Syrische gezant in Teheran: Wij zijn in staat van oorlog met Tel Aviv [Dudi Cohen]

Syrisch president Bashar Al Assad gaat al zeventien maanden lang elke ochtend op hetzelfde uur in bad. Assad over de VN-sancties: “Laat me met rust, ik ben heel goed in staat om mezelf te zuiveren.” (cartoon van David Simonds)

Syria’s Tehran envoy: We’re at war with Tel Aviv

“Syrië is in staat van oorlog met de as van het kwaad van wie de centra zich bevinden in Tel Aviv en in Washington,” zei de Syrische ambassadeur Hamed Hassan maandag tegenover Iran.

door Dudi Cohen [Ynet]

Sprekend op een conferentie in Teheran onder de titel “Syrië – de Frontlijn van het Verzet“, beschuldigde Hamed Hassan, de Syrische gezant, de Verenigde Staten en Israël ervan de strijdkrachten van de oppositie te steunen om te trachten het regime van de Syrische president Bashar Assad omver te werpen.

Hij kondigde aan dat verscheidene andere naties, zoals Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië met het Westen samenwerken. “Vele terroristen infiltreren Syrië via de Turkse grens,” citeerde het Iraanse persagentschap Fars hem. Hij waarschuwde er ook voor dat het beleid van Ankara (Turkije) de veiligheid van Syrië bedreigde.

Hassan argumenteerde dat het Syrische regime ten prooi is gevallen van een samenzwering tegen zowel Damascus als het Syrische volk, “omdat Syrië zich altijd heeft verzet tegen Amerika en de Zionisten,” zei hij, verwijzend naar de steun van het regime van de terreurorganisaties Hamas en Hezbollah. Net zoals Al-Qaeda “zijn zij één van de grootste vijanden van de Islam,” zei hij.

Hij herhaalde de bewering van Bashar Ja’afari, de Syrische ambassadeur aan de Verenigde Naties, zoals die zaterdag j.l. werd overgemaakt aan de VN-Veiligheidsraad, dat Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië “de gewapende terroristen onderdak verlenen, financieren en bewapenen.”

“Turkije heeft binnen zijn grondgebied militaire operationele centra opgericht die worden geleid door de intelligentiediensten van Israël, de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Qatar,” schreef Ja’afari in een brief aan UNSC. Ja’afari spoorde de Verenigde Naties aan om het in deze kwestie op te nemen voor Syrië.