Herdenking te Londen voor Elf van München: IOC voorzitter Jacques Rogge krijgt de volle laag [video]

Londen, 6 augustus 2012. Ceremonie in de Guildhall te London naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de moord op de 11 Israëlische atleten die door een Palestijnse splintergroep gegijzeld en vermoord werden tijdens de Olympische Spelen te München in 1972. Ook IOC voorzitter Jacques Rogge was aanwezig en kreeg meteen de volle laag voor zijn weigering om op de openingsceremonie van de OS Londen één minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de elf atleten.

Ankie Rekhess-Spitzer, weduwe van één van De Elf van München, voerde eveneens eveneens het woord:

Wordt Jacques Rogge de Belgische antisemiet van het jaar?

“Sometimes I wonder if I’m the only person left who still believes in Olympic ideals. Is the IOC only interested in power, money and politics? [..] Shame on you, IOC. You have forsaken the 11 members of your Olympic family. You are against them only because they are Israelis and Jews.”

Ilana Romano, weduwe van gewichtheffer Yossef Romano, kreeg een staande ovatie toen ze zich rechtstreeks richtte tot Jacques Rogge:

“Today, you submitted to terrorism. You will be written down on the pages of history as a former athlete who became a president who violated the Olympic charter that calls for brotherhood, friendship and peace.”

De campagne van de weduwen voor één minuut stilte op de openingsceremonie nav de 40ste verjaardag van de aanslag van 1972 waarbij elf Israëlische atleten om het leven kwamen, verzamelde meer dan 111.000 handtekeningen uit 100 landen in, en kreeg zelfs de steun van de Amerikaanse president Barack Obama. Desondanks bleef IOC voorzitter Jacques Rogge halsstarrig weigeren de atleten te herdenken.

Ongeveer 600 mensen woonden de speciale dienst bij die werd georganiseerd door het Olympische Comité van Israël, het Joods Comié van de Spelen te Londen en de Israëlische Ambassade te Londen. Gasten waren onder meer de Britse premier David Cameron, de Londense burgemeester Boris Johnson, de Israëlische Minister voor Sport en Cultuur Limor Livnat en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle. [bron]

En het antwoord van een verbijsterde Jacques Rogge in Londen op de verwijten? Die zweeg… maar niet uit schaamte! Zijn capitulatie voor het terrorisme en de Moslimwereld (OIC) en het verraad aan de Olympische idealen, staan voor eeuwig in onze geheugens gegrift.

“Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…”
(H.M van Randwijk, 1909-1966)

5 gedachtes over “Herdenking te Londen voor Elf van München: IOC voorzitter Jacques Rogge krijgt de volle laag [video]

 1. Erica Terpstra is op een “spirituele reis” en Wim-Lex interesseert zich slechts in drie zaken: water\dijken, wintersport & zijn gezin. Het zijn enigszins ééndimensionale mensen.

  Like

 2. The entire OIC will go down in history as gutless, and uncaring people, who are only interested in their big salaries and making money. Shame on you Jaque Rogge, perhaps you would have been an NSBer back in the 40’s.

  Where are the voices of other countries? Where are you Mr. Cameron….London is in YOUR country….or do you not care? Like you did not care about the Exodus, and many other instances where you and your country could have saved thousands. (The Exodus being a ship that tried to ferry Jews to there homeland, but Britain sank it!)

  Deeds against civilization are written in the “Big Book” and will never be forgotten.

  Like

 3. Natuurlijk is Rogge eenlaffe man,maar ik heb ook niets gehoord van de veel geprezen Erica Terpstra en ene Willem Alexander.Zij hebben ook beiden de kaken stijf op elkaar gehouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.