300.000 Palestijnen vierden einde Ramadan op het strand van… Tel Aviv! Hoezo Apartheid? [in beeld]


Palestijnen vieren einde Ramadan in… Tel Aviv!

Tel Aviv, dinsdag 21 augustus 2012: tienduizenden Palestijnen afkomstig uit alle delen van de Westbank Judea & Samaria, uit Jenin in het noorden tot aan Hebron en Bethlehem in het zuiden, waren naar Israël gereisd om de laatste uren van het Eid al-Fitr (Suikerfeest) te vieren op de stranden van Tel Aviv om aldus de Ramadan te beëindigen. Van overal kwamen ze afgezakt: Shechem, Balata, Kabatia, Bidia, Ramallah, Deir Ammar, Jeruzalem, Bethlehem en zelfs uit Pal-Arabische vluchtelingenkampen. Gedurende de hele vastenmaand Ramadan hebben de Israëlische autoriteiten ruim 1 miljoen Palestijnen geteld die vanuit de Westbank Israël bezochten.

Niet iedereen was daar even gelukkig mee. Locale bewoners klaagden erover dat het strand vol Pal-Arabieren was en het moeilijk te geloven was dat dit nog het strand van Tel Aviv was. “Waarom sturen ze hen niet door naar de stranden [van Gush Katif] Gaza die Israël [in 2005] evacueerden?” vroegen ze zich af.

Het stadsbestuur van Tel Aviv reageerde dat “de stranden van Tel Aviv zijn vrij toegankelijk voor alle stadsbewoners en bezoekers, ongeacht religie, ras of sekse. Zo lang diegenen die de stranden bezoeken zich houden aan de wet en de gedragsregels op het strand is er geen enkele reden om om het even welke persoon te verbieden te genieten van onze stranden. De openbare orde wordt gehandhaafd door de Israëlische politie in samenwerking en met de hulp van de strandinspecteurs.” [bronnen: Israellycool en Ha’aretz en Arutz-7 – bron foto’s: Daylife]

4 gedachtes over “300.000 Palestijnen vierden einde Ramadan op het strand van… Tel Aviv! Hoezo Apartheid? [in beeld]

 1. @Dan kunnen Israelis met eigen ogen zien dat Palestijnen gewone mensen zijn

  Ik wilde precies hetzelfde zeggen maar dan net andersom, namelijk: Palestijnen kunnen dan met eigen ogen zien dat Israelis gewone mensen zijn. Misschien dat ze dan ophouden met de Jodenhaat als zoete koek te slikken die hun leiders hen dagelijks inpompen.

  Te dikwijls zou ik hen nu ook niet precies uitnodigen. De vijf miljoen zgn. ‘vluchtelingen’ zouden wel eens het idee kunnen krijgen dat ze binnenkort “terug naar huis” kunnen keren. En zoals je weet luidt het gezegde nog steeds: “Een gast in je huis begint na drie dagen te stinken.”

  Like

 2. Ik heb het een paar dagen geleden met eigen ogen mogen aanschouwen. Ja, daar waren ze, de Palestijnen. Dat wil zeggen, toen dacht ik nog dat het om Arabieren uit het oude stadsdeel van Tel-Aviv, Jaffo en uit stadjes als Ramle en Tayibe ging. Later las ik dat het wel degelijk om Palestijnen ging. Wat mij betreft kunnen ze vaker op bezoek komen. Dan kunnen Israelis met eigen ogen zien dat Palestijnen gewone mensen zijn die van dezelfde dingen in het leven genieten. Want wie houdt er nu niet van de zee?

  Like

 3. Hartverwarmend zoveel menselijk geluk op het strand van je achtertuin. Nog zo’n vijftig jaar en dan ziet het strand bij Zandvoort er net zo uit…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.