Frans Olympisch zwemkampioen verbaast IOC met Hebreeuwse tattoe: ‘Ik ben niets zonder hen’

Fabian Gilot, een lid van het Franse zwemteam op de Olympics, steekt zijn armen in de hoogte en onthult daarbij een tatoeage waar in het Hebreeuws stond geschreven: “Ik ben niets zonder hen.

‘I Am Nothing Without Them’ Hebrew Tattoo Stuns IOC

door Rachel Hirshfeld [Arutz-7]

Ondanks de weigering van het Internationale Olympische Comité (IOC) om een ogenblik te houden ter nagedachtenis van de Israëlische die tijdens de Spelen van 1972 in München werden vermoord, blijven de herinneringen en nalatenschappen verder leven, en begeleiden en inspireren de Joodse atleten van vandaag.

Op zondag (29 juli) hielden ongeveer 30 leden van het Italiaanse Olympische team hun eigen ogenblik van stilte om de vermoorde atleten te herinneren die buiten het woonkwartier van het Israëlische team werden afgeslacht.

Op woensdag 1 augustus, hief Fabien Gilot, nadat hij zonet met het Franse zwemteam de gouden medaille in de de 4×100-meter vrije slag had gewonnen, zijn armen op ten teken van overwinning, waarbij hij een in het Hebreeuws geschreven tatoeage onthulde die leest “Ik ben niets zonder hen.”

De tatoeage is een hulde aan de Joodse echtgenoot van zijn grootmoeder, Max Goldschmidt, een overlevende van de Holocaust die zijn leven zeer beïnvloed heeft, vertelde Gilot. Gilot zelf is niet Joods en niet gebonden aan het Bijbelse halakhic verbod tegen het tatoeëren, zodat hij deze manier kon kiezen om zich met het Joodse lijden te identificeren.

Het Franse zwemteam won woensdag 1 augustus 2012 goud op de London Olympics 2012 in de 4 x 100 meter vrije slag. Van L naar R: Amary Leveaux, Fabien Gilot, Clement Lefert en Yannick Agnel. De Verenigde Staten behaalde zilver en Rusland de bronzen medaille.


Met dank aan Tammo Bakker voor de hint.