Ron Prosor in de Veiligheidsraad: Tumult om raketten uit Gaza valt in dovemansoren in de V.N.

Afscheidsboodschap van een zelfmoordterrorist van Hamas: “.. en wij weten dat er geen beter bloed is dan het bloed van de Joden.” Premier Ismail Haniyeh van Hamas op 18 mei 2012 in Gaza City: “Er is geen toekomst voor Israël in ons Palestina.” [bron]

De voorbije week werden vanuit de Gazastrook door terroristen van Hamas en Co weer heel wat raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Begin van de week werd een industriezone getroffen en de laatste ‘hit’ was gisteren vrijdagochtend 31 aug. waarbij de woning in Sderot van de familie Timsit een voltreffer kreeg te verwerken. Afgelopen nacht heeft de Israëlische luchtmacht opnieuw twee terreurnesten in Gaza gebombardeerd in een poging om de raketbeschieting te stoppen en de geterroriseerde burgerbevolking te beschermen.

Over de eerste acht maanden van 2012 werden ca. 552 raketten afgevuurd op Israël (dwz. 70 raketten per maand, maand na maand!) en dat blijft zomaar onverminderd doorgaan. De rakettenterreur vanuit Gaza werd herhaaldelijk aangeklaagd in de Verenigde Naties zonder het minste resultaat. Het kan de pro-Palestijnse anti-Israëlische V.N. nu eenmaal geen lor schelen. Afgelopen woensdag 29 aug. schreef de Israëlische ambassadeur Ron Prosor in de V.N. een boze brief naar de Veiligheidsraad.

Prosor: Roar of Gaza rockets fall on deaf ears to UN

De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Naties schreef een brief naar de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad in antwoord op een bericht dat Gaza tegen 2020 niet meer “leefbaar” zou zijn.

door Herb Keinon [J-Post]

“Een groep onderzoekers op de maan zou een nauwkeuriger en evenwichtiger verslag over Gaza hebben ingediend dan datgene dat deze week door de Verenigde Naties werd geproduceerd,” schreef ambassadeur Ron Prosor van Israël (plaatje links) in een vernietigende brief gericht aan Gerard Araud, de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad.

“Deze week zijn de kinderen van Israël hun schooljaar begonnen onder de alom vertrouwde geluiden van sirenes en explosies, toen terroristen in Gaza andermaal zes raketten afvuurden op hun gemeenschappen,” schreef Prosor.

“Terwijl de schoolkinderen van Israël dekking zochten in schuilkelders, gaven de Verenigde Naties een zoveelste partijdig rapport vrij over Gaza. Blijkbaar, heeft het geloei van de raketten die vanuit Gaza vliegen niet de dovemansoren bereikt van de VN-agentschappen die dit rapport indienden.”

Wat Prosor in het bijzonder ergerde was een rapport, dat door de V.N. als het meest complete verslag over de Gazastrook  werd bestempeld, waarvan de conclusie luidde dat het gebied tegen 2020 niet meer “leefbaar” zal zijn, tenzij dringend actie wordt ondernomen om de fundamentele infrastructuur te verbeteren zoals gezondheidszorg, elektriciteit, water, sanitair, gemeentelijke en sociale diensten.

Een verslag over het document op de website van de Verenigde Naties stipuleerde dat “Gaza onderworpen blijft aan strenge beperkingen op de invoer, de uitvoer en de beweging van mensen over land, lucht en zee, als resultaat van de blokkade die door Israël wordt opgelegd aan het gebied onder het mom van veiligheidsoverwegingen, nadat de groep Hamas, die het bestaansrecht van Israël niet erkent, de beweging van Al Fatah in 2007 uit de Strook verjoeg.”

Prosor zei dat de ambtenaren die het document schreven “er gemakshalve niet in geslaagd zijn om te vermelden dat Hamas de Gazastrook met bruut geweld heeft gekaapt en doelbewust Israëlische burgers bestookt met gestage raketaanvallen. De waarheid,” schreef hij, “luidt kort en bondig: Hamas is verantwoordelijk voor het lijden in Gaza.”

Prosor zei dat het “hoog tijd” wordt voor de Veiligheidsraad en de andere organisaties van de Verenigde Naties om zich luid en duidelijk uit te spreken “tegen het geweld dat Hamas en andere terroristen in Gaza voortdurend plegen op de kinderen in ons gebied, zowel jegens Israëliërs als Palestijnen.”

“Israël,” zo besloot Prosor, “zal Hamas blijven verantwoordelijk houden voor al de aanslagen die vanuit Gaza afkomstig zijn en zal zijn recht op zelfverdediging op passende wijze blijven uitoefenen en alle noodzakelijke maatregelen treffen om zijn burgers te beschermen.”

Intussen trachten de ‘uitgehongerde’ Gazanen met veel moeite de hete zomer in de open gevangenis van Gaza door te komen op het strand aan de Middellandse Zee. Gekweld door de verschroeiende zonnestralen verergeren de leefomstandigheden van de Gazaanse bevolking zienderogen. Gazanen schreeuwen om meer gekoelde frisdranken en ijs met slagroom. De veiligheidstroepen van de Verenigde Naties zijn ter plaatse om gratis de eerste ijsjes en zonnebrandolie zorgen toe te dienen… als dat maar goed afloopt!   [bron]


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Een gedachte over “Ron Prosor in de Veiligheidsraad: Tumult om raketten uit Gaza valt in dovemansoren in de V.N.

  1. De nieuwe fascistische president Morsi van Egypte sprak de ongebonden landen (120) toe, die in terreurbroeinest Teheran bijeenkwamen en zei dat de VN Veiligheidsraad hervormd moet worden en dat Egypte zeker mee gaat doen met de (islamitische) Nieuwe Wereld Orde.
    Alsof ze daar al niet jaren mee bezig zijn met hun islamitsche listen in de VN …
    (uit: Xandernieuws – ‘Overleg Egypte en Iran in Teheran over strategische samenwerking tegen Israel’ )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.