Infografiek: Het politieke imperium van Mahmoud Abbas [EoZ]

Infographic: Mahmoud Abbas’ Political Empire

Democracy, Palestinian Arab style! [EoZ]

De meeste mensen begrijpen niet veel van de relaties tussen Al Fatah (opgericht in 1959), de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie stichting 1964), de Palestijnse Autoriteit (PA – 1994) en de Al Aqsa Martelaren Brigades (sinds 1999).

Elder of Zyon heeft thans een grafiek in posterformaat uitgebracht om een en ander in een notendop duidelijk te maken. Wat blijkt? Slechts één man controleert het hele zootje Palestijns ongeregeld: Mahmoud Abbas, de spin in het Palestijnse netwerk.

Abbas is sinds 2005 president van de Palestijnse Autoriteit. De PA is sinds 1994 de ‘voorlopige’ werknaam van het toekomstige soevereine ‘Palestina’. Zijn ambtstermijn is al sinds 2009 verstreken, maar wie in Arabistan kan dat wat schelen? Democratische besluitvorming op zijn Palestijns Arabisch!

Klik op het plaatje voor groot beeld (963 x 1311 pixels)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.