Wall Street Journal bevestigt: president Barack Obama is geen vriend van Israël [Xander]

De Israëlische premier Netanyahu (L) tijdens een bezoek aan het Witte Huis. We schrijven het al bijna 4 jaar, en nu begint ook de reguliere media in Amerika in te zien dat achter Obama’s mooie woorden een vijandige houding tegen Israël schuilgaat.

Wall Street Journal geeft Israël groot gelijk voor wantrouwen Obama

Grootste krant VS noemt Ahmadinejad ‘eerlijk’ vergeleken bij Obama – Witte Huis bevestigt grote onenigheid met Israël – Ook Turkse regering boos op Obama

door Xander [xandernieuws.punt.nl]

De gezaghebbende Wall Street Journal, de grootste krant in omloop in de VS, heeft in een verpletterend redactioneel commentaar de vloer aangeveegd met de regering Obama. Volgens de krant is het beleid van Obama ten opzichte van Israël vanaf het begin af aan incompetent en zelfs vijandig geweest. Deze houding dreigt de Joodse staat er juist toe te dwingen om Iran in zijn eentje aan te vallen.

Zware kritiek is er op het feit dat de stafchef van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Martin Dempsey, vorige week verklaarde ‘niet medeplichtig’ te willen zijn aan een aanval op Iran. ‘We weten niet wat generaal Dempsey precies bedoelt met Amerika’s niet-medeplichtig willen zijn bij een aanval. Moet de regering weigeren Israëls voorraad vliegtuigen en bommen aan te vullen, of een Israëlische aanval te veroordelen in de VN?’

‘Ahmadinejad is tenminste eerlijk’
De WSJ stelt dat Dempsey mogelijk aangaf hoe de regering Obama werkelijk over Israël denkt, maar dit zelf niet hardop durft te zeggen omdat de verkiezingen eraan komen. De krant kiest vervolgens partij voor Israël en zegt dat het geen wonder is dat de Joodse staat boos is op Washington. ‘Ahmadinejad horen zeggen dat hij je van de kaart wil vegen is één ding. Dat klinkt tenminste eerlijk. Het is heel wat anders om van Obama te horen dat hij je steunt maar tegelijkertijd het publiek het sprookje probeert te verkopen dat Irans nucleaire bedoelingen mogelijk vreedzaam zijn, de sancties werken en de diplomatie na 3,5 jaar niet mislukt is.’

‘Regering Obama steekt kop in het zand’
‘De ironie is dat de kop-in-het-zand houding van de regering de reden is waarom veel Israëlische leiders geloven dat ze Iran hoe eerder hoe beter moeten aanvallen. Ze hebben niet alleen steeds minder vertrouwen dat Obama bereid is om zelf militaire actie te ondernemen, maar zijn tevens bang dat een herkozen president Obama na de eerste dinsdag in november een veel harder standpunt ten opzichte van een Israëlische aanval zal innemen.’

‘Vijandig en incompetent’
De WSJ pleit er daarom voor dat de regering Obama moeite gaat doen om Israël te laten zien dat het de Iraanse dreiging serieus neemt. In plaats daarvan gebeurt nu juist het omgekeerde. ‘Sinds hun aantreden is het beleid van de regering Obama ten aanzien van Israël afwisselend vijandig en incompetent geweest. We weten niet wat er achter generaal Dempseys uitbarsting zat, maar een president die Israël écht steunt zou hem publiekelijk hebben tegengesproken.’

Witte Huis bevestigt grote onenigheid met Israël
Jay Carney, woordvoerder van het Witte Huis, bevestigde vandaag dat er ‘geen greintje daglicht is tussen de VS en Israël waar het aankomt op het voorkomen van een Iraanse kernbom.’ In de Israëlische media heerst dan ook de overtuiging dat Obama Iran indirect heeft laten weten dat de VS een Israëlische aanval op de nucleaire installaties van het land niet zal steunen zolang Iran geen Amerikaanse doelen -zoals militaire bases en vliegdekschepen- en andere belangen in de Golfregio aanvalt. Wel zou Obama volgens de New York Times inmiddels ‘overwegen’ om een officiële uitspraak te doen over eventuele militaire actie.

Bezoek CIA directeur kan kilte niet wegnemen
Om de hoog opgelopen twist met Jeruzalem proberen te sussen heeft Obama CIA directeur David Petraeus vandaag met spoed naar Israël gestuurd. Petraeus was de afgelopen dagen op bezoek in Turkije, waar hij een al even boze president Gul en premier Erdogan moest zien te kalmeren. De Turkse regering is namelijk erg gefrustreerd dat Obama al maanden militaire actie in Syrië, bijvoorbeeld om veilige havens voor de rebellen te creëren, tegenhoudt. Ankara geeft Obama de schuld van de escalerende dreiging van de Koerdische PKK beweging, die toestemming van president Assad hebben gekregen om bij de grens met Turkije bases op te zetten.

Ook in Jeruzalem wordt weinig verwacht van het bezoek van Petraeus. Tegenover de reguliere media wordt natuurlijk beweerd dat er niets aan de hand is en de banden tussen beide landen even sterk zijn als altijd, maar de werkelijkheid is totaal anders. Hoge officials denken dan ook dat het bezoek de kilte tussen Obama en Netanyahu niet zal kunnen verminderen, mede omdat het Witte Huis weigert de opmerkingen van stafchef generaal Dempsey tegen te spreken. (3)


Obama als opper-dhimmie. De G20 Top in Londen, woensdag 1 april 2009. De Amerikaanse president Barack Obama demonstreert hier – met zijn rug naar de camera’s – zijn nieuwe aanpak van het Midden-Oosten. Zoals het een volleerde dhimmie betaamt: eerst diep buigen voor dictator islamist koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, de trouwste bondgenoot van de V.S. in het Midden-Oosten. Obama weet waarom hij maar beter héél diep kan buigen voor de Saoedische koning: 15 van de 19 terroristen die het WTC op 9/11 in de as legden, waren Saoedi’s net zoals ook Osama bin Laden dat was.
De Franse president Nicholas Sarkozy staat lachend op de Amerikaanse dhimmie neer te kijken. In zijn verbeelding ziet hij het kopje van Obama al over de vloer rollen. Gelukkig had de Saoedische koning op dat ogenblik geen kromzwaard in zijn handen, want anders zou het één van de kortste carrières van een Amerikaanse president kunnen geweest zijn. Rechts achteraan (met roze das) dhimmie Number One of the World: Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties tekent altijd present wanneer islamistische leiders en hun dhimmies samen komen.

3 gedachtes over “Wall Street Journal bevestigt: president Barack Obama is geen vriend van Israël [Xander]

 1. @Het lijkt voor Israël beter als het eerst de VS uitschakelt.

  Inderdaad G.A., Israël moet zijn tanden laten zien. In de voormiddag effe Rusland neerleggen, tijdens de middagpauze Iran neutraliseren en in de late namiddag de VS een lesje leren. ’t Zal wat moeite kosten maar dat lukt wel 🙂

  Like

 2. Snap best dat Obama af en toe kriegel wordt van Bibi en andere leiders in ’t M-O. Neemt niet weg dat Obama een verraderlijke en onbetrouwbare leugenaar is die Syrische en Koerdische terroristen steunt en bondgenoten als Turkije, Israël en Egypte kei- en keihard heeft laten vallen.

  Like

 3. Als blikken konden doden! Het lijkt voor Israël beter als het eerst de VS uitschakelt. Dat maakt ook gelijk een beetje indruk bij de moslims. En het heeft de grootste vijand een lesje geleerd “Niet te liegen”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.