In navolging van Z-Afrika overweegt Europese Unie eveneens boycot van Israëlische producten

Greek diplomat: EU mulling ban of settlement goods

bronnen: J-Post [http://www.jpost.com]
en Arutz-7 [israelnationalnews.com]

Wie denkt dat de Europese Unie wel dringender zaken af te handelen heeft vergist zich schromelijk. Het zieltogende Europese schip maakt slagzij maar de Europese drenkelingen vinden altijd nog de tijd voor een nieuw rondje Israëlbashen.

In het bijzonder Griekenland dat bijzonder slecht scoort, richt zijn kanonnen andermaal op Israël. Nee, niet op Syrië of Iran, of Libanon waar Hezbollah zijn HQ heeft. Dat zijn dictaturen en de EU weet ook wel dat daar weinig of niets tegen te beginnen is. Met Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten ligt dat wel anders.

De Europese Unie denkt er ernstig over om een verbod in te stellen op de invoer van producten die in Israël worden gemaakt, zo vertelde een Griekse ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren vrijdag 7 sep. tegenover een groep Israëlische en Palestijnse journalisten in Athene.

Volgens verscheidene berichten in de Israëlische media vertelde de Griekse diplomaat aan verslaggevers tijdens het Geneva Initiative seminarie in de Griekse hoofdstad, dat de naties van de EU momenteel besprekingen voert over de kwestie. Volgens Kanaal 10 zou de Uitvoerende Commissie van de EU hieromtrent reeds volgende maand een beslissing nemen.

Onder de voorstellen die werden gemaakt bevind zich een totaal invoerverbod op goederen afkomstig uit de ‘nederzettingen’ of de implementatie van speciale etiketten voor goederen die worden geproduceerd buiten de Groene Lijn (de staakt-het-vurenlijn van april 1949). Zoals bekend wonen en werken er ca. 830.000 Israëliërs in de zogenaamde ‘bezette gebieden’ die tienduizenden Palestijnse arbeiders van de Westbank werk verschaffen.

Volgens de EU vallen niet enkel Oost-Jeruzalem (“het” oude Jeruzalem dus) en de Westbank onder die term ‘bezet’ maar tegelijk ook de oude bufferzone – het zgn. Niemandsland – dat bestond tussen 1949 en 1967, eveneens onder die bepaling. Echter, volgens de Palestijnen in Gaza en op de Westbank, de Arabische Liga en het OIC (moslimnaties), is héél Israël bezet Palestijns gebied en het is dus nog maar de vraag wanneer de EU besluit om een open algehele boycot van Israëlische producten af te kondigen.

Hoe de gewone consument in de dagelijkse praktijk nog het verschil kan of zal willen maken door eerst alle etiketten te gaan bestuderen wat van waar komt, is lachwekkend zoniet tragisch dan wel ronduit irrealistisch. Het zal erop uitdraaien dat hij/zij of gewoon alles waar Israël op vermeld staat in de rekken zal laten liggen of de hele discriminatoire toestand zal negeren als onwerkbaar.

Vorige maand, keurde de Zuidafrikaanse regering de etikettering goed van goederen of producten goed die van IOT’s (Israel Occupied Territories) afkomstig zijn, “om te beletten dat de consumenten geloven dat dergelijke goederen uit Israël komen. Dit stemt overeen met de houding van Zuid-Afrika die de grenzen van 1948 erkent zoals die door de Verenigde Naties werden omlijnd en geen bezette gebieden erkent die voorbij deze grenzen liggen als zijnde deel van Israël,” luidde het initiatief.

Dat de Arabische landen de ‘grenzen’ van Israël toen in 1948 niet heeft erkend en dat vandaag nog altijd niet doet en integendeel sindsdien zeven oorlogen heeft gevoerd om de Joodse staat te vernietigen en nog steeds dat vernietigingsplan propageert, zal de EU worst zijn. Hun bekommernis geldt niet de Palestijnen maar om Israël op de knieën te dwingen en hun olieleveranties uit de Arabische wereld veilig te stellen.

Los van het feit dat duizenden Palestijnse arbeiders hun inkomen dreigen te verliezen indien deze boycot succesvol zou worden. “Het is verbazingwekkend hoe de radicale Linkerzijde er maar niet in slaagt te begrijpen dat de belangrijkste slachtoffers de Palestijnen zèlf zijn”, zei Gershon Mesika, het hoofd van de Regionale Raad van Samaria.

De drie gemeenten Modi’in, Maccabim en Re’ut (Modi’in plaatje hierboven) die BINNEN Israël liggen en in 2003 werden samengevoegd tot 1 grote stad – samen tegenwoordig ca. 80.000 inwoners – worden voortaan eveneens door de Europese Unie (economisch) geboycot. De reden? Omdat zij gebouwd werden in het zgn. Niemandsland, een buffergebied dat bestond van 1949 tot 1967 tussen Jeruzalem en de Westbank, bedoeld om de strijdende partijen uit elkaar te houden. Meer lezen hierover met kaartje op Brabosh.com: “Europese Israëlboycot Unie schenkt het Niemandsland binnen de Groene Lijn weg aan de Palestijnen“.

4 gedachtes over “In navolging van Z-Afrika overweegt Europese Unie eveneens boycot van Israëlische producten

 1. Zuid Afrika is een jonge natie ,welke erg veel problemen had , heeft en ze ook initieseert. Haar eigen politie schiet zonder pardon een groot aantal betogers dood,welke voor hun rechten streden.. De gehele wereld heeft de beelden gezien. Het handelen van de Afrikaanse autoritiet is nogal primitief gesteld. Het gevoel van deze uitvoerende autoriteit ligt teveel aan de oppervlakte . Een zondaar is in haarwillekeur daar zo gemaakt. Zuid Afrika verarmt nu meer en meer.Rellen zijn aan de orde van de dag. Ook zijn er conflicten met andere stammen en financiert haar buurstaten om oorlogen gaande te houden.

  Griekenland is eender dito.Het gezag is aan de elite toebedeeld. De autoriteit daar mangelt de Eu met bewust gecreerde financiele elende . Ze controleerd niet haar bevolking en zorgt niet voor voldoende inkomsten en sluit niet goed haar buitengrenzen af.
  Het gewone volk ziet lijdzaam en meest werkeloos de gevolgen aan .
  Zuidvruchten worden nu veelal uit Israel ingevoerd.
  De Israelieten zijn een hard werkend volk en exporteren veel producten en goederen.
  Maandelijks wordt voor Griekenland haar behoefte aan importproducten en financiele nood steeds groter. De Griekse diplomaat probeert handig in te spelen op de eventuele verwachtte geldelijke hulp van Moslim staten o.a aandacht voor de Palestijnen.( Iran .
  Om van deze moslimstaten haar sympatie te vinden ,roept deze persoon om productien welke komen uit de (westbank)Israel te boycotten.
  Er wordt wel meer geroepen in de Eu en de Griek zal het spreekwoord,,Wiens brood men eet Wiens woord men spreekt,, proberen gestand te doen .
  De politiekbedrijving van de grieken is in aller opzicht verwerpelijk en zal aan de kaak gesteld moeten worden.

  Like

 2. Het lef van die mensen! Laat ze eerst eens gaan werken en schulden terug betalen daarna mogen ze, misschien, heel misschien hun mond open doen.

  Like

Reacties zijn gesloten.