PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap


Abdullah Barghouti, een bommenmaker van Hamas die in 2004 tot 67 keer levenslang werd veroordeeld voor het vermoorden van 67 Israëliërs, ontvangt een maandelijks salaris dat werd vastgelegd op 4.000 sjekels (790 euro). In minder dan een jaar zal dit bedrag toenemen tot 6.000 sjekels (1.185 euro). Ter vergelijking: in België werd het minimum leefloon (bestaansminimum) voor een alleenstaande per 1 februari ’12 vastgelegd op 785,61 € per maand en het minimumpensioen voor een alleenstaande op 1.087,69 €.

Voor wie zich afvraagt waar al die hulpfondsen blijven die de Palestijnse Autoriteit incasseert van internationale donoren, voornamelijk afkomstig uit het Westen en de V.S., kan dit bericht mee een tipje van de sluier lichten. In 2011 heeft de PA de lonen van Palestijnse gevangen terroristen, die in Israëlische gevangenissen hun straf uitzitten, maar liefst verdrievoudigd vergeleken met het jaar daarvoor. Hierdoor gaat 6 procent van de jaarlijkse begroting van de PA naar de terreur jegens Israël.

Het maandloon van de geïnterneerde terroristen is afhankelijk van de status, het aantal “dienstjaren” van de terrorist en de lengte van de gevangenisstraf waartoe hij veroordeeld werd. Zo krijgt bijvoorbeeld een terrorist van Hamas, die de massacre organiseerde in 2002 in het Park Hotel en waarbij 30 Israëliërs werden gedood, een maandloon van 2.368 euro. Echter, een bommenmaker die vastzit voor 67 moorden krijgt ‘slechts’ 789 euro maandloon.

Ondanks de benarde financiële situatie waarin de Palestijnse Autoriteit verkeert, is het duidelijk waar de prioriteiten liggen. Niét om de noden te lenigen van de Palestijnse bevolking, maar naar moord en terreur jegens de Joodse staat Israël en dat op kosten van de Westerse belastingbetaler. Terreur wordt flink betaald.

Palestinian Authority spends 6% of its budget paying terrorists
in Israeli jails, families of suicide bombers

door Ilan Ben Zion [www.timesofisrael.com]

Ondanks de financiële perikelen van de Palestijnse Autoriteit, besteedt het elke maand tientallen miljoenen sjekels aan salarissen uitbetaald aan gevangenen in Israëlische gevangenissen voor daden van terrorisme tegen Israël – waaronder ook massamoordenaars – en vorig jaar verdrievoudigde premier Salam Fayyad van de PA hun maandelijks loon. De PA betaalt ook maandelijks salarissen uit aan de families van zelfmoordbomaanslagers.

De uitbetalingen gaan niet enkel naar leden van Al Fatah, de politieke factie van PA President Mahmoud Abbas, maar ook naar die van zijn bittere islamistische rivalen van Hamas en andere terreurfacties.

Zo besteedde de PA voor de maand mei 2011 18 miljoen sjekels (3.555.412 euro) per maand om de Palestijnse gedetineerden in Israëlische gevangenissen te compenseren en nog eens 26 miljoen sjekels (5.135.806 euro) aan maandvergoedingen voor families van zelfmoordbomaanslagers.

In het totaal nemen dergelijke uitbetalingen zowat 6 procent van de jaarlijkse begroting van de PA in beslag, wist de nieuwsdienst van Kanaal 2 maandagavond te melden, die een document konden inkijken dat door premier Fayyad werd ondertekend.

De PA keert ook betalingen uit aan Israëlische Arabieren [!] die in de gevangenis zitten voor inbreuken tegen de veiligheid van Israël, stelt het verslag.

In het begin van 2003, maakte een Palestijnse wet de vergoedingen verplicht en legde het maandloon vast op 1.000 sjekels (197 euro) voor gevangenen die tot maximaal vijf gevangenisstraf werden veroordeeld. Hoe langer de straf, hoe hoger het loon. Een gevangene die levenslange gevangenisstraf uitzit ontvangt maandelijks 4.000 sjekels (790 euro).

Een amendement van de wet in januari 2011, dat werd ingediend door premier Fayyad, bepaalde dat de salarissen met 300%, werden opgetrokken, berichtte Kanaal 2.

Een gevangene die tot drie jaar opsluiting werd veroordeeld, ontvangt voortaan een basisinkomen van 1.400 sjekels (276 euro) per maand en voor 3 tot 5 jaar cel werd de maandelijkse uitkering opgetrokken tot 2.000 sjekels (395 euro). Ook wordt een bonus uitgekeerd van 300 sjekels (59 euro) voor de echtgenote en 50 sjekels (10 euro) per kind.

Volgens het bericht van Kanaal 2, worden de door de PA gesponsorde salarissen gelijk verdeeld voor alle Palestijnse gevangenen; leden van Al Fatah, Hamas en de Islamitische Jihad staan allemaal op de loonlijst van de PA.

De salarissen van gevangenen stijgen ook navenant het aantal jaren dat zij hebben ‘gediend’. Abdullah Barghouti, een bommenmaker van Hamas die in 2004 tot 67 keer levenslang werd veroordeeld voor het vermoorden van 67 Israëliërs, ontvangt een maandelijks salaris dat werd vastgelegd op 4.000 sjekels (790 euro). In minder dan een jaar zal dit bedrag toenemen tot 6.000 sjekels (1.185 euro).

Een ander kopstuk van de terreurorganisatie Hamas, Abbas al-Sayyeed, die de massacre in het Park Hotel in 2002 plande, waarbij 30 Israëliërs werden gedood toen ze met de Pesach aan de feesttafel zaten, krijgt maandelijks een loon van 12.000 sjekels (2.370 euro).

Gevangenen die meer dan 30 jaren in een Israëlische gevangenis hebben gezeten krijgen 12.000 sjekels (2.370 euro) per maand uitgekeerd.


Met dank aan P.E. voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.