Egypte brengt haatboek uit: Oorlogsmisdaden van presidenten inclusief Sharon en Katsav


De haatindustrie jegens de Joden en Israël maakt dezer dagen weer veel overuren. Naast de over-populaire uitgaven zoals bijvoorbeeld ‘Mein Kampf‘ van Adolf Hitler en ‘De Protocollen van de Wijzen van Sion‘ die in het Midden-Oosten als zoete broodjes over de toonbank vliegen, verschijnen er af en toe nieuwe haatschrijfsels in boekvorm, bestemd voor het grote publiek. “Explanation of Crimes of the Presidents and Their Trials” geschreven door de Egyptische Dr. Abd El Fattah Mourad, is er zo eentje. Meteen versnipperen en de kattenbak ermee vullen, luidt mijn advies. Dan dient het nog tot iets nuttigs. 😦

Egypt: Katsav, Sharon ‘star’ in new book

door Roi Kais [Ynet]

Een nieuw boek dat in Egypte werd uitgegeven, herbeschouwd de misdaden, processen – en soms ook de straffen – van 35 wereldleiders, inclusief de in Israël in ongenade gevallen voormalige president Moshe Katsav en de comateuze oud-premier Ariel Sharon.

Het boek dat door Dr. Abd El Fattah Mourad werd neergepend, verschijnt onder de titel: ‘Verklaring van Misdaden van Presidenten en hun Processen” [Explanation of Crimes of the Presidents and Their Trials]. De Egyptische auteur Mourad is als opperrechter verbonden aan het Hof van Beroep in Alexandrië en een prominente figuur in Arabische juridische kringen. Dus niet zomaar de eerste de beste Israëlhater.

Naast Arabische leiders zoals de voormalige Egyptische president Hosni Moebarak, de verbannen Tunesische president Zine El Abidine Ben Ali en de voormalige Libische leider Moeammar Gaddafi, kunnen de lezers er tevens de achtste president van Israël in terugvinden, Moshe Katsav die veroordeeld werd wegens verkrachting, alsmede de zieke ex-premier Ariel Sharon, die nooit voor een misdaad werd veroordeeld maar die in het boek door sommige Arabische landen wordt gezien als oorlogsmisdadiger mbt. de slachting in Sabra en Shatila.

Het boek brengt details van diverse misdaden die gepleegd werden door wereldleiders, met inbegrip van verraad, constitutionele inbreuken, het negeren van staatswetten, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en een breed scala aan afgezaagde misdadige inbreuken.

Een overzicht van de overtreders vanuit een geografisch gezichtspunt onthult dat Afrika het meeste “sterren” aan misdadigers herbergt met maar liefst 12 leiders, waaronder president Idi Amin alias de Slager van Oeganda en president Seseko Moboetoe van Kongo. Azië volgt op de tweede plaats met 10 leiders, onder meer president Pol Pot van Cambodja, president Soeharto van Indonesië en waaronder dus ook Moshe Katsav en Ariel Sharon. Saddam Hoessein en de laatste Sjah van Iran Mohammad Reza Shah Pahlavi sluiten het rijtje.

Europa volgt op de derde plaats met zes leiders, met inbegrip van voormalige presidenten Nicolae Ceausescu (Roemenië), Jacques Chirac (Frankrijk), George Papadopoulos (Griekenland), de Bosnische Servische president Radovan Karadzic en de Italiaanse presidenten Silvio Berlusconi en Benito Mussolini.

Het boek presenteert ook vier presidenten van de Verenigde Staten, waaronder Bill Clinton en George W. Bush.


Brabosh: Voor zover ik heb kunnen achterhalen, wordt de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in het boek niet vernoemd. Evenmin genoemd worden de Syrische president Bashar Al Assad alias de Slachter van Damaskus, Hamaspremier Ismail Haniyeh en kompaan Khaled Meshaal, noch wijlen PLO terroristenleider Yasser Arafat en noch Hassan Nasrallah, de chef van de Libanese terreurgroep Hezbollah.

Dat zijn voor Mourad wellicht maar “koorknapen” in het Midden-Oosten, waar het bloed van de Arabieren al twintig maandenlang in brede beken doorheen de straten van Arabistan gutst. Sommigen noemen deze revoluties gemeenzaam een Arabische Lente van de hoop. Toppunt van cynisme dus. Maar dat deuntje hoor ik toch elke dag wat minder. De bergen slachtoffers die zich elke dag wat hoger opstapelen, beginnen sommigen blijkbaar toch wat gênant te vinden… 😦

Tot slot: Enerzijds een verkrachtingszaak zoals die van Moshe Katsav, dat inderdaad een ernstig misdrijf is en waarvoor hij ook veroordeeld werd, alsmede de slachting in Sabra en Shatilla, die noch door Ariel Sharon bevolen noch uitgevoerd werd door het IDF maar daarentegen uitgevoerd werd door een Libanese Falangisten-militie onder het commando van Elie Hobeika als wraak voor de moord op Libanees president Bashir Gemayel door Syrische nationalisten, op eenzelfde lijn plaatsen met anderzijds bv. dictator Pol Pot die ca. 2,5 miljoen Cambodjanen liet afslachten of een Idi Amin die ca. een half miljoen Oegandezen met machetes liet afmaken, vind ik een weerzinwekkende vergelijking. Enkel door en door boosaardige antisemitische lieden zijn tot dergelijke misselijkmakende vergelijking in staat. 😦


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Vast een parel van Egyptisch intellect…

Een gedachte over “Egypte brengt haatboek uit: Oorlogsmisdaden van presidenten inclusief Sharon en Katsav

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.