaren. Persoonlijk mis ik wel een aantal vraagstellingen annex antwoorden, echter een combinatie van beide stemadviezen levert een verhelderend inzicht hoe de verschillende politieke partijen in Nederland staan tegenover Israël.

Alleszins een goed initiatief om dat zo overzichtelijk te presenteren en ik hoop – wat België en in het bijzonder Vlaanderen – betreft tegen volgend jaar eenzelfde overzicht te kunnen samenstellen wanneer de volgende Parlementsverkiezingen plaatshebben. Bij de locale verkiezingen zoals thans op 14 oktober a.s. wanneer de Belgen en Vlamingen nieuwe provinciale- en  gemeenteraden kiezen, kunnen locale belangen en zwaartepunten meer doorwegen dan nationale of internationale.

Israëlbashers stemmen uiteraard op de gekende linkse partijen: SP, PVDA en Groenlinks. Die vallen compleet uit de boot.

Voor pro-Israëlactivisten zoals de Vlaamse Vrienden van Israël is de keuze snel gemaakt. Enkel de Partij voor de Vrijheid – PVV [http://www.pvv.nl/] van Geert Wilders en de twee kleine conservatieve christelijke partijen, de Staatkundig Gereformeerde Partij – SGP [http://www.sgp.nl/] en de Christen Unie – CU [http://www.christenunie.nl/] blijken de Joodse staat Israël genegen.

De PVV krijgt zelfs een streepje voor op de laatste twee omdat deze net als Brabosh de tweestatenoplossing radicaal afwijst.

Voor wie het interesseert en Israël in zijn hart draagt, kan beide overzichten naast of over elkaar leggen en zelf zijn conclusies trekken:

6 gedachtes over “Nederlandse pro-Israëlactivisten stemmers hebben slechts 3 keuzes: PVV of SGP of ChristenUnie

 1. Het trieste is dat in geen van de vele debatten, het Midden Oosten conflict ter sprake is geweest, nog de houding van de partijen tov Iran

  Like

  1. En dan te bedenken dat de drie grootste Nederlandse partijen, de SP, PVDA en Groenlinks (gelukkig niet de VVD), vinden dat Hamas betrokken moet worden in de vredesonderhandelingen en tegelijk weigeren Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Op de Europese Unie hoeft Israël niet te rekenen als er een nieuwe storm opsteekt in het M-O. En dat de Joodse staat nog sombere tijden staan te wachten staat als een paal boven water… 😦

   Like

 2. Zelf heb ik de dubieuze stemwijzers niet nodig ,mijn standpunt blijft 200% sta ik achter Israël.
  Mensen als mijnheer Hamburger heb ik daar niet voor nodig en ik stem dan ook op dhr Voordewind (CU).

  Like

 3. Echt pro Israël is PVV dus niet is gebleken. Lees dit maar; http://www.liberalemedia.nl/politiek/1245-geert-wilders-is-schadelijk-voor-israel
  Ook Christen Unie is onduidelijk, zie hun programma Punt 10. Rechtvaardige vrede voor Israël en de Palestijnen. Enigste duidelijke bijbel getrouwe Christen partij is nu SGP. Nooit eerder op gestemd, maar CU laat erg veel vieren, tollerantie die afwijkt van de bijbel.
  SGP dus als enige bijbels getrouwe en pro-Israël.

  Like

  1. @peziep.

   Er worden 3 punten genoemd het is gewoon laster.

   punt 1 Geert Wilders zou geen poot uit steken om de islamisering tegen te gaan? Niet? Waarom heeft hij dan beveiliging nodig?

   punt 2 is een insinuatie een aanname. Het wordt verder niet onderbouwd of toegelicht.

   punt 3 zit Wilders niet zoveel naast de waarheid. Kijk maar naar de geschiedenis. San Remo, en dan de blunder die de Engelsen maken door een groot deel van het mandaatgebied tegen de afspraken weggeven aan de Arabieren.

   Verder is de betrouwbaarheid van dit stuk niet hoog. Ik heb de indruk dat de auteur niet helemaal op de hoogte is, of eenzijdig op de hoogte van de problematiek rond Israël en Midden Oosten

   Kortom het is laster en roddel en het wemelt van halve waarheden en verdraaide waarheden.

   Like

  2. Ik zie ook peziep, dat je keurig het partijprogramma van SGP en CU erbij pakt, maar voor de PVV wijk je uit naar een (slecht) opiniestuk. Waarom pakte je het partijprogramma van de PVV er niet bij? Of heb je een ander doel?

   Like

Reacties zijn gesloten.