Anti-Israël ‘activisten’ verstoren voorstelling van Israëlische dansgroep in Edinburgh

Pro-Palestinian activists disrupt Batsheva show at Edinburgh festival

door Itamar Eichner [Ynet]

De openingsvoorstelling van het Israëlische dansgezelschap Batsheva Dance Company uit Tel Aviv (plaatje hierboven en video onderaan), die donderdagavond (30 aug.’12) werd opgevoerd tijdens het Edinburgh International Festival in Schotland, werd verscheidene malen onderbroken door anti-Israël ‘activisten’ die hadden plaatsgenomen tussen het publiek in een poging om de voorstelling te stoppen.

Vooraleer de voorstelling begon, protesteerden ca. 300 activisten tegen Israël buiten voor de inkompoorten van het festival. Politieagenten moesten de minister van Sport & Cultuur Limor Livnat die de voorstelling bijwoonde, via een zijdeurtje de zaal binnenloodsen om niet voorbij de woeste meute te moeten gaan.

Echter, de veiligheidsdiensten slaagden er niet in om de demonstranten uit de festivalzalen te houden en dozijnen pro-Palestijnse anti-Israël activisten slaagden erin om de danszaal binnen te raken waar zo’n 1.500 mensen de voorstelling bijwoonden. Kort nadat de voorstelling aanvatte, haalden de demonstranten borden boven en schreeuwden slogans zoals “Free Palestina”, een eufemisme voor “Eliminate Israel”.

De ‘dansers van het Batsheva gezelschap moesten hun voorstelling regelmatig onderbreken terwijl de politie stilaan de controle over de situatie meester werd en de demonstranten dwongen om de zaal te verlaten. Tijdens de verscheidene gedwongen onderbrekingen, veerde het publiek telkens recht en juichten de Israëlische dansers luid toe, hen aansporende om verder te blijven dansen.

“De pogingen van de activisten om de Batsheva dansers te verhinderen hun voorstelling uit te voeren en de verfijnde cultuur van Israël te tonen, hebben gefaald,” zei Livnat, die het festival bezocht in het gezelschap van Daniel Taub, de ambassadeur van Israël in Groot-Brittannië.

Livnat kwam naar Edinburgh om zijn steun te betuigen aan het Israëlische dansgezelschap nadat de pro-Palestijnse anti-Israëlische activisten op voorhand hun intenties om de voorstelling te onderbreken bekend maakten.

“Wij zullen niet toegeven aan de culturele terreur van de Israëlhaters. De voorstelling was spectaculair. Het Schotse publiek juichte de dansers toe terwijl de activisten anti-Israël scheldwoorden naar hen slingerden,” zei Livnat.

Video: “Hora” gedanst door Batsheva Dance Company in Edinburgh
op muziek van Isao Tomita


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Die ‘activisten’ moeten dus echt de kliniek in.

7 gedachtes over “Anti-Israël ‘activisten’ verstoren voorstelling van Israëlische dansgroep in Edinburgh

 1. Ze moeten eens zo flink zijn om in Syrië en in Saoedie Arabië tegen al die wantoestanden te protesteren stelletje lafbekken.

  Like

 2. laat het ons hopen !

  betaal met plezier een(meerdere) fles champagne om het te vieren ! ! !

  Like

 3. Zo af te lezen aan deze peiling is een meerderheid van vier partijen (zonder het VB) nog steeds mogelijk om de N-VA in de Antwerpse gemeenteraad van de macht te houden. Net zoals een gelijkaardige regenboogcoalitie tijdens twee opeenvolgende legislaturen (1994 tot 2006) eveneens de Sinjorenstad bestuurde. N-VA zou wel eens buiten de prijzen kunnen vallen. Het gaat er inderdaad om spannen!

  Dat het Vlaams Blok/Belang van 20 op 9 zetels zou terugvallen, is op z’n minst spectaculair te noemen en een zegen voor de democratie. Nu de N-VA nog een hak zetten en we kunnen weer zes jaar verder zonder al die verknipte racistische en populistische volksmenners.

  peiling

  Like

 4. Wie geen oog meer heeft voor muziek & dans heeft geen oog meer voor het leven!

  Deze haatactivisten hebben álle realiteit & proportie verloren. Muziek & dans, het ‘ultieme bindmiddel wordt zelfs door deze creaturen besmeurd & bedoezelt.

  Dit gaat niet over politiek & vrede, dit gaat over henzelf. Eens stelletje fanatieke losers, zoekend naar een doel in hun miserabele leven.

  Like

 5. walgelijk ! ze beweren steeds “de staat Israel” te viseren maar in de praktijk zijn het steeds mensen die daar niks mee te zien hebben,zelfs mensen die geen banden hebben met Israel tenzij het “Jood zijn” maar van JODENHAAT mag je ze uiteraard niet beschuldigen..

  OT. dit al gezien Hugo?

  http://www.gva.be/nieuws/verkiezingen2012/aid1233036/janssens-en-de-wever-wordt-nek-aan-nekrace.aspx

  als de “modale Antwerpenaar” nu is voor één keer in hun leven hun verstand gebruiken of is de moeite nemen om partijprogramma,s te bekijken…zal wel te veel gevraagd zijn zeker?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.